FC KTP Kotka ry

FC Lahti - KTP Haastajasarjan avausotteluna - "Joukkue on valmis loppurutistukseen"

Karsijan paikalta Veikkausliigan alempaan loppusarjaan eli Haastajasarjaan starttaava KTP aloittaa taistelunsa sarjapaikkansa puolesta Lahdessa perjantaina.

- Tarkoituksena on nyt keskittyä vain siihen, että Kotkassa pelataan ensi kaudellakin Veikkausliigaa, KTP:n päävalmentaja Juha Malinen sanoo.

Seitsemäntenä olevalla AC Oululla on kasassa 31 pistettä ja se on käytännössä jo kuivilla, sillä Haastajasarja pelataan yksinkertaisena.

Sijoilla 8-12 olevat Haka (24 pistettä), FC Lahti (22), Ilves (20), KTP (20) ja IFK Mariehamn (15) sen sijaan saavat jännittää vielä säilymisensä puolesta.

FC Lahti kaatui Kotkassa

Kun KTP ja FC Lahti edellisen kerran kohtasivat toisensa vajaat kolme kuukautta sitten Kotkassa Jack de Vriesin jäähyväisottelussa, kaatui lahtelaisseura Willis Furtadon komealla vapaapotkumaalilla ja de Vriesin ainoalla liigaosumalla lukemin 2-0.

3154 katsojaa hurrasi Arto Tolsa -areenalla kesäisenä tiistai-iltana ja kaikki näytti hyvältä, kun 13 pelistä oli tullut 15 pistettä.

Tämän jälkeen KTP on kuitenkin onnistunut kartuttamaan yhdeksässä pelissä pistepussiaan vain viidellä lisäpinnalla (yksi voitto, kaksi tasapeliä ja kuusi tappiota).

"Ansaittu stressiloma"

KTP suuntaa Lahteen kolmen perättäisen 1-2-tappion jälkeen kuitenkin hyvin valmistautuneena.

- Joukkue on henkisesti valmis viiden ottelun loppurutistukseen ja meillä on vahva usko omaan hyökkäys- ja puolustuspeliimme.

- Meillä oli ansaittu stressiloma, ja nyt olemme harjoituksissa pyrkineet siihen, että olemme vaarallisempia kaikilla kentän kaistoilla ja siihen, että puolustetaan oikeissa rooleissa.

- Viittaan tällä niihin kahden edellisen pelin rankkareihin, kun pelaajat olivat liian puolustavissa rooleissa.

Viimeksi maaliton tasapeli

Toukokuun puolivälissä joukkueet päätyivät Lahdessa maalittomaan tasapeliin ottelussa, jossa raitapaitojen maalivahti Rasmus Leislahti torjui rangaistuspotkun

FC Lahti vaihtoi päävalmentajansa Mikko Mannilan Toni Lindbergiin ennen runkosarjan viimeistä peliä Ilvestä vastaan ja onnistui heti katkaisemaan kolmen pelin mittaisen tappioputkensa 3-2-voitolla tupsukorvista.

Edellisen kerran KTP on voittanut Lahdessa vuonna 2006.

- Lahti on satsannut joukkueeseensa ja heillä on vahva paine pysyä sarjassa.

- Joukkueessa on paljon hyviä pelaajia, kuten hyökkääjät Djalo (Bubakar) ja El Moukhantir (Anouar) sekä puolustuspään rutinoituneet Pirttijoki (Juho), Kabashi (Arian), Tauriainen (Julius) ja Penninkangas (Teemu), joita tukee nuori Pasanen (Samuel).

- Luotamme kuitenkin omaan juttuumme, Malinen juttelee.

"Aiomme olla inhottava vastustaja"

MIllainen KTP mäkihyppytornien katveessa nähdään?

- Joukkueen kokoonpano elää vielä vähän, mutta kyllä me 11 tervettä pelaajaa kentälle saadaan ja lähdemme peliin määrätietoisella ilmeellä.

- Aiomme olla inhottava vastustaja, KTP-käskijä päättää.

FC Lahti-KTP. Veikkausliigan ottelu Lahden Stadionilla perjantaina 15.9. kello 18. Tervemenoa!

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA