FC KTP Kotka ry

Lehtiranta viihtyy ja jatkaa Kotkassa - "Totta kai on hyvät fiilikset"

Helsingin Jalkapalloklubin reservijoukkue Klubi 04:stä KTP:n riveihin ennen Ykkösen mestaruuteen päättyneen kauden 2022 alkua siirtynyt Juho Lehtiranta on raitapaitojen tuorein jatkosopimuksen tehnyt pelaaja.

Diili on mallia 1+1.

- Totta kai on hyvät fiilikset, kun saatiin sopimus allekirjoitettua.

- Hieno nähdä, että seura osoittaa luottamusta itseäni kohtaan, kun halusivat jo tässä vaiheessa tarjota uutta sopimusta, Lehtiranta iloitsee.

"Varkain toppariksi"

Toisen epäonni on joskus toisen onni.

Sen sai Lehtirantakin kokea.

- Juho on koko ajan harjoitellut hyvin, mutta hän pääsi vähän kuin varkain oikeaksi toppariksi sen jälkeen, kun Nurmos (Lassi) loukkaantui, KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko toteaa.

Lehtiranta teki hommansa niin hyvin, että se palkittiin jatkosopimuksella, sillä hänen tultua puolustuslinjaan KTP pelasi seuraavat kolme ottelua (FC Lahti, IFK Mariehamn ja Ilves) päästämättä maaliakaan.

- Vaikka Juho on wingback koulutukseltaan, hän pystyy pelaamaan molemmilla pelipaikoilla.

- Nopeasti tuli selville, että haluamme pitää hänet. Juho on pallollisesti hyvä, ja häntä on haastavaa ohittaa 1vs1 -tilanteissa, Ikävalko sanoo.

20-vuotias pelaaja jatkaa näin KTP:n tuttua sopimuspolitiikkaa.

- Haluamme nuoria, eteenpäin meneviä kavereita, "Nitti" painottaa.

Lehtiranta on tällä kaudella onnistunut avaamaan maalitilinsäkin Veikkausliigatasolla, kun hän osui Hakan verkkoon Valkeakoskella.

"Alkukaudella vaikeuksia"

Miten kommentoisit omia otteitasi ja joukkueen pelaamista tähän asti?

- Kauteni on ollut hieman kaksijakoinen, kun alkukaudella oli hieman vaikeuksia päästä pelaamaan, ja pari viikkoa meni peleistä ohi aivotärähdyksen takia.

- On vain pitänyt treenata hyvin ja luottaa omaan tekemiseen. Kun olen viime aikoina saanut enemmän peliaikaa, niin olen sen käyttänyt ihan hyvinkin ja sitä kauttahan myös sopimusta tarjottiin.

- Nyt yritän nauttia pelaamisesta ja kehittää sitä entisestään.

- Joukkueen kausi on mennyt ihan ok, mutta haluammehan me olla korkeammalla sarjassa ja yrittää koko ajan parantaa pelaamistamme.

- Jokainen peli on ollut hyvin tasainen ja varsinkin tänä vuonna jokaisella pisteellä on suuri merkitys.

"Kova kilpailu"

Miten olet viihtynyt Kotkassa ja KTP:ssä?

- Joukkueessa olen viihtynyt todella hyvin ja meillä on tosi hyvä joukkuehenki. Pelipaikoista on tietysti kova kilpailu, mutta mielestäni se on hyvä asia, sillä täytyy aina antaa parhaansa ja näyttää, että kuuluu avauskokoonpanoon.

- Tämä on toinen vuoteni Kotkassa ja olen viihtynyt hyvin. On ollut myös hieno huomata, kuinka kotkalaisia kiinnostaa paljon, miten KTP pärjää, ja katsomoissa on ollut hyvin yleisöä paikalla.

Mitkä ovat tavoitteesi loppukauden osalta?

- Omat tavoitteeni ovat tietenkin päästä pelaamaan mahdollisimman paljon ja kehittyä pelaajana.

- Toivottavasti hyvät otteet toisivat kutsun myös U21-maajoukkueeseen.

Lehkosuo tarkkaillut

Nuorisomaajoukkueisiin (U17, U18 ja U20) uransa aikana jo usein päässyt Lehtiranta lienee saamassa sen toivomansa kutsun myös alle 21-vuotiaiden edustusjoukkueeseen.

- Tiedän, että Lehtiranta on tyrkyllä alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen, sillä "Bana" (alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Mika Lehkosuo) on käynyt katselemassa hänen edesottamuksiaan, Ikävalko paljastaa.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA