FC KTP Kotka ry

Panoksena paikka yläloppusarjassa

KTP matkustaa naisten Ykkösen otteluun Espooseen Esbo Bollklubbenin (EBK) vieraaksi. Joukkueet ovat sarjataulukossa sijoilla 4 (KTP) ja 5 (EBK). Piste-eroa joukkueiden välillä on tällä hetkellä neljä pistettä. Sarjan neljä parasta pelaavat runkosarjan jälkeen yläloppusarjassa, jossa ratkaistaan nousija ja nousukarsintaan etenevä joukkue. Runkosarjassa joukkueilla on tämä kierros mukaan lukien viisi ottelua jäljellä.

EBK on hyvin valmennettu joukkue, joka pyrkii pelaamaan aktiivista ja pallonhallintaan perustuvaa jalkapalloa. Joukkueessa on paljon taitoa ja kokemusta. EBK:n maalilla on HFA Märskystä tullut, Kajaanista lähtöisin oleva, Kerttu Kaaresmaa, joka on esiintynyt mm. 16 ja 19 vuotisten maajoukkueissa ja edusti kaudella 2022 Kansallisessa Liigassa Nurmijärven Jalkapalloseuraa. Hän on ollut vakuuttavalla pelipäällä kauden mittaan, sillä vain 16 palloa on livahtanut EBK:n verkkoon. Joukkueen maalintekijätilaston ykkösenä ovat tällä hetkellä neljällä osumallaan Anne Koistinen ja Haxiu Floriana. EBK:lla on menossa erittäin vahva ajanjakso sarjassa tällä hetkellä. Viidestä viimeisimmästä ottelustaan se on hävinnyt vain yhden ja sekin sarjakärki JyPK:lle. Sarjapeleissä joukkue on jäänyt maaleitta viimeksi aivan kesäkuun alussa pelatussa ottelussa.

Vierasjoukkue KTP on myös ollut hyvässä iskussa viime aikoina. Joukkue ei ole hävinnyt kuuteen edelliseen otteluun. Puolustus on ollut vahvaa, mutta maalinteko on viime otteluissa yskinyt. Tähän maalinteon vaikeuteen on etsitty vastausta harjoituskentiltä viime viikkojen aikana. Joukkueen kokoonpano on elänyt jonkin verran loukkaantumisten ja muiden pakollisten poissaolojen vuoksi. Myös maanantain ottelun osalta mennään aivan pelipäivän viime hetkille, ennen kuin varmuudella tiedetään kaikkien pelaajien pelikuntoisuus.

KTP lähtee otteluun huolellisesti valmistautuneena. Joukkueen sisällä tiedetään EBK:n vaarallisuus. Montaa kertaa, jos koskaan ei Espoosta ole poistuttu kolmen pisteen kanssa. Joukkue kuitenkin lupaa jälleen kerran, että kaikki annetaan, mitä kropasta löytyy. Periksi ei annetta missään vaiheessa!

EBK FC KTP naisten Ykkönen 31.7.2023 klo 20.00 Keski-Espoon TN 1.