FC KTP Kotka ry

KTP:n naiset matkaavat Vaasaan

KTP:n naisjoukkueella on edessään pitkä taival lauantaina, kun se matkustaa Vaasaan Ykkösen otteluun. Vastaan asettuu tasapisteissä oleva Vaasa IFK (VIFK). Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa vahvasti. Aiemmin nämä seurat eivät ole toisiaan naisten sarjoissa kohdanneet.

VIFK on ollut erityisen tehokas hyökkäyspäässä. Seitsemässä pelaamassaan ottelussa se on tehnyt peräti 17 maalia. Se on sarjassa eniten yhdessä Jyväskylän kanssa. Joukkueen paras maalisinko on Fanny Forss, joka on osunut jo viidesti tällä kaudella Ykkösessä. Fannyn lisäksi joukkueesta voisi mainita mm. Elin Rajalan ja Lotta Rosenströmin. Elin on päässyt edustamaan Suomea 2004 syntyneiden maajoukkueessa. Lotta lienee joukkueensa kokenein pelaaja. Hänelle on kertynyt Liigakokemusta 45 ottelun verran eri joukkueissa. Tällä kaudella hän on vartioinut VIFK:n maalia täydet minuutit.

KTP lähtee otteluun luottavaisin mielin. Takana on hyvä esitys KuPS Akatemiaa vastaan viime sunnuntailta. Kotkalaisten maalintekovastuu on jakautunut joukkueessa tasaisesti. Kia Voutilainen, Rosa Rantanen ja Roosa Päivähonka ovat kukin onnistuneet kahdesti. Lisäksi seitsemän muuta pelaajaa on onnistunut kertaalleen. Eerikkilän Urheiluopistolla meneillään oleva Youth Development turnaus rokottaa KTP:n joukkuetta hiukan. Siellä Suomea edustaa KTP:n keskikenttäpelaaja Cecilia Jäntti. Myös parit loukkaantumiset ovat kotkalaisten riesana tulevassa ottelussa.

Viidestä edellisestä ottelustaan VIFK on kerännyt 8 ja KTP 9 pistettä. Molempien joukkueiden maaliero on +6. Joukkueet ovat siis tässäkin suhteessa edenneet tasaisissa merkeissä. Myös edelliset vastustajat ovat olleet lähes samoja. Ennakkoon ajateltuna ottelusta on tulossa tasainen. KTP:n pitkä matkustaminen kääntää kuitenkin edun kotijoukkueelle. Matkan rasituksia yritetään keventää tauottamalla riittävästi ja syömällä hyvin. VIFK.n valmennuksesta vastaa Tomi Kärkkäinen. Hän on monissa liemissä keitetty tasokas valmentaja, jonka työnjälki näkyy vaasalaisten tämän kauden menestyksessä. Joukkue on taktisesti ja fyysisesti hyvässä iskussa. KTP:llä on edessään iso haaste, mutta usko omaan tekemiseen on kova. Jos joku on varmaa, niin se, että periksi ei anneta ja kaikki laitetaan likoon!

VIFK - FC KTP naisten Ykkönen 27.5.2023 klo 18.00 Lemonsoft stadion, Vaasa