FC KTP Kotka ry

KTP:kin jätti Hongan jälleen nollille

KTP kävi hakemassa ensimmäisen vierasvoittonsa kuluvan kauden Veikkausliigassa Espoosta perjantaina, kun vihreävalkoiset kaatoivat FC Hongan niukasti maalein 0-1 (0-1).

Raitapaitojen täysosumasta vastasi Willis Furtado, jonka liigakauden kolmas maali aiheutti isäntäjoukkueelle yhtä monennen peräkkäisen kotitappion.

Viisi kertaa nollille tällä kaudella jäänyt sarjanousijakin on tuskaillut maalinteon kanssa, mutta Honka jäi nyt jo kuudennen kerran ilman täysosumaa kymmenennessä pelissään.

KTP:n voitto ei tullut helpolla, mutta se oli ansaittu.

Ilman maalivahti Maksim Rudakovin muutamia huipputorjuntoja, Honka olisi hävinnyt reilumminkin.

Tarkka keskitys, komea pusku

KTP:n hieman reilun puolen tunnin pelin jälkeen tekemä voittomaali oli komea.

Damiano Pecile ja keskikentän pohjalla aloittaneen, mutta jalkansa loukanneen Valtteri Vesiahon tilalle tullut Gabriel Sandberg syöttelivät pallon Joni Mäkelälle, jonka tarkka keskitys vasemmalta laidalta löysi Furtadon pään ja Kap Verden maajoukkuemies puski pelivälineen komeasti maan kautta sisään.

- Ollaan muutaman kerran tehty treeneissä, Mäkelä myhäili.

Furtadolla oli jo hetkeä aiemmin hyvä vetopaikka, mutta Rudakov torjui senkin laukauksen.

Hongan paras tilanne ennen puolten vaihtoa nähtiin heti alkuhetkillä, mutta KTP-vahti Rasmus Leislahti pysäytti Edmund Arko-Mensahin vedon.

Toisella puoliajalla kotijoukkueen Juan Alegrialla oli pari paikkaa tasoitukseen, mutta hänen vetonsa ja puskunsa eivät onnistuneet.

Pirteä de Vries epäonninen

Mikan tilalle vaihdetulla Jack de Vriesillä ei ollut tuurin tynkääkään.

Pirteästi pelanneella de Vriesillä oli muutama huippupaikka, mutta maallin asti ei pallo suostunut millään menemään.

Koomisin tilanne nähtiin 95:nnellä minuutilla, kun Sandbergin vapauttaman yhdysvaltalaisen kuti tömähti lähietäisyydeltä Honka-vahti Rudakovia päähän.

- Nyt on hyvät fiilikset tietenkin. Oltiin tiiviitä joukkueena, puolustettiin hyvin keskitykset, eliminoitiin vastahyökkäykset suhteellisen hyvin ja tehtiin paikastamme maali, koko ottelun raatanut Johannes Laaksonen sanoi.

- Eihän se ehkä kauneinta futista tuossa lopussa varsinkaan ollut, mutta Honkahan ei päässyt viimeisellä viisiminuuttisella mihinkään. Pelasimme tosi fiksusti, Laaksonen jatkoi.

KTP:llä on nyt kasassa yhdeksästä pelistä yhtä monta sarjapistettä.

- Oli todella tärkeää, että saimme kolme pistettä. Tämä on tasainen sarja ja voitolla on iso merkitys. Saimme tästä voitosta itseluottamusta tuleviin peleihin, KTP-kasvatti jutteli.

Faneille kehut

KTP:n voittoa oli todistamassa Tapiolan urheilupuistossa pieni mutta äänekäs fanilauma.

- Se on oikeastaan parasta voittopelien jälkeen, kun pääsee kannattajien eteen, Laaksonen myönsi.

Vihreävalkoisten voiton ratkaissut Furtadokin kehui kotkalaiskannattajia.

- Olen erittäin onnellinen, että fanimme tulivat tänne. Arvostan kannustustanne paljon ja ilmapiiri ottelussa oli mahtava. Haluan nähdä teitä jatkossakin meitä kannustamassa, härkämäinen hyökkääjä kehui.

KTP pelaa seuraavan kerran Veikkausliigassa lauantaina 3.6., jolloin Arto Tolsa -areenalle saapuu Vaasan Palloseura, mutta vihreävalkoiset ovat tositoimissa sitä ennen jo ensi keskiviikkona 31.5., jolloin Ykkösessä pelaava Gnistan saapuu Kotkaan Suomen cupin mittelöön.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA