FC KTP Kotka ry

KTP:n suksi ei luistanut Lahden hiihtostadionilla

17 vuotta sitten viimeksi kotkalaiselle jalkapalloseuralle kotikentällään hävinnyt FC Lahti jatkoi tappiotonta putkeaan, kun KTP:n suksi ei luistanut mastokaupungin hiihtostadionilla perjantainakaan raitapaitojen taipuessa 1-2 (1-2) -tappioon Haastajasarjan avauskierroksen ottelussa.

Neljännen kerran peräkkäin Veikkausliigassa samoin luvuin hävinnyt KTP sai peliin hyvän lähdön, kun Mika ampui pallon kotijoukkueen verkkoon komealla kaukolaukauksella 17 minuutin pelin jälkeen.

Kahdeksan minuuttia myöhemmin tulostaululla loistivat kuitenkin jo loppulukemat.

Ensin Leon Krekovic riisti pallon keskikentällä Lassi Nurmokselta, joka muutamaa minuuttia aiemmin oli estänyt Mikko Kuninkaan laukauksen painumisen KTP:n maaliin, ja pisti pallon läpiajonsa päätteeksi ohi KTP-vahti Rasmus Leislahden.

Hetken päästä Matheus Alvesin saksipotku upposi Leislahden taakse.

Näin kolmannessa peräkkäisessä pelissään maalanneen espanjalaisen hankkima kotkalaisjohto oli kääntynyt kroaatin ja brassin maaleilla lahtelaisvoitoksi.

"Olen tyytymätön tulokseen"

- Ei voi olla tyytyväinen meidän peliin. Olen tyytymätön tulokseen ja muutamiin asioihin, mitä matkan varrella tapahtui.

- Olemme saaneet hyökkäyksen sellaiseen kuntoon, että pystymme olemaan vaarallisia, mutta silloin, kun me tehdään maali, niin seuraavat viisi minuuttia pitää pelata siten, että vastustaja ei saa edes mahdollisuutta. On olemassa sellainen kultainen viiden minuutin sääntö.

- Täällä on näitä mahtavia kukkuloita, että pallot vain sinne kukkuloille, jos ei mitään muuta. Tilanne pitää pystyä rauhoittamaan. Muutama menetys harmittaa. Tuo 1-1-maali oli kruunu, mitä ei olisi pitänyt tapahtua,

- Se maalinjälkeinen ajanjakso ei ollut ihan niitä, joista kirjoja kirjoitetaan, KTP:n päävalmentaja Juha Malinen harmitteli.

KTP:ltä puuttuivat kokoonpanosta pelikiellossa ollut Willian Pozo, flunssainen Gabriel Sandberg sekä loukkaantuneet Johannes Laaksonen ja Miska Rautiola.

- Kokeneen osaston fyysiset ja vastuuta kantaneet pelaajat ovat aika vähissä. Varsinkin nyt tähän peliin Sandbergia olisi kaivattu kovasti, joka on yksi liigan parhaista rouhijoista tilastojen mukaan.

"Henkisesti ei ole helppoa"

Valtteri Vesiahon, joka raatoi Lahdessa koko ottelun, ilmeestä Ruudun tv-haastattelussa näki, että päähän otti ja raskaasti.

- Todella iso pettymys. Meillä oli täydet mahdollisuudet ottaa kolme pistettä. Tämä oli erittäin tasainen peli, mutta kääntyi Lahden voitoksi.

- Henkisesti ei ole helppoa tällä hetkellä, mutta ei auta kuin laittaa treenikamppeet päälle ja uutta kamppailua kohti.

- Ei ole helppo kausi tietysti ollut, kun katsoo sarjataulukkoa.

- Lahti rankaisi meitä kahdesta helposta virheestä ja yleensä tällä tasolla verkko heiluu, Vesiaho jutteli.

Jotain lupaavaakin KTP:n otteissa 24-vuotias pelaaja näki.

- Lahti tietysti passivoitui hieman, kun he olivat johdossa. Saimme muutaman hyvän tilanteenpoikasen ja pääsimme niskanpäälle.

- Toisesta puoliajasta jäi ihan ok-fiilis. Pitäisi kuitenkin saada vaarallisempia paikkoja. Saadaan sellaisia puolittaisia, muttei kuitenkaan ykköstontin paikkoja.

- Minulla on kuitenkin vahva usko siihen, että me tulemme vielä.

- Nämä ovat hienoja otteluita syksyllä, kun on iltavalaistus ja pelataan isoista asioista.

Ilves seuraavaksi

Kun Ilves nousi Valkeakoskella Hakan vieraana kahdella viime minuuttien maaleillaan tasoihin, on KTP:llä nyt pisteen matka karsintaviivan yläpuolella olevaan tamperelaisjoukkueeseen, jonka se kohtaa ensi perjantaina Arto Tolsa-areenalla.

- Meidän pitää jatkaa tällä tietyllä tiellä ja olla viikon päästä valmiimpia.

- Omaa pallollista peliä pitää pelata paremmin, Malinen päätti.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA