FC KTP Kotka ry

KTP sarjatauolle kahdeksantena - "Viikko pidetään lomaa"

Kolmea peräkkäistä Suomen-mestaruuttansa puolustava Helsingin Jalkapalloklubi otti kotikentällään KTP:stä niukan 1-0 (0-0) -voiton sunnuntaina, kun Veikkausliiga jäi reilun kahden viikon mittaiselle maaottelutauolle.

KTP lähtee hyvin ansaitulle sarjatauolle kahdeksannelta sijalta kerättyään 12 pelistään 12 pistettä.

Nousijajoukkueen sarjapisteet ovat jakautuneet siten, että kuudesta kotipelistä on tullut kahdeksan pinnaa (2-2-2) ja yhtä monesta vierasottelusta neljä (1-1-4).

Ensimmäisellä puolituntisella HJK:lla oli enemmän maalintekopaikkoja.

10 minuutin kamppailun jälkeen HJK:n Perparim Hetemaj pysähtyi KTP-vahti Rasmus Leislahden vastaantuloon, ja 10 minuuttia myöhemmin isäntien Anthony Olysanyanlaukauksen esti kotkalaisten Georgios Manthatis.

Samainen Olysanya ruikutti turhaan hetken päästä rangaistuspotkua erotuomari Peiman Simanille, kun KTP:n Daan Klinkenbergin kevyt osuma oli saanut miehen

nurin.

Tämän jälkeen KTP:n Lassi Nurmos venyi HJK:n Topi Keskisen tykityksen tielle.

KTP sai avauspuoliajalla kaksi vetoa maalia kohti, mutta HJK-veskari Dejan Iliev selvitti molemmat KTP:n Johannes Laaksosen laukaukset.

- Hyvä ensimmäinen jakso. Klubilla oli paikkoja, mutta niin oli meilläkin, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi.

57 peliminuutin jälkeen HJK:n johtomaali liippasi läheltä, kun Jukka Raitalan laukaus kimposi Leislahden torjunnasta tolppaan ja jatkotilanteesta Pyry Soiri nosti aivan maaliaukolta yli.

Turha venytys

Lopulta Klubi sitten onnistui maalinteossa, kun reilu tunti oli pelattu.

Manthatisin osuma rangaistusalueella Keskisen jalkaan oli kevyt, mutta täysin turha, sillä klubilainen oli kuljettamassa palloa pois päin maalista, kun kreikkalaispelaaja venytti jalkansa hänen juoksulinjalleen.

Bojan Radulovic ampui rankkarista kauden yhdeksännen liigamaalinsa.

KTP oli lähellä tasoittaa, kun Klinkenbergin lähettämä syöttöyritys Jack de Vriesille kiertyi tolppaa hipoen ohi.

Laaksonenkin ehti vielä hätyytellä kaukovedollaan HJK-maalia, mutta senkin HJK-vahti Iliev torjui.

HJK:llakin oli omat paikkansa lisäosumien tekoon, mutta Kevin Kouassivi-Benissonin ja Radulovicin vedot epäonnistuivat pahoin, eikä Keskinenkään kyennyt tekemään maalia, kun Leislahti venyi hänen vetonsa tielle.

"Ihan hyvin väännettiin"

- Harmillisesti takaisku tuli hyvän alun jälkeen tilanteesta, joka olisi pitänyt hoitaa hölmöilemättä. Ei riittänyt ja nolla pistettä, Leppälahti jutteli.

- Ihan hyvin väännettiin. Loppusilaus jäi puuttumaan, ja boxipelaaminen molemmissa päissä ratkaisi tämän matsin, KTP:n Joni Mäkelä kommentoi.

KTP:llä on edelleen kuuden pinnan hajurako putoajan paikalla olevaan VPS:ään ja karsintapaikalla lymyilevään IFK Mariehamniin, jotka hävisivät samaan aikaan omat ottelunsa, eikä ylempään loppusarjaan oikeuttava kuudes sijakaan ole kuin parin pisteen päässä.

- Koko ajan on menty eteen päin, ja parannettu tekemistä. Voimme olla ihan tyytyväisiä tähän prosessiin.

- Tästä on hyvä jatkaa, mutta vielä pitää parantaa, Mäkelä sanoi.

Ensin EIF, sitten FC Lahti

KTP pelaa seuraavan kerran Veikkausliigassa 27. kesäkuuta, kun FC Lahti tulee Kotkaan.

Tositoimissa raitapaidat nähdään kuitenkin sitä ennen jo 21. päivä kuluvaa kuuta, kun Ykkösessä kolmatta sijaa hallussaan pitävä EIF on vastassa Arto Tolsa -areenalla Suomen cupin pelissä.

- Viikko pidetään lomaa. Sitten palataan töihin ja jatketaan kautta Cup-ottelulla, KTP:n lähipäivien ohjelman paljastanut Leppälahti sanoi.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA