FC KTP Kotka ry

Runkosarjan viimeinen vierastaisto

KTP:n naisten edustusjoukkueella on runkosarjassa jäljellä vielä kaksi ottelua. Niistä ensimmäinen pelataan vieraskentällä Ilves/2:sta vastaan Kaupin urheilupuistossa Tampereella. Kevätkierroksella joukkueet jakoivat pisteet 1–1 tuloksella. KTP:lle jäi tuosta ottelusta hiukan hampaankoloon, sillä yksi kotijoukkueen maaleista hylättiin perusteettomasti käsivirheenä.

Edellisellä viikolla KTP kärsi syyskauden ensimmäisen tappionsa, kun VIFK kävi hakemassa pisteet Arto Tolsa areenalta. Nyt on KTP:n löydettävä selkeästi parempi tekemisen taso, jotta vierasvoitosta voidaan edes haaveilla. Kotkalaisten osakkeita heikentää omalta osaltaan se, että yksi joukkueen luottopelaajista Katy Byrne on pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi.

Ilves/2:n kausi on varmasti ollut pettymys tähän mennessä. Joukkue on vajonnut putoamistaisteluun, eikä varmastikaan ole tyytyväinen nykyiseen sarjasijoitukseensa (9.). Seurassa lienee tahtotila, että kakkosjoukkue pelaa Ykköstä myös ensi kaudella. Pisteitä on saatava, jotta sarjapaikka saadaan uudistettua. Näin ollen lienee syytä olettaa, että KTP saa vastaansa ärsytetyn petolauman, joka on valmiina taistelemaan pisteitä viimeiseen asti.

Ilveksen joukkueesta voitaisiin poimia useitakin päteviä pelureita. Tässä kuitenkin ehkä tämän hetken kuumimmat nimet tehojen osalta: Elli Näsmän; joka on tehnyt sarjassa peräti yhdeksän maalia, Ella Saranpää on tehnyt viisi ja Elli Mäkipelkola; joka on tyttöjen maajoukkueissa (TU17-TU19) mukana on viimeistellyt tällä kaudella neljä maalia.

KTP:n joukkueessa maalit ovat jakaantuneet tasaisesti. Kia Voutilainen on viimeistellyt neljä ja Rosa Rantanen kolme maalia. Kahden maalin pelaajia ovat: Roosa Päivähonka, Julia Heino, Oona Kelkka, Cecilia Jäntti ja Natalie McNally. Ilves/2 ei ole onnistunut pitämään nollaa vielä kertaakaan Ykkösen peleissä tällä kaudella, KTP sitä vastoin on onnistunut siinä peräti yhdeksän kertaa.

Odotettavissa on kova taistelu pisteistä. Molemmat joukkueet haluavat parannella asemiaan loppusarjoja silmällä pitäen. Voitolla Ilves/2 nousisi pois putoajan paikalta, tasapeli ei siihen riitä. Mikäli taas KTP haluaa tavoitella sarjan kolmatta ja toista sijaa, on voittoja otettava lopuista otteluista. Ilves/2 on saanut viimeisistä viidestä ottelustaan yhden pisteen, KTP on ottanut sitä vastoin kahdeksan pistettä samalla ajan jaksolla.

Toivottavasti myös yleisö löytää tiensä paikanpäälle seuraamaan ottelua, vaikkakin TV:n puolella on ennen tämän pelin alkua tarjolla maailman laadukkainta naisjalkapalloa MM-finaalin muodossa 😊