Teemu Pukkikin näki, kun Kipinä sammui

Toista kertaa järjestettävät Rankkarien MM-kisat Arto Tolsa -areenalla kesäkuun 9.-10. päivänä eivät olisi kovin paljon parempaa mainosta voineet saada kuin mitä KTP:n rangaistuspotkujen vetäjät esittivät Teemu Pukin tähdittämän kotikatsomon edessä keskiviikkona.

Rangaistuspotkunsa onnistuneesti, kuten "Temelläkin" on uransa aikana ollut yleensä tapanaan tehdä, upottanut KTP sammutti oulunkyläläisseura Gnistanin (Kipinä) matkan Suomen cupissa 4-1 -lukemiin päättyneen rankkarikisan jälkeen.

Varsinaisen peliajan päätyttyä tulostaululla loistivat lukemat 1-1 (0-1).

- Ensimmäisellä jaksolla Gnistan oli parempi, ja toisella jaksolla me olimme parempia, joten lukemat olivat varsinaisen peliajan jälkeen oikeudenmukaiset, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi.

Gnistan nousee?

Gnistan näytti avauspuoliajalla, että se ei johda Ykköstä sattumalta.

Kova pitää sen joukkueen olla, joka Kipinän aikoo Ykkösessä sammuttaa.

Seitsemän kierroksen jälkeen ilman tappiota oleva (5-2-0) Gnistan johtaa maamme toiseksi korkeinta sarjatasoa hurjalla maalierolla 11-2, ja se olisi voinut johtaa tauolla Kotkassa enemmänkin kuin yhdellä maalilla.

Vieraat menivät 1-0 -johtoon 29. minuutilla, kun Gnistanin Hannes Woivelinin syöttö muutti suuntaa KTP-toppari Michael Ogungbaron jaloista juuri sopivasti Momodou Sarrille, jonka laukaus oli liian tarkka KTP:n maalissa jälleen Cupin pelissä olleelle Matias Niemelälle.

Sitä ennenkin Gnistanin johtomaali liippasi läheltä, kun Joakim Latosen veto kimmahti Ogungbarosta kulmapotkuksi ja Konsta Rasimuksen noston torjui Joni Mäkelä päällään maaliaukolta.

De Vries lähenteli, Lindfors osui

Ennen puoltenvaihtoa Jack de Vriesillä oli maukas paikka tasoitukseen, mutta yhdysvaltalaispelaajan veto lähietäisyydeltä nousi yli maalin.

Honka-pelissäkin hyviä maalintekomahdollisuuksia saaneella De Vriesillä oli myös toisella puoliajalla pari maukasta paikkaa, mutta ensimmäisen vedon torjui Kipinä-vahti Otso Linnas ja toinen suhahti hieman etutolpan väärältä puolelta.

KTP:n enemmän kuin ansaittu tasoitus tuli 70. minuutilla, kun Gabriel Sandbergin ja Matias Lindforsin syöttelyjen jälkeen Miska Rautiolan hieno puolenvaihto tavoitti David Ramadingayen.

KTP-kapteeni lähetti taidokkaan kierteisen keskityksen vasemmalla jalallaan ja Lindfors oli ehtinyt oikeaan aikaan oikeaan paikkaan puskemaan raitapaitojen 1-1-maalin.

Rankkarikisassa KTP:n kolme ensimmäistä ampujaa (Ramadingaye, Rautiola ja Willis Furtado) vetivät oikeaan nurkkaan ja lopullisen niitin iski vasempaan kulmaan Juho Lehtiranta.

Gnistanin aloittaja Eero Markkanen veti oman rankkarinsa lähes "Lauri-pikkuveljensä" pituuden verran ohi ja yli.

Toni Takamäki maalasi, mutta Zachary Sakundan veto, vaikkei se ihan sekunda-luokkaa ollutkaan, suuntautui KTP-vahti Niemelän torjuttavaksi.

"Hyvä harjoittelu tuotti tuloksen"

- Rankkarijärjestys oli päätetty jo etukäteen. Hyvä harjoittelu tuotti hyvän tuloksen, Leppälahti myhäili.

Kotijoukkue ei ollut parhaimmillaan, mutta se johtui KTP-käskijän mukaan vastustajastakin.

- Gnistan on Ykkösen paras joukkue, ihan Veikkausliigatasoa. Siihen nähden hyvä tulos.

KTP:n sairaslistalla ei varsinaista tungosta ole, mutta esimerkiksi Aleksi Tarvosen ja Valtteri Vesiahon paluuta pitää vielä odotella.

- Tarvonen hölkkää jo, ja palaa kokoonpanoon alkukesän aikana.

- Vesiaho kinkkaa harmillisesti vielä kepeillä kaksi kuukautta luunmurtuman takia.

16 parhaan joukkoon Suomen cupissa 1117 katsojan edessä edennyt KTP pelaa seuraavan kerran Veikkausliigaa tulevana lauantaina 3.6. , jolloin Vaasan Palloseura saapuu Kotkaan.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA