FC KTP Kotka ry

KTP matkaa Harjulle

Naisten Ykkösen Ylempiloppusarja lähestyy puoltaväliä. KTP:llä on edessään haastava pelireissu Jyväskylään, paikallisen Pallokerhon vieraaksi. Kotijoukkue JyPK ei ole vielä tällä kaudella onnistunut häviämään kertaakaan. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Harjulla pisteet jaettiin tasatuloksella 0–0, huolimatta JyPK:n raivokkaasta painostuksesta.

KTP onnistui edellisessä loppusarjan ottelussaan katkaisemaan neljän ottelun tappioputkensa, kun sarjassa kolmantena oleva VIFK kaatui kotona maalein 3–1. Tästä joukkue sai tarvitsemaansa itseluottamusta tuleviin kamppailuihin. Nyt edessä oleva haaste on viime viikkoista kovempi – vieraissa sarjakärkeä vastaan. JyPK otti edellisessä ottelussaan selkeän 0–2 voiton matkapelissään Keravalla PKKU:ta vastaan. Joukkue on kovassa iskussa, eikä mikään näytä pysäyttävä JyPK:n nousujunaa tällä hetkellä.

KTP:n ja JyPK:n tämän vuoden kohtaamiset ovat olleet tuloksellisesti tasaisia. Kenttätapahtumien valossa JyPK on kuitenkin ollut, etenkin kotiottelussaan, niskan päällä. Kotkassa ottelu päättyi 1–2 ja Jyväskylässä 0–0. Tarkasteltaessa joukkueiden viimeaikaisia otteita, nousee JyPK kiistattomaksi suosikiksi tulevassa pelissä. Se on kerännyt viidestä viimeisimmästä ottelustaan 11 pistettä, kun vastaavasti KTP on saanut kokoon vain kolme pistettä. Huomionarvoista on myös se, että JyPK ei ole päästänyt maaliakaan viiteen viimeiseen otteluunsa. Tehtyjä maaleja on yhdeksän. KTP:llä vastaava saldo on viisi tehtyä ja 14 päästettyä maalia.

Kaikkien todennäköisyyksien ja tilastojen mukaan sunnuntain ottelussa on vain yksi voittajasuosikki, JyPK. KTP lähtee kuitenkin taistelemaan pisteistä. Jalkapallossa kaikki on mahdollista. Ottelut voitetaan kentällä, ei tilastotieteessä. KTP:n tavaramerkki ja arvojen mukainen pelitapa; loppuun asti yritetään, niin kauan kuin on aikaa, täytyy näkyä myös tulevassa ottelussa!

JyPK - KTP naisten Ykkösen Yläloppusarjaa 16.9.2023 klo 16.00 Harjun stadionilla.