JyPK vei pisteet mennessään naisten Ykkösen ottelussa

KTP ja JyPK kohtasivat naisten sarjoissa ensi kertaa. JyPK oli rutinoituneempi joukkue, joka onnistui myös viemään pisteet Jyväskylään maalein 1–2 (0–1). KTP ei antautunut taistelutta ja pisti JyPK:n tekemään hartiavoimin töitä voittonsa eteen.

Ottelun alku oli vahvasti vierasjoukkuevetoinen. JyPK painoi pelin väkisin KTP:n kenttäpuoliskolle ja loi useita maalintekopaikkoja. Viimeisenä lukkona oli kuitenkin KTP:n maalilla Sonja Leino, joka venyi hyviin torjuntoihin. KTP:n pelinavaaminen oli haasteellista ensimmäisellä jaksolla. Tuntui, että vastustajia oli joka kulmalla vaanimassa mahdollisuutta riistoon. Myös rakentelu ja murtautuminen oli vaikeaa. Tuntui, että pallollisella pelaajalla oli liian kiire pelata palloa pystyyn linjan taakse, vaikka linjan edessä olisikin ollut tilaa.

Kummallakin joukkueella oli muutamia paikkoja tehdä maali ensimmäisellä puolikkaalla. JyPK:llä tosin runsaasti enemmän, kuin kotijoukkueella. Ottelu eteni kuitenkin sitkeästi maalittomana aina 39. minuutille asti. Tuolloin vieraat saivat vapaapotkun helpohkosti päätyrajalta, aivan rangaistusalueen viivan tuntumasta. Tao Starkin antamasta tarkasta keskityksestä pääsi Lotta Puolakka puskemaan pallon maaliin. Hänet oli unohdettu aivan liian vapaaksi maalin takatolpan tienoille. Näissä 0–1 lukemissa mentiinkin sitten tauolle.

Toiselle puolikkaalle kotijoukkue hiukan tarkisti omaa puolustamistaan. Se paranikin, mutta edelleen JyPK oli hallitsevampi osapuoli. KTP:n oli lähinnä tyytyminen vastaiskuihin puoliajan alussa. Toinen jakso ei kauaa vanhentunut, kun pallo oli toistamiseen kotijoukkueen maalissa. Tällä kertaa asialla oli Pauliina Pirinen. Hän pääsi nokikkain Leinon kanssa ja tälläsi voimalla etuyläkulmaan. Kotijoukkueen puolustus oli auttamattomasti myöhässä ja pelattu ulos hetkeä aiemmin. Pirisen maali jäi ottelun voittomaaliksi.

KTP alkoi saamaan omaa avaamistaan kuosiin pikkuhiljaa toisen jakson aikana. Rohkeus kasvoi ja avaaminen monipuolistui. Tiloja alkoi löytymään kentältä paremmin, kun palloa pistettiin nopeammin liikkeelle. Toisen maaliin jälkeen näytti hetken siltä, kuin KTP ei enää jaksaisi nousta taistelemaan pisteistä. Toisin kuitenkin kävi. Ottelu 75. minuutilla Katy Byrne pääsi hyvään vetopaikkaan ja päätti kokeilla. Painava laukaus jätti JyPK maalilla pelanneen Pihla-Kukka Niinistön voimattomaksi. KTP kavensi lukemat 1-2:een.

Maalin jälkeen kotijoukkue sai luotua vielä muutamia vaarallisia tilanteita, mutta aivan todella herkullisille maalipaikoille ei KTP:n pelaajat päässeet. JyPK puolusti hyvin, eikä antanut tuumaakaan periksi. KTP painoi loppuun asti väellä ja voimalla, saaden kavennusmaalista lisää virtaa väsyneeseen koneeseen. Tällä kertaa se ei kuitenkaan riittänyt tasoitukseen asti. Ilahduttavaa on se, että joukkue ei suostunut antamaan periksi. Niin kauan kuin oli aikaa, oli yritystä tulla tasoihin. Periksiantamattomuus on ollut joukkueen tavaramerkki ja siitä halutaan pitää kiinni. Jokaista peliä ei voi olettaa voittavansa, mutta jokaisessa pelissä voidaan olettaa taistelua loppuun asti. Mukavaa oli myös se, että kotijoukkueen kannattajat olivat äänekkäästi joukkueen takana ja auttoivat joukkuetta ottamaan itsestään irti kaiken mahdollisen. Tästä iso kiitos faneille!

Seuraavaksi KTP matkaa vieraspeliin Keravalle, jossa vastaan asettuu Pallokerho Keski-Uusimaa (PKKU). Vastus ei siis yhtään heikkene, sillä PKKU on myös yksi suurimpia kandidaatteja voittamaan koko sarja. Viime kaudelle PKKU karsi paikasta Kansalliseen Liigaan, mutta ONS oli parempi ja piti paikkansa Liigassa.