PKKU:n ensimmäinen jakso riitti voittoon

Pallokerho Keskiuusimaa (PKKU) oli erittäin vahva ensimmäisellä jaksolla ja piti pisteet itsellään. KTP ei ehtinyt mukaan ollenkaan kotijoukkueen vauhtiin avauspuolikkaalla. PKKU takoi 3 maalia KTP:n 0 vastaan. Toisella jaksolla KTP pääsi niskan päälle ja onnistui kaventamaan.

Keravalla naisten Ykkösen ottelussa kotijoukkue PKKU vastasi ottelun tapahtumista ensimmäisellä jaksolla lähes yksinään. Vierailijat eivät päässeet peliin mukaan muuta kuin katsojan roolissa. Etenkin ottelun ensimmäiset 20 minuuttia kotijoukkue painoi todella vahvasti kohti KTP:n maalia. Tuntui, ettei KTP:n pelaajat millään saaneet vastustajaansa pysäytettyä. PKKU:n hyökkäyspeli oli hyvin uomissaan, pelaajat osasivat ajoittaa liikkeensä oikein ja kun pallo vielä totteli hyvin, niin kolme maalia ei ole vääryys. Maaleista kaksi ensimmäistä tulivat ajassa 17 ja 19 minuuttia. Molempia maaleja edelsi muutaman PKKU pelaajan hyvä yhteistyö hyökätessä ja KTP:n puolustuksen hetkellinen herpaantuminen.

Maalien jälkeen kotijoukkueen vauhti hiukan laantui, mutta ote oli kuitenkin selkeästi PKKU:lla. Vierasjoukkueella oli haasteita pallollisessa pelaamisessa. Syöttötyöskentely ontui. Oli haastavaa saada paria-kolmea syöttöä enempää peräkkäin omille. Otteista paistoi huolimattomuus, kiire tai molemmat yhtä aikaa. Myös PKKU:n pelinavaamisen puolustamisessa oli KTP:llä isoja epävarmuuksia. Aina jostain kotijoukkue löysi tilaa tai ylivoiman, jota hyödyntämällä se jatkoi hyökkäysten vyöryttämistä kohti KTP:n kenttäpuoliskoa. Kotijoukkueen viimeinen maali syntyi ajassa 36 minuuttia. Kotijoukkueen tähti Jahnukainen latasi noin 20 metristä pallon yläriman kautta maaliin. Se oli hänen toinen täysosumansa ottelussa. Tauolle mentiin siis PKKU:n 3–0 johtoasemassa.

Tauolta kentälle saapui sisuuntunut vierasjoukkue. Vinossa olevat asiat ehdittiin käydä kopissa läpi ja nyt alettiin toteuttaa pelisuunnitelmaa ensimmäistä puolikasta paremmin. PKKU:n avaamispeli vaikeutui huomattavasti ja ote alkoi hiljalleen siirtymään KTP:lle. Myös vierasjoukkueen pallollinen pelaaminen parani valtavasti. Voidaan sanoa, että KTP oli toisella jaksolla hallitsevampi joukkue kentällä. Kotijoukkueen liikkeestä oli paras teho jäänyt ensimmäiselle puolikkaalle. Enää eivät prässit lähteneet yhtä terävästi eikä tilanteenvaihdot hyökkäyksiin lähdöissä olleet ensimmäisen puoliajan tasolla.

KTP:n kavennusmaalia saatiin odottaa aina 84. minuutille asti. Vaihdosta toisen jakson alkupuolella kentälle tullut Janette Hanski pääsi lataamaan Henni Hyyrysen syötöstä pallon voimalla maaliin. Hanskille tuli myös toinen hyvä paikka vähän avausmaalin jälkeen. Laukaus suuntautui kuitenkin liiaksi kohti maalivahtia. KTP sai toiselle puolikkaalla useampia kulmapotkuja, joista pari oli lähellä päättyä maalijuhliin. Tällä kertaa PKKU puolustus oli kuitenkin sen verran hereillä, että sai juhlat pilattua.

Vierasjoukkueen kiri ei tuottanut tulosta tämän enempää ja kotijoukkue sai pidettyä johtoasemansa, jonka se hankki hyvän ensimmäisen puoliajan pelillä, loppuun asti. Vieraiden kunniaksi on todettava, että yritystä oli loppuun asti. KTP sai kotijoukkueen siltaan, mutta ei kuitenkaan pystynyt antamaan iskuja riittävästi, jotta olisi pystynyt kilpailemaan tasapelistä, voitosta puhumattakaan. Parempi voitti ja kohti uutta ottelua, näin se on todettava.

Seuraavaksi KTP kohtaa kotonaan EBK:n sunnuntaina 14.5. Siitä alkaakin melkoinen härkäviikko, sillä keskiviikkona 17.5. vastaan asettuu Suomen Cupissa FC Honka ja sunnuntaina 21.5. KuPS akatemia. Nämä kaikki kolme peliä pelataan Arto Tolsa areenalla, joten joukkueen ei onneksi tarvitse matkustaa.