FC KTP Kotka ry

Willian Pozo löysi kaivosta öljylähteen - "Tavoitteena on voittaa Hakakin"

Tämän kauden Veikkausliigan hämmästyttävimmän kotisaldon (1-8-0) omaava Valkeakosken Haka saapuu KTP:n vieraaksi Arto Tolsa -areenalla maanantaina pelattavaan otteluun, josta ei panosta puutu.

Mikäli vihreävalkoiset pystyvät kukistamaan vieraansa toivottavasti täpötäyden kotikatsomon edessä, on nousijajoukkueen päätavoite eli sarjapaikan uusiminen entistäkin lähempänä, sillä jumbona lojuva IFK Mariehamn hävisi perjantaina FC Hongalle, joten KTP:n etäisyys putoamispeikkoon on edelleen viisi pistettä.

KTP:hän on tällä kaudella jo osoittanut moneen otteeseen kuuluvansa pääsarjatasolle.

Ehkäpä selkein todiste siitä on se, että harvemmin nousijajoukkue pystyy viemään elintärkeitä pisteitä kaikilta liigan kärkikolmikkoon kuuluvilta joukkueilta.

KTP on pystynyt.

"Hyvä päivä minulle ja KTP:lle"

Viimeisin todiste liigakelpoisuudesta nähtiin viime tiistaina, kun KTP kävi hiljentämässä SJK:n kotiyleisön maukkaalla 3-2 -voitolla.

KTP:n voiton pääarkkitehti oli Willian Pozo.

Kun kuubalaishyökkääjä asteli vaihtopenkiltä kentälle, oli KTP tappiolla maalein 1-2, mutta sitten alkoi tapahtua.

Ensin hän syötti Juho Lehtirannan viimeistelemän 2-2 -tasoitusmaalin ja kruunasi loistoesityksensä ampumalla Simo Roihan esityöstä voitto-osuman lisäajalla.

- Olen onnellinen, kun tulin kentälle, että pystyin vaikuttamaan tulokseen.

- Pystyimme ottamaan selkeästi askeleita eteen päin edellisestä pelistä, mutta emme saa päästää enää jatkossa maalia niin aikaisessa vaiheessa, vaikka se olikin hienosti tehty maali.

- Osoitimme henkistä voimaamme, kun nousimme kahdesti tappioasemasta. Liikutimme palloa mallikkaasti pitkin kenttää, syöttelimme hyvin ja pääsimme tilanteisiin.

- Prässimme oli hyvää ja selvisimme hienosti heidän prässistään. Se oli hyvä päivä minulle ja KTP:lle, Pozo jutteli KTP:n perjantaisten harjoitusten jälkeen.

Ainoastaan KTP:n (4-2) tällä kaudella Tehtaan kentällä voittamaan pystynyt Haka on ollut lyömätön perinteisellä kotiviheriöllään, mutta vieraissa ei ole kulkenut, sillä se on hävinnyt 10 matkapelistään kahdeksan (2-0-8).

Yhdeksässä kotiottelussaan käsittämättömästi kahdeksan kertaa tasapeliin päätynyt Haka, joka on nyt kolmen pisteen päässä raitapaidoista, on tähän asti matkapeleissään puolestaan jäänyt kokonaan ilman tasuria.

On siinä tilastonikkareilla ihmettelemistä.

"Maajoukkuepelit tekivät minulle hyvää"

Pozon hurjassa nykyvireessä sen sijaan ei ole miehen omien sanojen mukaan mitään ihmettelyn aihetta.

- Ei siinä mitään salaisuutta ole. Olen ollut viimeisissä peleissä sen jälkeen hyvässä maalintekoformissa, kun tulin takaisin Kuuban maajoukkuematkalta.

- Maajoukkuepelit tekivät minulle hyvää ja loppujen lopuksi jalkapallossahan on kysymys sitä, että kun sinulla on hauskaa ja hyvä olo, niin silloin pelaatkin hyvin.

- Kun olen tehnyt kovasti töitä ja muu joukkue on auttanut minua, niin hyvä oloni on jatkunut myös täällä, Pozo hymyilee.

Viikon päästä 26 vuotta täyttävä Pozo on ampunut kolme maalia neljässä viime pelissä, kun sitä ennen maalisarake näytti liigassa nollaa.

Voidaankin todeta, että nimi ainakin tässä tapauksessa on enne, sillä espanjan kielen sana "pozo" tarkoittaa suomennettuna joko "kaivoa" tai "öljylähdettä".

Willian on nyt löytänyt kaivosta öljylähteen maalien muodossa.

"Haluan tehdä taas maalin"

Havannassa syntynyt Pozo muutti jo 4-vuotiaana Norjaan ja hän on edustanut maajoukkuetasolla myös Norjan U18- ja U17-maajoukkueita.

Paljon maailmaa nähnyt 184-senttinen pelaaja on viihtynyt myös Kotkassa.

- Pidän Kotkasta. On kiva tutustua eri paikkohin ja erityisen kaunista täällä on luonto.

Millä mietteillä lähdet KTP-Haka -otteluun?

- Tavoitteena on voittaa Hakakin.

- Haluan tehdä taas maalin tai antaa maalisyötön näin tärkeässä pelissä.

KTP-Haka. Veikkausliigan ottelu Arto Tolsa -areenalla maanantaina 21.8. kello 18.00

Juniorit seura-asulla otteluun ilmaiseksi huoltajan kanssa!

4200 ensimmäistä mahtuu Arto Tolsa -areenan lehtereille!

Toivotamme myös ukrainalaiset seuraamaan ottelua (ilmainen sisäänpääsy)!

Tervetuloa!


TEKSTI: TIMO KOPAKKALA