FC KTP Kotka ry

Toinen kierros Ykkösestä käynnistyy

Naisten Ykkösen runkosarjan toinen puolikas lähtee liikkeelle KTP:n osalta kotiottelulla Raumalaista Pallo-Iiroja vastaan. Joukkueet kohtasivat sarjan avauskierroksella Rauman Äijänsuolla. Tuolloin KTP oli parempi maalein 2–0.

Joukkueet lähtevät toiselle kierrokselle hyvin samantyyppisellä historialla. Viimeisimmistä neljästä ottelusta Raumalaiset ovat kasanneet itselleen kuusi pistettä. KTP:n vastaava saldo on seitsemän pistettä. Maaleja neljässä viimeisimmissä otteluissa on KTP tehnyt seitsemän ja päästänyt viisi. Raumalaisten luvut ovat viisi tehtyä ja viisi päästettyä maalia. Sarjataulukossa KTP löytyy sijalta neljä (16 pistettä) ja Pallo-Iirot sijalta seitsemän (9 pistettä). Raumalaisten maaleista kuusi on lähtenyt Helmiina Luoman lapikkaasta. Se on kaksi kolmasosaa koko joukkueen saldosta.

Pallo-Iirot ovat vielä mukana Suomen Cupissa. Edellisessä 4. kierroksen ottelussa se kukisti Palokan Riennon (PaRi) maalein 5–1, vaikka pelasi viimeiset 22 minuuttia vajaalla. Joukkue pystyi myös maalintekoon vajaalla pelatessaan.

KTP lähtee otteluun luottavaisin mielin. Lahdesta saatu taisteluvoitto on nostanut joukkueen itseluottamusta rutkasti. Kuitenkin on muistettava, että KTP on nousijajoukkue. Vielä ei ole rutiinia Ykköseen, joten jokainen ottelu tässä sarjassa on iso haaste.

Viikolla KTP ilmoitti uudesta pelaajahankinnastaan. Rovaniemen Palloseurasta KTP:hen siirtyi Julia Heino. Hän nähtäneen uuden joukkueen kokoonpanossa tulevana lauantaina. Varmoja poissa olijoita ovat pitkäaikaisloukkaantuneet Riina Turpeinen, Jonna Paajanen ja Bettina Aho. Heistä Paajasta odotetaan ensimmäisenä takaisin pelikentille heinäkuun aikana, mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Muutamien muiden pelaajien pelikykyisyyttä seurataan aivan ottelun alle.

KTP:n alkukausi on ollut tähän mennessä erittäin positiivinen. Joukkue on tehnyt maalin jokaisessa pelaamassaan ottelussa, ja sarjapisteitä on kertynyt tasaiseen tahtiin. Joukkueen itseluottamus on hyvällä tasolla ja peli itsessään on kehittynyt viime kaudesta. Joukkueen ei tarvitse siis hävetä otteitaan uudella sarjatasolla. KTP:n tavaramerkki – periksiantamattomuus – on näkynyt joukkueen otteluissa. KTP ei halua hävitä yhtäkään ottelua, ei tätä tulevaakaan. Joka peliin laitetaan kaikki osaaminen ja jaksaminen likoon. Se on vähintä, mitä voimme kannattajillemme luvata! Kannattaa siis suunnata askeleet tiistaina kohti Arto Tolsa areenaa ja naisten Ykkösen ottelua!

Stadionin ravintola-alueella yleisöä palvelee kahvila ja anniskeluravintola. Kioskissa on myös myynnissä erilaisia makupaloja ja kylmää juomaa. Mikäli et jostain syystä pääse paikanpäälle stadionille seuraamaan tätä Painotalo Westmannin isännöimää ottelua, niin ei hätää. Ottelu striimataan suorana Solidsportin kautta. Pääset seuraamaan peliä kirjautumalla palveluun. Pelin hinta on sama kuin verkosta ostetulla lipulla 8 €. Liput portilta ostettuna maksavat 10 €.

FC KTP – Pallo-Iirot Arto Tolsa areena lauantaina 17.6.2023 klo 15.00.