FC KTP Kotka ry

FC KTP matkaa Klaukkalaan NJS:n vieraaksi

Lyhyen juhannustauon jälkeen palataan jälleen pelikentille. KTP:n naisjoukkue kohtaa vieraskentällä Nurmijärven Jalkapalloseuran (NJS) Klaukkalan nurmella. Ykkösen avauskierroksella KTP oli kotonaan maalein 3–0 parempi.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa historiassa pariin otteeseen, Cupissa 2019 ja kevätkierroksella Ykkösessä 2023. Molemmilla kerroilla kotkalaiset ovat olleet parempia maalein 3–0. Molemmat ottelut on myös pelattu Arto Tolsa areenalla. Nyt kohdataan ensi kerran NJS:n kotikentällä luonnonnurmella. Tämä varmasti tasaa voimasuhteita, sillä KTP on tottunut pelaamaan tekonurmialustalla.

Joukkueiden taival tämän vuoden Ykkösessä on sujunut hiukan erilaisten tähtien alla. KTP on kerännyt pisteitä tasaisesti (17) läpi sarjakauden, mutta NJS:llä pisteiden keruu (4) on ollut takkuista. KTP on tällä hetkellä sarjassa neljännellä sijalla ja NJS pitää perää, ollen 12.

NJS:llä on Helsingin Palloseuran (HPS) kanssa sopimus Farmiyhteistyöstä, joka mahdollistaa vähemmälle peliajalla Kansallisessa liigassa jääneille HPS pelaajille minuutteja Ykkösessä. Tämä yhteistyö tuokin arvaamattomuutta NJS:n kokoonpanoon ja varmasti vahvistaa joukkuetta. HPS pelaajia on ollut, ainakin aiemmissa otteluissa, useita NJS:n riveissä.

KTP:n kokoonpano on elänyt jonkin verran pitkin kautta. Joukkuetta ovat vaivanneet isot ja pienet loukkaantumishuolet sekä sairastelut. Sama pätee myös tämän ottelun alla. Sairastuvalla on edelleen liian paljon pelaajia. Se kaventaa mahdollisuuksia kierrättää pelaajia tai tehdä taktisia muutoksia eri pelien välillä, vastustaja huomioiden.

NJS on varmasti ärsytetty vastustaja, sillä heidän on saatava pelinsä kuosiin säilyäkseen sarjassa. Lisäksi Cupista tuli lähtö kolmosen FC Loviisalle ennen juhannusta pelatulla kierroksella. Nyt on voittoja alettava ottamaan, vaikka väkisin.

KTP lähtee otteluun vastustajaa arvostaen ja huolellisesti valmistautuen. Hiukan päänvaivaa tuottaa se, kuinka nopeasti joukkue sopeutuu luonnonnurmialustaan. Se kuitenkin on täysin erilainen, kuin tekonurmi. KTP:n tähtäimessä on hakea hyvä tulos vierasottelusta. Viikolla on harjoiteltu laadukkaasti ja viilattu yksityiskohtia tulevaa ottelua silmällä pitäen. Yksi asia kuitenkin on varmaa: periksi joukkue ei tule antamaan missään vaiheessa. Oli tilanne mikä tahansa, on joukkue valmiina jättämään kaikkensa kentälle!

NJS – FC KTP naisten Ykkönen 2.7.2023 klo 14.00 Klaukkalan nurmi.