FC KTP Kotka ry

KTP aikoo sammuttaa Kipinän

Viime kaudella Ykkösessä helsinkiläiselle IF Gnistanille Oulunkylän liikuntapuistossa sijaitsevalla Mustapekka-areenalla maalein 1-2 hävinnyt, mutta Kotkassa samaisen seuran lukemin 4-0 pöllyttänyt KTP on taas tositoimissa Arto Tolsa -areenalla kuluvan kuun viimeisenä päivänä.

KTP ja Gnistan kohtaavat jälleen toisensa tulevana keskiviikkona, mutta tällä kertaa Suomen Cupin merkeissä.

KTP on aiemmilla Cupin kierroksilla pystynyt kaatamaan Kolmosessa pelaavat Lehmon Pallon ja Myllykosken Pallon.

Huhtikuussa KTP käväisi voittamassa LehPan Joensuussa Anttoni Huttusen ja Nathael Ishiin maaleilla 2-0.

Reilut pari viikkoa sitten KTP vieraili MyPan kotikentällä ja takoi tulostaululle hurjat 0-14-lukemat.

Raitapaitojen täysosumista yhden oman maalin ohessa vastasivat Kymenlaakson derbyssä Simo Roiha (3), Huttunen (2), Damiano Pecile (2), Jack de Vries (2), David Ramadingaye (1), Matias Paavola (1), Johannes Laaksonen (1) ja Willian Pozo (1).

GrIFK kaatui rankkareilla

Gnistan on päässyt viidennelle kierrokselle lyömällä Nelosessa olevan Vantaan Palloseuran kakkosjoukkueen vieraissa 5-1 ja tiputtamalla Kakkosen Grankulla IFK:n Kauniaisissa rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Tuo GrIFK-Gnistan -peli oli dramaattinen, sillä Grani johti peliä vielä 88. minuutilla 2-0, mutta sitten helsinkiläisten Hannes Woivalin teki 2-1 ja heti perään Maximo Tolonen 2-2.

Rankkarikisan onnistujat olivat Eero Markkanen, Luca Weckström, Zachary Sukunda ja Henrik Ölander.

Gnistan on aloittanut sarjakautensa vahvasti.

Kaikki vierasottelunsa voittanut Gnistan johtaa Ykköstä kerättyään seitsemästä pelistään 17 sarjapistettä (5-2-0).

Tappioton oulunkyläläisjoukkue on päävalmentaja Joonas Rantasen luotsaamana tilkinnyt puolustuksensa äärimmäisen tiiviiksi, sillä se on päästänyt vain kaksi maalia.

Viiden pelin jälkeen "Kipinä" ei ollut päästänyt maaliakaan.

Ex-KTP-vahti palkittiin

Gnistanin maalia on vartioinut luotettavasti KTP:ssäkin (2017-2019) pelannut Jiri Koski, joka palkittiin Ykkösen huhtikuun pelaajana pitäessään maalinsa puhtaana koko kuukauden.

Myös Kasperi Liikonen on pelannut vihreävalkoisissa.(2014 ja 2019).

Ensi vuonna 100-vuotisjuhliaan viettävän Gnistanin ykköstykki on ollut Ykkösen maalintekijätilastoa johtava Eero Markkanen, joka on pommittanut joukkueensa yhdestätoista maalista kuusi.

197-senttinen,"Lauria pienempi isoveli", on jyväskyläläisen JJK:n kasvatti ja ehtinyt urallaan edustaa ulkomailla muun muassa AIK:ta, Real Madrid Castillaa, Dynamo Dresdeniä, Randersia, Daikurdia, PSM Makassaria ja Orange Countya.

Viime kaudella Markkanen pelasi HIFK:ssa.

Ei varaa löysäillä

KTP otti perjantaina Espoossa riemukkaan 1-0-voiton FC Hongasta Veikkausliigassa ja aikoo taatusti jatkaa etenemistään myös Cup-karkeloissa.

Tähän asti vieraissa Cupia pelannut KTP on nyt omien kannattajiensa edessä.

- Hyvät on fiilikset, että pääsemme tällä kertaa kotiin, KTP:n paidassa koko ottelun uurastanut Johannes Laaksonen sanoi Honka-pelin päätyttyä.

Laaksonen tietää kokeneena pelaajana, että mihinkään löysäilyyn ei ole varaa, vaikka tähänastinen eteneminen Suomen Cupissa onkin ollut helppoa.

- Gnistan on aloittanut Ykkösen hyvin. Sieltä tulee hyvä joukkue vastaan, eikä Gnistania pidä yhtään aliarvioida.

KTP-IF Gnistan. Suomen Cupin viidennen kierroksen ottelu Arto Tolsa -areenalla keskiviikkona 31.5 kello 18.30. Tervetuloa!


TEKSTI: TIMO KOPAKKALA