FC KTP Kotka ry

Vaasa oli vahvempi

KTP taisteli Vaasassa pisteistä loppuun asti, mutta Vaasa IFK onnistui pitämään kaikki pisteet itsellään naisten Ykkösen kamppailussa maalein 2–1 (1–0). Ottelu oli tasainen ja vauhdikas.

VIFK aloitti erittäin väkevästi ja pelasi kauden parasta peliään avausjaksolla. KTP:llä oli suuria vaikeuksia vastata kotijoukkueen tekemiseen. VIFK pakotti kotkalaiset puolustamaan syvällä omalla kenttäpuoliskolla. Pallon saatuaan KTP:n syöttöpeli oli tahmeaa – hätäilyä ja epätarkkuutta. Pitkät syöttöketjut loistivat poissaolollaan. Lisäksi hyökkäyksiin jouduttiin lähtemään syvältä omalta kenttäpuoliskolta.

Ottelun avausmaali nähtiin 28. minuutilla. KTP:n Natalie McNally meni kamppailemaan linjan taakse suunnattuun syöttöön. Peliväline kimposi kaksinkamppailun seurauksena VIFK:n maalruiskulle Julie Forssille. KTP:n puolustus oli aavistuksen hitaampi reagoimaan tilanteessa. Forss pääsi etenemään kohti Sonja Leinon vartioimaa maalia, eikä erehtynyt viimeistelyssään rangaistusalueen sisäpuolelta.

Ensimmäisen puoliskon loppu noudatteli samaa kaavaa. Vaasa hallitsi pelivälinettä ja loi jatkuvaa painetta vierasjoukkueen kenttäpuoliskolle. Jo ennen maalia, kävi pallo kertaalleen tolpassa, mutta paluupallon McNally ennätti siivota pois alueelta, ennen kuin VIFK:n pelaaja ehti paikalle. KTP:n muutamat hyökkäykset tyrehtyivät vaasalaisten tiiviiseen puolustuslinjaan ensimmäisellä puolikkaalla.

Tauolta sisuuntunut KTP kentälle

Ottelun tauko tarjosi KTP:lle mahdollisuuden punoa uusia juonia kotijoukkueen päänmenoksi. Mitään suuria taktisia muutoksia joukkue ei tehnyt, mutta huolellisuutta ja terävyyttä tuli roppa kaupalla lisää toiselle puolikkaalle. Nyt olikin vieraat se, joka vie ottelua. Pallo löysi kerta toisensa jälkeen KTP pelaajan ja VIFK oli yhtäkkiä pakotettu juoksemaan ilman palloa. Myös kaksinkamppailuihin kotkalaiset menivät ensimmäistä puoliskoa päättäväisemmin.

Muodonmuutos pelaamisessa sai tietysti kotijoukkueen varpailleen. Omaa johtoa piti puolustaa ja kun palloa ei meinattu saada riistettyä, niin aina välillä maltti petti ja taklaus annettiin sääntöjen vastaisesti. Ei niin, että ottelu olisi ollut liian kovaotteinen. Siitä piti huolen asiantunteva tuomarikolmikko. Kuitenkin yhdestä keskialueen rikkeestä ja siitä seuranneesta vapaapotkusta KTP sai toimitettua pallon VIFK:n maaliin.

Ottelun 64. minuutilla Rosa Rantanen lähetti pitkän vapaapotkun rangaistusalueen sisään. Jostakin syystä KTP toppari McNally oli unohdettu liian vapaaksi ja hänellä oli helpohko työ puskea pallo maaliin. KTP leirissä toiveet heräsivät – josko sittenkin saataisiin pisteitä matkaan kotiin vietäviksi. KTP pystyi luomaan ottelun toisella puolikkaalla muutamia läheltä piti tilanteita, mutta aina se kuuluisa viimeinen syöttö jäi uupumaan tai suuntautui vastustajan jalkaan.

Pitkään näytti siltä, että kumpikaan joukkue ei saa maalia aikaiseksi ja pisteet jaetaan – ei jaettu. Kun ottelua oli enää vartti jäljellä, pelasi VIFK pallon KTP:n boksiin. Annika Pasi ennätti purkamaan pallon Henni Hyyryselle. Hyyrynen aikoi jatkaa pallon matkaa, mutta epäonninen osuma suuntasikin pallon aivan oman maalin eteen, jonne vaasalaisten Elin Rajala oli juossut. Leino tuli maaliltaan vastaan, mutta pallo kimposi Rajalan jalasta ohi Leinon lipuen hiljalleen verkkoon. Tilanne 2–1 ja pisteet jäämässä Vaasaan.

KTP laittoi kaikki peliin viimeiseksi vartiksi ja saikin luotua muutamia vaarallisia tilanteita VIFK:n maalin edustalle. Tällä kertaa ei ollut onni eikä taito mukana, sillä lisäosumia ei ottelussa enää nähty. Vaasa piti johtonsa ja nousi sarjataulukossa yksin toiselle sijalle. KTP leirissä oltiin lopputulokseen pettyneitä, mutta tulosta täytyy kunnioittaa. Pelissä oli paljon hyvää, vaikkakaan se ei riittänyt pistejakoon tällä kertaa. Parempi voitti ja keskittyminen kohti seuraavaa ottelua voi alkaa. Siihen voidaan vielä vaikuttaa, menneeseen ei voi.

Seuraavaksi KTP kohtaa kotonaan Ilves/2 joukkueen. Ottelu pelataan tiistaina 6.6.2023 klo 18.00 Arto Tolsa areenalla.