FC KTP Kotka ry

Tutut lukemat KTP:n ja NJS:n välillä

KTP jatkoi hyviä otteitaan naisten Ykkösessä, kukistaen Nurmijärven Palloseuran 3–0 (1–0) Klaukkalassa pelatussa ottelussa. Joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista ovat päättyneet täsmälleen samoin lukemin. Voitolla KTP vankisti asemaansa neljän parhaan joukossa.

Ottelu pelattiin Klaukkalan luonnonnurmella. Se vaati kotkalaisilta alussa hiukan totuttelua, sillä joukkue on harjoitellut ja pelannut yksinomaan tekonurmialustoilla tähän asti. Kotijoukkue NJS olikin ottelun alussa paremmin sinut kentän kanssa ja suoraviivaisella pelillään laittoi KTP:n kovaan paineeseen. KTP puolusti sinnikkäästi ja selvisi alun paineesta moitteetta.

KTP:n peli alkoi sujua yhä paremmin, mitä pidemmälle ottelu eteni. Syöttöpeli alkoi rullata ja paine siirtyi kotijoukkueen kenttäpuoliskolle. Ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalon, kun peliä oli pelattu 20 minuuttia. Kia Voutilainen kuljetti pallon lähelle päätyrajaa rangaistusalueen sisällä, houkutellen pari NJS puolustajaa kimppuunsa. Juuri oikealla hetkellä hän syötti pallon maalin eteen juosseelle Julia Heinolle. Julialla oli sitten helppo työ siirtää pallo maaliin. Maali oli samalla Julian ensimmäinen maali KTP-paidassa.

Maalin jälkeen KTP oli ottelussa kuskin paikalla. NJS ei kyennyt kunnolla luomaan maalintekotilanteita, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. KTP joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa jo 18. minuutilla, kun Pinja Turkia loukkaantui kaksinkamppailutilanteessa lievästi. Hänen tilalleen tuli kentälle Janette Hanski. Tauolle mentiin siis tilanteessa 0–1.

KTP ratkaisi toisella jaksolla

KTP teki yhden vaihdon ottelun toisen puoliajan alkuun. Cecilia Jäntin tilalle tuli Annika Pasi. Heti alusta lähtien kotkalaiset ottivat pelin ja pallon hallinnan itselleen. NJS:n oli tyytyminen puolustamiseen ja vastahyökkäyksiin panostamiseen. KTP:n puolustus oli hereillä NJS:n suoraviivaisen pelityylin kanssa. Lähes kaikki pääpallot päätyivät KTP:n voittoon eikä NJS saanut montaakaan tilannetta rakennettua maalipaikoiksi asti. Sonja Leino KTP:n maalilla selvisi kohtuullisen vähillä torjunnoilla.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin kuuden minuutin sisällä. KTP teki kaksi maalia toisella jaksolla ajassa 66 ja 79 minuuttia. 66. minuutilla Katy Byrne ajoi pallon kanssa rangaistusalueen sisään vasemmalta laidalta ja syötti takaviistoon noin pilkun tasolle Rosa Rantaselle. Hänen yhden kosketuksen laukauksensa yllätti NJS:n maalilla pelanneen Sini Kyllösen, muuttaen tilanteen 0-2:een. Viimeinen niitti ottelun voittoon oli Kia Voutilaisen 79. minuutilla viimeistelemä 0–3 maali. Voutilainen sai pallon lähellä rangaistusalueen rajaa, harhautti muutaman puolustajan, pelasi jalkansa vapaaksi ja laukoi pallon varmasti maalin oikeaan takakulmaan.

KTP teki maalien jälkeen pari vaihtoa. Julia Heino ja Oona Kelkka tulivat kentältä pois ja tilalle menivät Iira Eskola ja Heta Anttila. KTP pystyi pitämään nollan omassa päässään jälleen kerran. Ottelua seurasi tilastojen mukaan 108 henkeä. Paikalla oli myös runsaasti KTP:n kannatusjoukkoja, lähes puolet koko katsojamäärästä. Se antoi voimaa kotkalaisille painaa täysillä loppuun saakka. Kannustusta KTP:n pelaajat saivat läpi koko ottelun. Välillä tuntui, että kotijoukkue olisikin ollut KTP eikä NJS. Tästä suuri kiitos paikalla olleille tukijoukoille ja faneille.

Nyt joukkueella on edessään viikon kesäloma. Harjoituskentille palataan jälleen 10.7. Seuraava ottelun on Jyväskylässä 16.7. Silloin kohdataan sarjakärki JyPK.