FC KTP Kotka ry

Maksym Zhuk loppukaudeksi PEPO:sta KäPaan

KTP:n kanssa kahden kauden mittaisen sopimuksen, joka astui voimaan kuluvan vuoden alussa, tehnyt ukrainalaismaalivahti Maksym Zhuk pelaa loppukauden Ykkösessä kovasti sarjapaikastaan tappelevan Käpylän Pallon edustusjoukkueessa.

KTP ja lappeenrantalainen PEPO solmivat viime vuoden lopulla farmijoukkuesopimuksen, kun kotkalaisten kausi oli päättynyt nousujuhliin Veikkausliigaan ja PEPO:n tie vei Kakkoseen.

Zhukin oli tarkoitus olla etukäteissuunnitelman mukaan tämä kausi lainapelaajana PEPO:ssa, mutta 19-vuotiaan veskarin peliaika on jäänyt vähiin.

- Ajatuksena oli, että hän saisi peliaikaa PEPO:ssa, mutta sieltä päin on tullut sellaista viestiä, että vaikka Zhuk onkin heidän mielestään joukkueen paras maalivahti, niin he haluavat kuitenkin peluuttaa omaa miestään, KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko sanoo.

"Hyvä näyttöpaikka"

191-senttinen Zhuk on pelannut Kakkosessa yhdeksäntenä olevassa lappeenrantalaisseurassa vain yhden ottelun, kun päävastuun on kantanut PEPO-kasvatti Jirko Sorsa.

- Kun Leislahti (Rasmus) ja Niemelä (Matias) ovat sementoineet paikkansa KTP:n maalilla tällä kaudella, saa Zhuk nyt hyvän näyttöpaikan Ykkösen tasolla.

- Hän lähtee loppukaudeksi KäPaan lainalle, ja toivottavasti on sitten palatessaan valmiimpi. Mielestäni KäPa on hänelle tällä hetkellä paras ympäristö kehittyä, Ikävalko juttelee.

KTP:ssä kaksi nollapeliä

Zhuk ehti näyttää KTP:ssä harjoituskaudella lupaavia otteita, kun hän piti maalinsa puhtaana sekä Veikkausliigassa pelaavaa Hakaa että Ykkösen kärkipaikalla majailevaa MP:tä vastaan.

FK Mariupolissa jalkapallouransa aloittanut Zhuk on KäPan kokoonpanossa ensimmäistä maanantaina, kun KäPa kohtaa kotonaan kiivaassa häntäpään taistossa JJK:n.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA