FC KTP Kotka ry

Maalitonta Maarianhaminassa "Hyvä piste kilpailijalta"

Jos joku "hyvä haltija" olisi ehdottanut KTP:n jalkapallomiehistölle ennen Veikkausliigakauden alkua, että sopisiko teille sellainen järjestely, että kahdeksan kierrosta ennen runkosarjan päätöstä etumatkanne putoajan paikalla olevaan joukkueeseen on seitsemän pistettä ja karsijaan kuusi pinnaa, niin otatteko tarjouksen vastaan.

Mitä luultavimmin KTP:stä olisi vastattu myöntävästi.

Niin tai näin, sarjanousija on nyt täsmälleen tuossa edellämainitussa tilanteessa, kun kotkalaisseura haki Maarianhaminasta paikalliselta IFK:lta tasapelipisteen 0-0-tuloksella lauantaina.

- Tämä on hyvä piste kilpailijalta. Meidän tavoitteemme on sarjapaikka ja siinä taistelussa olemme hyvin kiinni, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi.

"Monta paikkaa"

Ihmisluonne on kuitenkin sellainen, että nälkä kasvaa syödessä.

Mikäli KTP olisi Ahvenanmaalla voittanut, se olisi harpannut sarjataulukossa jo kuudenneksi ja samalla ylempään jatkosarjaan menevien joukkueiden sakkiin.

- Piste tyydyttää, tulihan se Maarianhaminasta, mutta siinä mielessähän tämä on pettymys, kun meillä oli monta paikkaa tehdä maali.

- Pääsimme pelaamaan pitkään ylivoimalla, mutta olisimme voineet olla kärsivällisempiä, KTP:n keskikentällä koko pelin raatanut Johannes Laaksonen jutteli Ruudun tv-haastattelussa.

"Lahti on nähty"

KTP sai yrittää voittomaalin tekoa lähes koko toisen puoliajan ylivoimalla, kun IFK:n Timi Lahti otti toisen keltaisen kortin lähes välittömästi tauon jälkeen.

Kun FC Lahden tappio KTP:lle edellisessä pelissä Kotkassa oli jo varma, muisti KTP:n kannattajajoukko lahtelaisia "Lahti on nähty, Lahti on nähty!" -huudoilla.

Maarianhaminaan matkanneet kotkalaisfanit osoittivat oivallista muuntautumiskykyä, kun "Lahti on nähty!" -huuto kuului myös Ahvenanmaalla siivittäen Timi Lahden taivallusta kohti pukusuojaa.

FC Lahti -ottelun kotkalaissankari Willis Furtadolla oli kaksi loistopaikkaa, mutta ensimmäinen yritys 63. minuutilla Gabriel Sandbergin syötöstä osui yläputkeen ja toisen lähentelyn, jonka alusti Joni Mäkelä, torjui IFK-vahti Elmo Henriksson, kun 70 minuuttia oli pelattu.

KuPS:n kotiväreissä, keltainen paita ja mustat housut, pelanneelle KTP:lle oli lopulta käydä kuin oikealle KuPSille tiistaina, kun IFK Mariehamn kaatoi sarjajohtajan vieraissa 1-0.

IFK:n Robin Sid sai pallon lahjaksi KTP:n maalivahti Rasmus Leislahdelta, mutta laukoi pelivälineen ohi tyhjän maalin.

"Olimme heikkoja"

- Ihan hyvä ensimmäinen jakso meiltä. Halusimme aloittaa pelin hyvin ja olla periaatteissamme kiinni, ja teimme nuo asiat. IFK:n hyökkäysmuoto aiheutti meille vähän ongelmia, mutta puolustimme isossa kuvassa ihan ok.

- Toiselle jaksolle saimme hyvän alun, kun pääsimme ylivoimalle, mutta siinä kyllä näkyi, ettei meillä hirveästi ole kokemuksia ylivoimalla pelaamisesta. Olimme heikkoja. Yritimme ihan eri juttuja, kuin mitä piti. Pitää nyt videolta katsoa ja käydä opit siitä viimeisestä puolesta tunnista läpi, jotta seuraavalla kerralla olisimme tehokkaampia, Leppälahti kommentoi.

AC Oulu taas Kotkaan

KTP kohtaa seuraavassa ottelussaan keskiviikkona 5.7. kotikentällään AC Oulun, jolle se taipui tasan kolme kuukautta aiemmin sarja-avauksessa 0-2.

Nyt on kyseessä Suomen cupin puolivälieräottelu, jonka voittaja on jo neljän parhaan joukossa.

- Hieno peli tulossa, jossa meillä on vain voitettavaa. Hieno sauma haastaa kivikovaa Oulua ja katsoa, mitä tapahtuu!, Leppälahti päätti.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA