FC KTP Kotka ry

Kauden ennätysyleisö näki KTP:n upean nousun - "Osoitimme henkistä kanttia"

KTP:n ja HJK:n välisissä kohtaamisissa on vuosien saatossa nähty yhtä ja toista mieleenpainuvaa.

On pomminvarma asia, että tiistaina kauden ennätysyleisön edessä Arto Tolsa -areenalla pelattu Veikkausliigan kuudennen kierroksen ottelukaan ei ihan hetkessä unohdu 3 065 katsojan mielestä, kun joukkueet päätyivät huikeiden vaiheiden jälkeen 3-3 (0-2) -tasapeliin.

- Kyllähän tämä tulos merkitsee paljon. Suomessa on aika monta paikkaa, missä rakastetaan vihata HJK:ta ja Kotka on yksi niistä. Kun tuli se 3-3-maali ja koko stadion räjähti, niin varmasti kaikilla oli hyvä fiilis.

- Saamme tästä paljon itseluottamusta. Varmaan kovinkaan moni ei ensimmäisen puoliajan jälkeen uskonut, että me sieltä noustaan. Osoitimme henkistä kanttia, kun pystyimme ottamaan Suomen parhaalta joukkueelta yhden pisteen, KTP:n kapteeni David Ramadingaye hehkutti.

"Meillä on hyvä jengi"

Ramadingaye oli KTP:n taistelun ilmentymä.

Hän tuli 63. minuutilla raitapaitojen avausmaalin hetkeä aiemmin ampuneen Simo Roihan tilalle ja innosti koko joukkueen hurjaan yritykseen omalla esimerkillään.

- Emme olleet alussa niin intensiivisiä kuin halusimme. Emme voittaneet kaksinkamppailuja ja kakkospallotkin jäivät vastustajalle. Meillä on suhteellisen kokematon joukkue ja varmasti tällainen nousu luo uskoa, että meillä on hyvä jengi, 33-vuotias kippari jutteli.

Pelin ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueen kannalta synkkää seurattavaa.

HJK johti Maksim Stjobinin ja Matti Peltolan viimeistelyillä 2-0, kun peliä oli käyty vasta reilut 20 minuuttia, ja Klubin Kai Meriluodon tekemä maalikin yhdeksännellä minuutilla hylättiin väärin perustein paitsiona.

Toisaalta KTP:llekin jäi jossiteltavaa, sillä HJK:n Tuomas Ollilan rangaistusalueella torppaama Willis Furtado jäi turhaan odottamaan erotuomari Joni Hyytiältä vihellystä.

- Eka jakso oli heikko. Aikainen maali vei intensiteetin pelistämme ja jäimme jumiin HJK:n prässin alle. Paljon paremmin pitäisi pelit aloittaa, sillä sama juttu oli Haka-pelissäkin. Pitää miettiä, mitä näille kundeille pitää sanoa ennen peliä, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi.

Roiha, Mika ja Furtado maalintekijöinä

Kaikki kääntyi kuitenkin lopulta hyväksi.

Toisella puoliajalla Roiha teki kauden avausmaalinsa Damiano Pecilen ja Mikan esityöstä, kun 58 minuuttia oli pelattu.

20 minuuttia myöhemmin Gabriel Sandberg antoi nätin syötön Furtadolle, jonka tulisen vedon HJK-vahti Jesse Öst torjui eteensä ja Mika kävi tökkäämässä liigakauden kolmannen osumansa reboundista.

HJK ei kuitenkaan lannistunut.

Kaikki ne, ketkä ovat joskus maistaneet legendaarista Möllerin kalanmaksaöljyä, muistavat taatusti sen maun.

Lähes myrkyltä KTP:n kannattajien suussa maistui myös vajaan minuutin kentällä olleen HJK:n Liam Möllerin iskemä 2-3-maali debyyttipelissään 84. minuutilla.

KTP ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan, vaan se nousi vielä väkisin tasoihin.

Lisäajan toisella minuutilla Sandbergilta pallon saanut Joni Mäkelä keskitti laidaltaan ja kotijoukkueen parhaana palkittu Furtado iski takatolpalta tasoitusmaalin, joka maistui voitolta.

Lauantaina Lahdessa

- Tauolla kävimme vähän läpi HJK:n prässiä ja tarkoituksena oli, että pojat pelaisivat enemmän pallon kanssa. Toisella jaksolla tilanteen vaihdoissa oli enemmän tiloja hyökätä ja jokainen vaihe pelissämme toimi vähän paremmin. Pääsimme onnistumisten kautta taas otteluun mukaan.

- Joka matsi pitää pelata "lite bättre" ja nyt olemme saaneet jo tätä hyökkäyspeliämme vähän parannettua. Ei tässä nyt liikaa voi yksittäisen tuloksen mukaan heilahdella, mutta totta kai tämän tunteen kundeille soi, Leppälahti sanoi.

KTP pelaa seuraavan ottelunsa Veikkausliigassa ensi lauantaina 13.5. FC Lahden vieraana.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA