FC KTP Kotka ry

Kolmas peräkkäinen 1-2-tappio - Karsijan paikalta Haastajasarjaan

Veikkausliigan runkosarjassa yhdenneksitoista päätynyt KTP taisteli sinnikkäästi espoolaisen FC Hongan isäntänä Arto Tolsa -areenalla sunnuntaina, mutta joutui lopulta taipumaan kolmanteen peräkkäiseen 1-2-tappioon 2688 katsojan edessä.

Karsijan paikalta Haastajasarjaan lähtevä sarjanousija sai 22 ottelusta 20 pistettä ja jatkaa pelejään maajoukkuetauon jälkeen vajaan parin viikon kuluttua.

Otteluohjelma julkistetaan tiistaina.

Sijoille 7-12 selviytyneet AC Oulu (31 pistettä), FC Haka (24), FC Lahti (22), Ilves (20), KTP (20) ja IFK Mariehamn (15) pelaavat yksinkertaisen sarjan, jonka jälkeen vähiten pisteitä kerännyt joukkue putoaa Ykköseen ja viimeistä edellinen karsii ensi kauden liigapaikasta Ykkösen nousukarsinnan voittaneen joukkueen kanssa.

KTP:llä vahva alku

KTP aloitti pelin kuin höyryjuna.

Energisyyden ruumiillistuma oli Mika, jolla oli avauskympin aikana jo pari hyvää tekopaikkaa, kunnes espanjalaishyökkääjä onnistui.

13 minuuttia oli peliä käyty, kun Joni Mäkelä riisti pelivälineen röyhkeästi Hongan Nasiru Banaheneltä, jonka reagoinnista päätellen riisto ei ollut ihan puhdas.

Mika ei kuitenkaan jäänyt ihmettelemään Banahenen kentällä makoilua, vaan sijoitti pallon oikeaan nurkkaan.

Hetken kuluttua Miska Ylitolva pelotteli Honka-vahti Maksim Rodakovia kovalla vedollaan.

Tämän jälkeen Honkakin piristyi, mutta KTP:n maalivahtina kolmannen kerran liigassa avauskokoonpanossa ollut Matias Niemelä torjui molemmat Lauri Laineen kudit.

- 20 minuuttia pelasimme sillä tavalla, mitä ollaan harjoiteltu. Se aiheutti sen, että Honka ei päässyt pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Saimme erikoistilanteita ja hässäköitä maalille. Sellaisestahan se maalikin loppujen lopuksi aiheutui, KTP:n päävalmentaja Juha Malinen sanoi.

2-0-maali liippasi läheltä

Toisen puoliajan alussa KTP oli lähellä lisätä johtoaan, kun Gabriel Sandberg ja Furtado pelasivat nätisti yhteen.

Sandberg syötti pallon laitaan Furtadolle, minkä jälkeen ruotsalainen spurttasi takatolpalle odottelemaan Kap Verden maajoukkuemiehen tarjoilua.

Furtadon syöttö tuli, mutta Sandbergin ohjaus suuntautui hieman yli maalin.

Hetken päästä pallo olikin kaupungin puoleisessa maalissa.

Hongan Roman Eremenko keskitti KTP:n rankkarialueelle ja Michael Ogungbaro purki pallon alueen kulmaan.

Vieraiden Edmund Arko-Mensah pääsi pelivälineeseen ensimmäisenä ja kaatui helpon näköisesti maahan, kun Furtado osui hänen selkäänsä täysin vaarattomassa tilanteessa.

Kevyt ja turha rangaistuspotku

Erotuomari Petri Viljanen tuomitsi kevyestä, mutta täysin tarpeettomasta, kontaktista kevyen rankkarin ja Eremenko tasoitti.

- Tämä oli toinen peli peräkkäin, kun me annetaan rangaistuspotku aivan liian helpon virheen ansiosta, Malinen harmitteli.

Vaasassa Willian Pozo kaatoi vaarattomassa tilanteessa isäntien Peter Michaelin rankkarin arvoisesti ja nyt ajattelemattomuuteen sortui Furtado.

Molemmat mokat näkyivät myös tulostaululla.

Lopullinen niitti tuli sitten 20 minuuttia ennen päätösvihellystä komean kuvion jälkeen.

Banahene ja Michael Lopez pelasivat nätisti yhteen isäntien rankkarialueen rajalla ja Banahene pääsi nautiskelemaan Lopezin syötöstä sijoittaen pallon Niemelän längistä maaliin.

Voitto oli Hongalle jo viides peräkkäinen.

- PItää muistaa, että Honka on tällä hetkellä suomalainen huippujoukkue. Me jouduttiin aika kovaan mittariin, eikä me siitä oikein selvitty, Malinen myönsi.

"Pelaajat antavat kaikkensa"

KTP jatkaa taisteluaan sarjapaikkansa puolesta maaottelutauon jälkeen.

- Perusjuttu on se, että pelaajat antavat kaikkensa. Joukkue taistelee hyvin ja on taistellut aikaisemminkin kauden aikana, mitä olen nähnyt. Nytkin näki, että joukkue antaa tällä hetkellä kaikkensa kentällä.

- Nyt meidän tehtävämme on se, että saataisiin kaikki paras irti tuosta joukkueesta. Olemme löytäneet sen ajatuksen, millä pelataan. Sitä kun me toteutetaan, niin menee aika mukavasti, mutta se, miten jotkut pelaajat pystyvät hoitamaan roolinsa, vaatii toistoja ja kovasti.

- Yritetään myös kokeilla muitakin vaihtoehtoja ja yrittää löytää pelaajille se paras mahdollinen pelipaikka, missä hän on paras oma itsensä, KTP-käskijä jutteli.

KTP pelaa Haastajasarjassa kaksi kotiottelua ja kolme vieraspeliä.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA