KTP puolusti voiton Espoossa

KTP onnistui maalinteossa kerran Keski-Espoon tekonurmella pelatussa naisten Ykkösen ottelussa. Kotijoukkue EBK painoi päälle lähes koko pelin ajan, pakottaen KTP:n puolustuskannalle. Vieraat kuitenkin kestivät ja jättivät EBK:n nollille. Voitolla KTP otti erittäin tukevan otteen paikasta ylempään loppusarjaan.

KTP ja EBK ovat ottaneet yhteen useasti viimeisten vuosien aikana. Joukkueiden pelit ovat järjestään olleet tasaisia vääntöjä. Niin oli tälläkin kertaa, mutta vain numeroiden valossa. Kotijoukkue pelasi kovalla sykkeellä ja kävi armottomasti KTP:n pelaajien kimppuun. Ottelun tuomari salli pikkurikkeiden mennä läpi ja se johti muutamiin todella koviin taklauksiin ottelun aikana. Onneksi kuitenkin linja piti läpi ottelun, eikä suosinut erityisesti kumpaakaan joukkuetta.

EBK otti pelissä pallonhallinnan itselleen. KTP yritti pelata ja avata peliä lyhytsyötöillä, siinä kuitenkaan onnistumatta. Aika ajoin vieraat saivat pieniä pallohallintajaksoja ja pääsivät hyökkäämään. Näistä ei kuitenkaan saatu luotua kovinkaan vaarallisia tilanteita. Kerran Julia Heino pääsi kokeilemaan kaukolaukauksella, josko Kerttu Karresmaa EBK:n maalilla olisi ollut yllätettävissä – ei ollut. Ottelun voittomaaliksi jäänyt Oona Kelkan osuma syntyi pelin 31. minuutilla. Maali oli seurausta hyvästä hyökkääjän loppuun asti viedystä prässistä. Maalivahti Karresmaa yritti avata peliä, mutta Kelkka pääsi avaukseen väliin sillä seurauksella, että pallo kimposi Kelkan jalasta suoraan EBK:n maaliin. Ottelun tauolle mentiin 0–1 lukemissa.

Toisella puolikkaalla KTP tiivisti puolustusta edelleen

Tauolta tuli kentälle sisuuntunut kotijoukkue. Se suoraviivaisti peliään vielä lisää ensimmäisestä puolikkaasta. Palloa pommitettiin paljon etenkin KTP:n oikeaan laitaan. EBK:lla oli ensimmäisen puoliajan mukaisesti pallonhallinta myös toisella puolikkaalla. KTP:n oli tyytyminen purkaa palloa pois vaara-alueilta ja iskeä nopeilla vastahyökkäyksillä.

Huolimatta vahvasta painostuksesta ja lukuisista kulmapotkuista, ei EBK onnistunut luomaan kovinkaan vaarallisia maalintekotilanteita Sonja Leinon vartioimalle maalille. Pariin otteeseen EBK pääsi laukomaan, mutta ne suuntautuivat kohti Leinoa. Lisäksi EBK sai pari vapaapotkua hyviltä paikoilta, läheltä rangaistusalueen rajaa. Niissä ei kuitenkaan ollut riittävästi laatua, sillä molemmat suuntautuivat reilusti yli maalin.

KTP pääsi iskemään vastaan toisella jaksolla pariin otteeseen vaarallisesti. Kelkalla oli paikka tehdä toinen maali, mutta laukaus painui yläriman väärälle puolelle. Katy Byrne veti kaukaa, jonka Karresmaa vaivoin sai torjuttua kulmaksi. Aivan ottelun lopussa Kia Voutilainen pelasi pallon maalin edustalle, mutta siihen ei KTP:n pelaajista kukaan ehtinyt. Lisäksi Voutilaisella oli yksi hyvä paikka boxin sisällä, mutta laukaus suuntautui ohi maalin.

KTP sai voittonsa ansiosta kasvatettua piste-eroa Espooseen nähden seitsemään pisteeseen, kun runkosarjaa on jäljellä vielä neljä ottelua. EBK:n loppuohjelma on todella kova, sillä he kohtaavat kolmen kärjen ja KuPS Akatemian jäljellä olevissa otteluissa. Näistä pitäisi kairata kahdeksan pistettä enemmän kuin KTP. Todennäköisesti tämän päiväinen voitto riittää viemään KTP:n ylempään loppusarjaan ja samalla varmistaisi sen, että Kotkassa pelataan vähintään Ykköstä ensi vuonna. Näin ollen joukkueen vähimmäistavoite olisi täytetty jo neljä kierrosta ennen runkosarjan päättymistä. Aikamoinen suoritus nousijajoukkueelta!

Seuraavaksi KTP on tulessa jo tulevana lauantaina 5.8.2023. Tuolloin KTP matkaa Kuopioon Väre areenalla KuPS Akatemian vieraaksi. Ottelu alkaa klo 15.00.