FC KTP Kotka ry

KTP taipui taistellen

Kun joukkue voittaa sekä laukaisu- että kulmapotkutilastot ja kehittelee muutamia maukkaita maalintekopaikkoja, ja silti häviää, niin raskaaltahan se tuntuu.

Synkkä alku koitui kuudennen peräkkäisen tappion kokeneen KTP:n kohtaloksi Oulussa perjantaina, kun AC Oulu kaatoi sitkeästi sarjapaikkansa puolesta taistelevan sarjanousijan maalein 2-0 (2-0) Veikkausliigan alemman loppusarjan eli Haastajasarjan kamppailussa.

Peliä oli käyty vain varttitunti, kun kotiyleisö oli tuulettanut jo kahdesti Danny Barrowin ja Niklas Jokelaisen maaleja.

- Jos me puolustetaan tuolla tavalla kuin ne kaksi hassuttelumaalia, ei Veikkausliigasta kannata edes unelmoida. En ala ketään yksittäistä pelaajaa syyttelemään, mutta se oli sellaista tekopuolustamista, vaikka me oltiin erittäin hyvin valmistauduttu otteluun ja olimme niin valmiina, että pukukoppi oikein sähisi.

- Kaikki oli jossakin siinä vain ystävällisesti vastustajien lähettyvillä, että en vahingoita sinua. Se oli semmoista höpöttelyä, KTP:n päävalmentaja Juha Malinen puhisi.

Furtadolla loistopaikka

Vihreävalkoiset saivat kuitenkin pelinsä luistamaan katastrofialun jälkeen.

Miska Ylitolva ja Gabriel Sandberg syöttelivät hieman reilun puolen tunnin pelaamisen jälkeen Willis Furtadon loistopaikkaan, mutta oululaisveskari Callum Ward venytti jalkansa kotkalaishyökkääjän sijoituksen tielle.

Mikakin oli ennen taukoa lähellä kavennusmaalia, mutta hänen laukauksensa meni hieman ohi.

- Positiivinen juttu, mikä joukkueessa tapahtui oli se, että pystyimme parantamaan peliämme, ja olimme ihan kelpo joukkue jo eka jakson lopussa.

AC Oulua vuosina 2008-2012 valmentanut Malinen, joka kohtasi oululaisseuran ensimmäistä kertaa liigatasolla, myönsi kiristäneensä äänijänteitään tauolla.

- Meillä on se tietty kaavio, mitä me halutaan ja minun piti vain muistuttaa pikkuisen kovaäänisesti, mistä oikeasti on kyse.

Mika osui taas tolppaan

Toista puoliaikaa KTP hallitsi.

Jossiteltavaa jäi vajaan tunnin pelin jälkeen, kun Mika osui taas tolppaan, kuten Ilves-pelissäkin, eikä jatkotilanteestakaan tullut rangaistuspotkua, vaikka Ylitolva meni nurin rankkarialueella kotijoukkueen Noah Pallaksen kontaktin jälkeen.

Ward venyi 66. minuutilla Furtadon vaparin eteen, eivätkä Mikan ja Ylitolvankaan yritykset tulostaulun lukemia muuttaneet.

- Tuollaisella toisen jakson pelillä me voimme pelata Suomessa ihan ketä vastaan tahansa, missä ja milloin tahansa ja olemme aina mukana siinä pelissä.

- Tietenkin AC Oulu voi sanoa, että no me johdettiin 2-0, mutta silti me ei annettu mitään mahdollisuutta heille ja pelasimme tosi aktiivisesti.

- Pelaajilta löytyivät ne voimavarat, mitä pitääkin olla tuollaisessa pelissä, kun tapellaan sarjapaikasta. Ja me pelattiin just niin kuin me ollaan harjoiteltu tietyt asiat.

- Jos voi tappiopelin jälkeen sanoa, että on ylpeä joukkueesta, niin nyt. Näytimme, että me ei pelkästään puhuta harjoituksissa, piirrellä asioita ja luvata, että taistellaan.

- Nyt me näytettiin, millä tavalla ja mitä pitää kentälle jättää, kun me halutaan voittaa pisteitä jalkapallo-nimisessä lajissa, Malinen innostui.

"Wardille patsas"

Oululaismaalivahti Wardille merkittiin pelissä kuusi torjuntaa ja KTP:n virkaveli Rasmus Leislahdelle kaksi.

- Kyllä meillä oli paikkoja, mutta jos me ei saada sisään, niin me ei saada sisään. Calum Wardille pitää laittaa patsas Ouluun, kun hän pelasi niin hemmetin hyvin.

- Olen kuitenkin ylpeä meidän joukkueesta ja varsinkin siitä, miten me pelasimme toisella puoliajalla. Olimme vähän miehekkäämpiä, onnistuimme prässäämään ja saimme luotua maalipaikkoja.

- Ei pelätty, ei menty piiloon ja halusimme palloa. Tätä samaa me varmasti jatketaan.

- Käydään virheet läpi videopalaverissa ja sen jälkeen keskitytään hyviin juttuihin, mitä tänään oli tosi paljon, KTP:n kapteeni David Ramadingaye sanoi.

"Meissä on ainesta"

Lassi Nurmos pääsi vihdoin ja viimein kauden neljännessä AC Oulu-pelissä kohtaamaan ensimmäistä kertaa entisen seuransa liigatasolla.

- Kyllä ottaa päähän. En osaa selittää, miksi päästimme noin helposti heidät 2-0-johtoon. Se sekoitti vähäksi aikaa meidän pasmoja.

- Kyllähän me sitten vielä näytettiin, että meissä on ainesta tehdä tästä hyvä syksy. Pitää pystyä olemaan ylpeä, mitä toisella jaksolla tehtiin. Vaikka he ehkä vähän löysäsivät, niin me laitettiin heidät siltaan oikeasti.

Haka seuraavaksi

KTP:llä on Haastajasarjassa jäljellä vielä kaksi peliä (7.10. Haka vieraissa ja 21.10. IFK Mariehamn kotona).

IFK Mariehamn hönkii kahden pisteen päässä jumbona, joten jännitettävää riittää.

- Puolueettomalle katsojallehan tämä on aika nannaa. Jos juhannuksena katsottiin sarjataulukkoa, niin eihän kenenkään tavoitteena ollut, että meidän syksymme olisi näin jännä. Kovalla luonteella me painetaan. Syksy on vielä pitkä, "Lamo" sanoi.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA