FC KTP Kotka ry

Leppälahti kiitteli KTP-faneja: "Saimme huikeaa kannustusta"

Kaikesta näki, että voitto FC Hongasta Espoon Tapiolan urheilupuistossa merkitsi KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahdelle enemmän kuin jostain muusta joukkueesta jossain muualla.

Kun erotuomari Ville Nevalainen oli puhaltanut pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi, ryntäsi espoolaistaustainen Leppälahti ensi töikseen juhlimaan kolmea sarjapistettä KTP:n kannattajien eteen.

- Tämä voitto oli omistettu bussikuskillemme Jokkelle ja kaikille kotkalaisille KTP-mielisille faneillemme, Leppälahti riemuitsi.

Espoossa 36 vuotta sitten syntyneelle Leppälahdelle liigavalmentajauransa ensimmäinen vierasvoitto maistui taatusti makealta.

Leppälahden kasvattajaseurahan on Espoon Palloseura, jota hän juniorina edusti.

FC Honkakin on KTP-valmentajalle tuttu, sillä hän pelasi juniorina myös Hongassa ja kuului parikymppisenä nuorukaisena seuran edustusjoukkueenkin rinkiin.

Espoon Palloseurassa valmentajauransa aloittanut ja joensuulaisen JIPPO:n jälkeen Kotkaan saapunut Veikkausliigan nuorin päävalmentaja oli enemmän kuin tyytyväinen joukkueensa otteisiin synnyinkaupungissaan.

- Ensimmäinen puoliaika oli mielestäni ihan ok-kontrollisssa. Tietysti Honka kotikentällään on hyvä joukkue, joka rakentelee paikkoja, mutta taistelimme. Meillä oli hyviä aihioita ja sitten saimme ansaitun maalin. Ansaittu taukojohto mielestäni.

- Toisella jaksolla meidän piti tappaa peli moneen otteeseen, mutta emme sitä tehneet, ja trillerihän siitä tuli. Onneksi nyt kävi näin ja saimme hienon voiton.

Leppälahti myönsi, että joukkue sai lisävoimia KTP-fanien hienosta tuesta.

- Saimme huikeaa kannustusta läpi ottelun ja se vei meidät maaliviivan yli, KTP-käskijä kehui.


TEKSTI: TIMO KOPAKKALA