KTP ja PKKU jakoivat pisteet

Keravalla käytiin perjantai-iltana kova tempoinen naisten Ykkösen jatkosarjan ottelu, jossa pisteet jaettiin maalein 2–2 (0–0). KTP siirtyi ottelussa kaksi kertaa johtoon, mutta PKKU pystyi molempien maalien jälkeen kuittaamaan tilanteen tasoihin.

Ottelun alku lupasi vauhdikasta peliä ja sitä se tosiaankin oli, alusta loppuun. Kumpikin joukkue tuli kentälle kovalla asenteella, Voitto otetaan vaikka väkisin, eikä periksi anneta. KTP on parantanut otteitaan kauden edetessä. Tämä peli oli jälleen yksi todiste siitä. Joukkue pystyy haastamaan sarjan kärkijoukkueita ja jopa voittamaan. PKKU on pelannut vahvan syksyn, yhdeksään viimeiseen otteluun mahtuu vain yksi tappio (JyPK) ja tasapeli (KTP). Viimeksi, kun joukkueet kohtasivat Kotkassa PKKU vei sen ottelun nimiinsä 0–4. Nyt puntit ovat tasoittuneet ja ottelu oli tasainen, mistä kertoo loppunumerot 2–2.

Kotijoukkue aloitti ottelun kotkalaisia terävämmin. PKKU sai ottelun alkuun muutama kulmapotkuja ja hyviä painostusjaksoja. Erikoistilanteet ja alun rynnistyksen KTP kuitenkin hoiteli tyylikkäästi, eikä PKKU pystynyt luomaan mitään erityisen vaarallista vierailijoiden mallille. Avausjakson edetessä myös KTP pääsi paremmin peliin mukaan ja pystyi luomaan ajoittain pientä painetta kotijoukkueen kenttäpuoliskolle. Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Ottelun kaikki maalit toisella puoliskolla

Tauolta joukkueet saapuivat kentälle valmennuksen uusien ohjeiden kera. KTP teki myös pari vaihtoa. Sisään Henni Hyyrynen ja Janette Hanski, ulos Pinja Turkia ja Alliyah Varga. Ottelun tempo jatkui edelleen korkeana. Kaksinkamppailuihin mentiin lujaa, mutta pääsääntöisesti oikein ja reilusti.

KTP avasi maalihanat ottelun 47. minuutilla. KTP sai kulmapotkun, joka suuntautui kohta maalivahti Nea Laitilaa. Hän kuitenkin epäonnekseen pudotti pallon Natalie McNallyn ulottuville, joka laukoi pallon maaliin aivan tolpan juuresta.

PKKU kuittasi KTP:n johto-osuman vain neljän minuutin pelin jälkeen. Maaliruisku Sofia Jahnukainen oloi unohdettu vapaaksi rangaistusalueen sisällä. Pallon sinne saatuaan hän on aina vaarallinen. Niin nytkin. Komea laukaus yllätti KTP vahti Veera Tammen ja tilanne 1–1.

Joukkueiden ensimmäisten maalien jälkeen ottelu lainehti päädystä päätyyn. Molemmat joukkueet saivat luotua joitakin vaarallisia tilanteita vastustajan maalille. Ottelua oli pelattu noin 70 minuuttia, kun vieraille tuomittiin vapaapotku vähän keskikaaren alapuolelta. Se pelattiin lyhyenä. Muutaman syötön jälkeen pallo pelattiin Rosa Rantaselle. Hän näki sopivan aukon puolustuslinjassa ja päätti syöttää Katy Byrnen läpi. Katy sai pallon rangaistusalueen sisällä ja ehti tuikata sen ohi vastaan tulleen Laitilan. KTP siirtyi jälleen maalin johtoon.

Tätä lystiä ei kauaa kestänyt, sillä PKKU tuli jälleen pikavauhdilla tasoihin. Vain kolme minuuttia ehti kulua KTP:n johto-osumasta, kun Saana Latvalahti vapautti laidasta antamallaan syötöllä välikaistaa pitkin pystyyn juoksevan Laura Kölhin. Lauran laukaus onnistui mainiosti täydestä vauhdista, suuntautuen KTP maalin taka-alakulmaan. Jälleen palattiin lähtöasetelmiin.

Ottelun toisella puoliskolla PKKU oli lievästi hallitsevampi osapuoli. Kotijoukkue sai useita kulmia ja muutaman vapaapotkun hyvästä paikasta. Toisaalta KTP jäi kaipailemaan yhtä tuomitsematta jätettyä rangaistuslaukausta. Kaikkiaan tasapeli lienee oikeutettu lopputulos ottelusta. KTP pelasi yhden kauden parhaimmista peleistään ja erityisesti valmennusta ilahdutti, että tempo pysyi kovana läpi koko ottelun!

Seuraava ottelu KTP:llä on su 8.10.2023 klo 16.00 FC KTP – JyPK AT areena, Kotka