Kiikaritulos Kotkan helteessä

Sää suosi yleisöä, mutta pelaajat olivat kovilla, kun KTP ja Pallo-Iirot ottivat yhteen Arto Tolsa areenalla. Lopputulos 0–0 ei tyydyttänyt kotijoukkuetta, sillä herkullisille maalipaikoille päästiin useampaan kertaan.

Ottelun alku mentiin vieraiden komennossa. Kotijoukkue KTP ei saanut otetta ottelusta, vaikka kuinka yritti. Pallo-Iirot oli kevyellä jalalla liikkeellä ja hallitsi kenttätapahtumia ensimmäiset parisen kymmentä minuuttia. Vieraat saivat muutamia kulmapotkutilanteita, mutta huippuvaaralliset maalintekotilanteet loistivat painostuksesta huolimatta poissaolollaan.

Kotijoukkueen puolustuspelaaminen oli hyvällä mallilla. Tiedettiin, että vastustaja haluaa edetä suoraviivaisesti selustaan ja siihen oltiin valmiina. Muutamia juoksukilpailuja ottelun avauspuolikkaan aikana nähtiin. Niissä KTP:n pelurit olivat yleensä vahvempia ja pystyivät pelaamaan tilanteet omaksi edukseen.

Reilun kahden kymmenen minuutin jälkeen kotijoukkue alkoi saamaan yhä enenevässä määrin otetta pelin ja pallon hallintaan. Tilanteita alkoi syntymään myös vieraiden päätyyn. Muutamat kulmat ja sivuvaparit aiheuttivat päänvaivaa raumalaisille, muttei mitään sen ihmeellisempää.

Ensimmäisen puoliajan paras maalintekopaikka avautui Kia Voutilaiselle. Noin 42 minuuttia oli pelattu, kun Oona Kelkka pääsi puolittaiseen läpiajoon. Hän ajautui hyökkäyssuuntaan katsottuna oikealle. Oona näki maalin etutolpan tasolla paremmassa asemassa olevan Katy Byrnen ja syötti hänelle. Katy hämäsi laukovansa, mutta syöttikin sen sijaan vielä paremmassa asemassa olevalle Kia Voutilaiselle. Kian laukauksen eteen ennätti kuin ihmeen kaupalla Iirojen maalilla pelannut Loviisa Helminen.

Ottelun avauspuolisko oli kaikkiaan tasainen. Kun kumpikaan ei onnistunut maalinteossa, mentiin taukoa viettämään maalittomassa tasatilanteessa. Se lienee myös varsin oikeudenmukainen tulos pelitapahtumiin nähden.

KTP jaksoi ylläpitää vauhtia

Toisen jakson aikana ote kääntyi selvemmin kotijoukkueelle. Vaikka molemmat joukkueet väsyivät paahteisessa kelissä, jaksoi KTP kuitenkin paremmin pitää yllä hyvää pelitempoa. KTP vaihtoi tauolla Anni Erikssonin tilalle Janette Hanskin ja Kia Voutilaisen tilalle uusimman hankintansa Julia Heinon. Pallo-Iirot eivät puoliajalla vaihtoja suorittaneet.

KTP:llä oli toisella jaksolla useampia hyviä paikkoja ujuttaa pallo maalin, mutta joka kerta Helminen Iirojen maalilla oli etevämpi. Parhaimmat paikat olivat Iida Erikssonilla, joka tuli noin tunnin pelin jälkeen Annika Pasin tilalle. Eriksson pelattiin vapaaksi vastaavaan paikkaan, kuin Voutilainen ensimmäisellä puolikkaalla. Hänen laukauksensa kuitenkin epäonnistui ja pallo ajautui suoraan Helmisen syliin. Toinen paikka Erikssonille tuli vapaapotkusta. Hän pääsi aivan vapaasti puskemaan noin viidestä metristä, mutta jälleen pallo ajautui suoraan kohti Helmistä.

Myös Rosa Rantaselle ja Janette Hanskille avautuivat paikat tehdä maali. Ensin Hanski pääsi hyökkäämään isoon tilaan linjan taakse. Pikku harhautus alas kiitäneeseen puolustajaan ja laukaus. Harmittavasti laukaus jäi voimattomaksi ja oli helppo pala Helmiselle. Rantanen sai avopaikan ja jalan vapaaksi maalin etutolpalla. Takakulmassa oli tilaa, mutta laukaus suuntautuikin etutolpalle, jossa Helminen päivysti ja sai torjutuksi pallon.

Näiden tilanteiden valossa KTP:lle jäi ehkä hieman enemmän jossiteltavaa ottelun lopputuloksesta kuin kilpasiskoilleen Pallo-Iiroille. Jo toinen tasapeli kotikentällä ei ole sellainen, jota voidaan pitää onnistumisena. KTP haluaa varmistaa sarjapaikkansa ajoissa. Toki kausi on mennyt hyvin tähän asti, eikä tasainen pisteiden kertyminen asiaa himmennä. Kuitenkin tuntuu siltä, että kahdesta viimeisimmästä kotiottelusta olisi ollut otettavissa enemmänkin.

Seuraavaksi KTP:llä on edessään kaksi vierasottelua. Ensin kohdataan Nurmijärven Jalkapalloseura ja sitten Jyväskylän Pallokerho. Molemmat ottelut pelataan luonnonnurmella, josta KTP:llä ei kokemusta tältä vuodelta vielä ole.