FC KTP Kotka ry

"Taren" paluu lähestyy - "Alkuviikosta saan kasvomaskin"

KTP:n hyvin ansaittu lomaviikko jäi taakse ja edessä on jälleen paluu arkeen, vaikka Veikkausliiga jatkuukin vasta juhannuksen jälkeen tiistaina 27.6. FC Lahti -kotiottelulla.

Vihreävalkoiset kohtaavat seuraavassa ottelussaan Arto Tolsa -areenalla tulevana keskiviikkona Suomen cupin kuudennella kierroksella Ekenäs IF:n, joka on tällä hetkellä kolmantena Ykkösessä.

Ottelun mielenkiintoa lisää se, että EIF:n peräsimessä on kuluvan kauden alusta asti ollut Gabriel Garcia Xatart, jonka valmennusura KTP:ssä päättyi potkuihin vuoden 2021 syyskuussa, kun raitapaidat edellisen kerran nähtiin Veikkausliigassa.

Tasapeli, tappio ja voitto

Viime kauden Ykkösessä KTP ja EIF kohtasivat kolmesti.

Kotkassa joukkueet päätyivät 1-1-tasapeliin ja Raaseporissa molemmat yhdistelmät sekä voittivat että hävisivät kertaalleen lukemiin 2-0 ja 1-2 päättyneissä peleissä.

Vuonna 1905 perustettu EIF nousi kaudeksi 2015 Ykköseen Jari "Jallu" Rantasen valmennuksessa ja on siitä lähtien pelannut maamme toiseksi korkeimmalla tasolla.

Rantanenhan muistetaan hyvin myös Kotkassa, sillä hänen päävalmennuskaudellaan 2017 KTP voitti Kakkosen lohkonsa, mutta nousutavoite jäi saavuttamatta, kun AC Kajaani löi KTP:n kaksiosaisessa karsinnassa.

Seuraavalla kaudellahan KTP kuitenkin nähtiin Ykkösessä, kun Oulun Palloseuran lisenssi jäi uusimatta ja kotkalaisseura sai OPS:n paikan.

Voitolla kahdeksan joukkoon

Keskiviikkoisen pelin panoksena on yksinkertaisesti se, että voittaja pääsee tämän kauden Suomen cupissa kahdeksan parhaan joukkueen sakkiin.

EIF on tiputtanut ÅIFK:n, KaaPon ja rankkarikisassa JäPS:n päästessään 16 parhaan joukkoon.

KTP:n taipaleella ovat kaatuneet Lehmon Pallo, Myllykosken Pallo ja rangaistuspotkukilpailun jälkeen Gnistan.

Erityisen hyvin tuon huhtikuun lopussa pelatun Lehmon Pallo -ottelun muistaa KTP-kasvatti Aleksi Tarvonen, sillä uransa aikana tähänkin asti ihan riittävästi loukkaantumisista kärsineen 28-vuotiaan hyökkääjän pelikausi katkesi tuolloin.

Kuukauden pelaaja

Viime kaudella Ykkösessä Tarvonen teki 17 pelissä yhdeksän maalia, ja kunnostautui erityisesti supervaihtopelaajana.

Kotkalaiskärki valittiin Ykkösen kuukauden pelaajaksi heinäkuussa hänen paukuttaessaan reilun 250 minuutin aikana viisi maalia, kun alkukausi oli mennyt taas sairastuvalla.

Tarvosen pelikokemus tällä kaudella on jäänyt reiluun kahteen tuntiin Liigacupin peleissä ja hieman yli tuntiin Suomen cupin ottelussa.

Juuri ennen LehPa-kamppailua hän oli KTP:n vaihtopenkillä IFK Mariehamn -pelissä.

- Kolautin keskitystilanteessa pääni vastustajan puolustajan takaraivoon. Sen seurauksena kasvoihin tuli useita murtumia, jotka jouduttiin operoimaan Meilahdessa, ja kasvojen luita korjattiin, "Tare" sanoo.

Mikä on vointisi juuri nyt ja milloin olet palaamassa pelikentille?

- Vointi on hyvä. Olen juossut ja tehnyt saliharjoituksia jo muutaman viikon ajan. Kontaktia olen joutunut välttämään, joten joukkuetreeneihin en ole vielä päässyt osallistumaan.

- Alkuviikosta saan kasvomaskin, joten paluu kokoonpanoon tapahtuu toivottavasti lähiviikkojen aikana.

Miltä on tuntunut seurata pelejä katsomosta ja mitä mieltä olet ollut KTP:n otteista?

- Eihän se ikinä kivalta tunnu seurata sivusta, vaikka tämäkin on osa tätä lajia. Ainakin palo takaisin kentälle kasvaa koko ajan!

- Alkukausi on mennyt mielestäni kohtalaisesti. Pelit ovat olleet pienen marginaalin otteluita, jotka olisivat voineet kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Sarja on tasainen, eikä nousijajoukkueena ole ikinä helppoa, joten täytyy olla tyytyväinen, vaikka vaadimme itseltämme vielä parempaa.

Mikä on tavoitteesi jalkapalloilijana?

- Nauttia harjoittelemisesta ja pelaamisesta. Pelata huipulla. Tehdä maaleja ja voittaa jotain.

Millaista peliä odotat KTP-EIF -ottelusta?

- Odotan taas tasaista peliä ja samantyylistä kuin edellinen Gnistan-peli. Vastassa on taas Ykkösen kärkijengi, jolla on varmasti kova halu tiputtaa liigajengi cupista.

KTP-EIF. Suomen cupin kuudennen kierroksen ottelu Arto Tolsa -areenalla keskiviikkona 21.6. kello 18.30.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA