FC KTP Kotka ry

KTP joutui nöyrtymään PKKU:lle

Pallokerho Keski-Uusimaa oli jälleen kerran parempi joukkueisen välien selvittelyssä. Naisten Ykkösen ylemmän loppusarjan avauskierroksella vierailija PKKU vei pisteet mennessään maalein 0–4 (0–1). PKKU oli tehokas maalipaikoissaan, toisin kuin kotijoukkue KTP.

KTP haastoi kokeneempaa kilpakumppaniaan vahvasti ottelun voitosta aina pelin 70. minuutilla saakka. Kenttätapahtumien valossa ottelun numerot olisivat voineet olla paljon maltillisemmat. Kotijoukkue pystyi tekemään PKKU:n pelin avaamisen vaikeaksi. KTP prässäsi oikea-aikaisesti ylhäällä ja pakotti vieraat vaikeisiin ja hätäisiin avauksiin. Tästä seurasi monta hyvää riistoa KTP:n hyökkäyspäässä. KTP osasi täyttää kentän eri osa-alueet siten, että pallolliseen pelaajaan saatiin nopeasti luotua painetta. PKKU joutui monesti tyytymään hyökkäyksissään pelaamaan palloa kotkalaisten puolustuslinjan taakse liian kauaa lähtevillä syötöillä. Se helpotti kotijoukkueen puolustuspelaamista.

Myös pelin avaaminen sujui kotijoukkueelta pääsääntöisesti mallikkaasti. Huolimatta PKKU:n hyvästä prässipelaamisesta, sai KTP helpohkosti avattua pelin. Prässin purku onnistui harjoitellusti ja pelaajat olivat sinut paineistetussa tilassa. Kun ensimmäinen prässilinja pystyttiin ohittamaan, oli tiloja keskialueelta löydettävissä paljon. Kotijoukkueen ongelmaksi muodostui hyökkäyspelaamisessa PKKU:n puolustuslinjan murtaminen ja selustaan pääsy. Siihen ei eilisen ottelun perusteella löytynyt työkaluja. Peli kulki mukavasti aina noin 25 metriin vastustajan maalista, mutta sitten ajatukset ja ajoitukset eivät toimineet.

Ottelua pelattiin maalien suhteen tasaisissa merkeissä 70 minuuttia. Sitten kotijoukkueelle sattui musta kymmenminuuttinen, jonka aikana PKKU tinttasi kolme maalia. Tessa Rinkinen, Laura Kölhi ja HJK-apu Ria Karjalainen onnistuivat kukin vuorollaan niittaamaan pallon verkkoon lyhyen ajan sisään. KTP pääsi lähimmäs maalia ainoastaan kahdella osumalla ylärimaan. Ensimmäisellä puoliajalla Rosa Rantasen keskityksestä Katy Byrne nikkasi pallo yläriman kautta PKKU vahti Nea Laitelan olkapäähän ja toisella puolikkaalla Henni Hyyrynen laukoi tulisesti laidalta, mutta kotijoukkueen kannalta osoite valitettavasti oli sama kuin Byrnellä. KTP:llä oli em. paikkojen lisäksi pari kauempaa lähtenyttä laukausta, mutta niissä Laitelalla ei ollut vaikeuksia torjua.

KTP:n pelissä oli paljon hyvää, mutta se ei riittänyt vielä tällä kertaa ottelun kääntämiseen omaksi eduksi. Peli on mennyt laadullisesti eteenpäin kauden edetessä. Vielä kuitenkin on paljon tehtävissä, jotta otteet edelleen paranevat. Kyse ei ole isoista asioista. Yläloppusarjassa pärjääminen edellyttää, että joukkueen on pelattava omalla maksimitasollaan koko ajan. Harjoittelussa on pyrittävä keskittymään kaikkien pientenkin asioiden laadukkaaseen suorittamiseen, sen jälkeen on mahdollista haastaa sarjan TOP 3 joukkueet ottelun voitosta.

Seuraavaksi KTP kohtaa kotonaan Vasa IFK:n. Se on ainut joukkue tämän vuoden sarjassa, jolta kotkalaiset eivät ole saaneet pistettäkään. Joko nyt olisi aika niistää vaasalaiset? Näin joukkue ainakin uskoo ja lupaa laittaa kaiken osaamisen peliin myös seuraavassa ottelussa!

Su 10.9.2023 klo 15.00 FC KTP-VIFK Arto Tolsa areena, Kotka