FC KTP Kotka ry

KuPSin kaatajat KTP:n kiusana - "Jokainen peli on uusi tarina"

Viime tiistaina erinomaisesti kotikentällään esiintynyt KTP ei ole ehtinyt kauan FC Lahti-nimisen peikon selättämisestä nautiskella, kun sarjanousijan tie vie jo seuraavaan mittelöön Veikkausliigassa.

Perjantaina Maarianhaminan-reissunsa Kotkasta aloittava KTP saa vastaansa IFK Mariehamnin Wiklöf Holding Arenalla lauantaina.

Ehdottomana päätavoitteenaan Veikkausliigakauteen sarjapaikan säilyttäminen mielessään startannut KTP on hyvissä asetelmissa, kun liigan runkosarja on ylittänyt jo puolen välin.

13 ottelustaan 15 pistettä napannut KTP on venyttänyt etumatkansa jo yhdeksän pinnan suuruiseksi sarjataulukon hännillä majailevaan Vaasan Palloseuraan, joka on tosin pelannut yhden ottelun vähemmän kuin kotkalaisseura.

IFK karsijan tontilla

Karsijan tontilla, juuri VPS:n yläpuolella yhdettätoista sijaa hallussaan pitävällä, IFK Mariehamnilla on 12 ottelusta yhdeksän pistettä.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran toisensa huhtikuun lopussa, kun KTP löi "Ahvenanmaan Ahtaajat" Kotkassa 2-1 Mikan ja Willis Furtadon maaleilla.

IFK Mariehamn otti tiistaina liigakauden ensimmäisen vierasvoittonsa, kun se yllätti Kuopion Palloseuran 1-0 Ngueukamin rankkarimaalilla, vaikka hävisi kulmapotkutilaston 0-9.

Vielä omituisemmalta maarianhaminalaisten voitto sarjajohtajasta Kuopiossa tuntuu, kun KuPS kaatoi IFK:n sen omalla kotisaarellaan pari kuukautta aiemmin 2-0.

- Jokainen peli on uusi tarina tässä sarjassa, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi FC Lahti-pelin jälkeen.

- Tämä voitto ei auta meitä enää yhtään seuraavassa pelissä.

KTP varmasti uhkuu itseluottamusta Lahti-voiton jälkeen, mutta eipä ole IFK:llakaan syytä säkkiin pukeutua.

- Meillä on sellainen joukkue vastassa, joka voitti just KuPS:n. Varmasti siellä on fiilis, että ihan sama, mikä vire KTP:llä on, kun mehän voitettiin KuPS.

IFK Mariehamn-KTP -peli on ensimmäinen, kun Jack de Vries ei enää ole joukkueen vahvuudessa.

- De Vries syötti MIFKiä vastaan voittomaalin, Leppälahti muisteli liigakauden kolmannen kierroksen ottelua.

Pozo kisoissa

KTP-käskijä on luottavainen nykymiehistöönsä, vaikka Mika on loukkaantuneena ja Willian Pozo pelaa parhaillaan Kuuban maajoukkueen kanssa CONCACAF Gold Cupia.

- Maskipäinen Aleksi Tarvonen tuli edellisessä pelissä 91 minuutilla kehiin ja siinä on hyvä paikkaaja Jackille tuonne kärkeen. Tietysti Jack on pelannut myös oikealla Manthatiksen tilalla, että siinä pitää vähän miettiä vaihtoehtoja etenkin, kun Pozo on vielä kisoissa.

- Tietyille pelipaikoille on pelaajat vähissä, mutta Huttunenkin (Anttoni) tuli taas kentille ja on ollut aika vahva viime aikoina treeneissä ja myös peleissä.

IFK Mariehamn-KTP. Veikkausliigan ottelu Wiklöf Holding Arenalla Maarianhaminassa lauantaina 1.7. kello 18.30.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA