Rouva Fortunakaan ei hymyillyt KTP:lle - "KuPS ansaitsi voittonsa"

Veikkausliigan kärkeen nousseen Kuopion Palloseuran keskikenttäpelaaja Arttu Heinonen avasi tämän kauden maalitilinsä KTP:n kannalta pahaan aikaan, sillä keltamustat kaatoivat kotkalaiset kotikentällään KuPS-kasvatin osumilla 2-0 (1-0).

KTP:llä on nyt kasassa 17 ottelusta yhtä monta sarjapistettä, kun runkosarjaa on jäljellä vielä kotkalaisseuran osalta viisi ottelua.

Tällä hetkellä vihreävalkoisilla on matkaa putoajan tontilla olevaan Hakaan neljä pistettä ja karsintapaikkaa hallussaan pitävään IFK Mariehamniin kolme pinnaa.

Raitapaitojen seuraava ottelu on ensi viikon maanantaina, jolloin turkulainen Inter saapuu Kotkaan.

Kaksi rankkaria, yksi maali

Pelin alku oli KTP:lle synkkä.

Pallo osui epäonnisesti vajaan kahden minuutin pelin jälkeen Joni Mäkelän käteen KTP:n rangaistusalueen reunassa kaukana maalista, ja se oli oikeudenjakaja Dennis Antamon mielestä sellainen rike, että pallo vietiin rankkaripisteelle.

Heinonen katsoi, mihin suuntaan KTP-veskari Rasmus Leislahti liikahti ja suuntasi sijoituksensa toiseen kulmaan.

27 minuuttia oli pelattu, kun pallo oli taas täplällä.

KuPS:n Seth Salminen kaatoi Mäkelän rankkarialueella toisessa kenttäpäädyssä, ja David Ramadingaye pääsi yrittämään tasoitusta 11 metrin päästä isäntien maalista.

Yleensä rangaistuspotkut varmasti maaliin laittava KTP-kapteeni ei kuitenkaan nyt onnistunut, kun KuPS:n maalivahti Johannes Kreidl aavisti oikein ja torjui.

- Tosi tasainen jakso. Ratkaisutilanteet olivat epäonniset, kun KuPS sai helpon pilkun ja me emme tehneet omastamme, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi.

Viisi vaihtoa

Toinen puoliaika ehti vanheta vajaat 10 minuuttia, kun peliväline oli toisen kerran KTP:n maalissa.

Keskikentällä pelannut Jaakko Oksanen vapautti älykkäällä linjojen taakse suuntautuneella syötöllään Heinosen tekopaikkaan, eikä mies erehtynyt nätissä nostossaan yli Leislahden.

KTP haki vielä vaihdoilla lisäpontta peliinsä.

Aleksi Tarvonen ja Gabriel Sandberg antoivat ensin (62. minuutilla) tilaa vajaat pari kuukautta sivussa olleille Mikalle ja Damiano Pecilelle.

Vajaat parikymmentä minuuttia peliaikaa saivat myös Anttoni Huttunen (Ramadingaye), Alen Harbas (Miska Ylitolva) ja Simo Roiha (Willian Pozo).

Harbas ehti osoittaa lyhyessä debyytissään pelimiehen merkkejä ja omaavansa kovan laukauksen, joka epäonnekkaasti tömähti paitsiossa olleeseen seurakaveriin.

- Pelasimme tosi ehjän pelin, mutta toisella jaksolla oli sama haaste kuin ensimmäisellä; emme päättäneet hyökkäyksiämme. Siinä meidän pitää olla parempi, Leppälahti jutteli.

KTP:n maalivahti Leislahdelle merkittiin seitsemän torjuntaa, kun isäntien veskari Kreidl torjui vain kerran.

- Tasainen peli, mutta KuPS ansaitsi voittonsa.

- Nyt palaudutaan, otetaan opiksi ja haastetaan seuraavaksi Inter kotona, Leppälahti totesi.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA