Varamiehinen KTP taipui maalilla

Ilveksen hyökkääjä Santeri Haaralalle paluu Ratinan stadionille oli huomattavasti myönteisempi kokemus kuin KTP:n maalivahti Rasmus Leislahdelle.

Kuopion Palloseurasta viime kauden jälkeen takaisin kasvattajaseuraansa palannut Haarala iski ottelun voittomaalin kaksi edellistä kautta tupsukorvien veräjää vartoineen Leislahden taakse lukemiin 1-0 (0-0) päättyneessä Veikkausliigan neljännen kierroksen ottelussa.

KTP joutui lähtemään peliin varamiehisenä, kun poissa olivat vakioavaajien Mikan ja Georgios Manthatisin lisäksi myös Johannes Laaksonen ja Aleksi Tarvonen.

- Mikalla on ollut pientä lihaskireyttä, mutta hän on ensi viikolla mukana. Manthatis lienee pelikuntoinen 1-2 viikon sisällä. Laaksonen kuntouttaa nivusvammaansa ja on ehkä parin viikon kuluttua mukana. Tarvosen poski leikattiin, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti selvitti.

Toinen kerta toden sanoi

Tehtaan kentän tekonurmella Valkeakoskella voitokkaasti ensimmäisen "kotipelinsä" pelannut Ilves oli lähellä siirtyä kotoisalla luonnonnurmellaan johtoon jo kuudennella minuutilla, mutta Leislahti onnistui olemaan Haaralan lähivedon tiellä Petteri Pennasen antaman vapaapotkun jälkeen.

Toista kertaa ei Haarala kuitenkaan tekopaikassaan erehtynyt.

Vajaat puoli tuntia oli pelattu, kun vieraat eivät onnistuneet purkamaan kotijoukkueen lähentelyä kunnollisesti ja pallo ajautui KTP:ssä vuonna 2015 pelanneelle Felipe Aspegrenille, joka vapautti nätillä syötöllään Haapalan vapaaseen paikkaan.

Leislahti ryntäsi vastaan, mutta Haarala ehti palloon ensiksi ja nosti pelivälineen KTP-vahdin yli tarkasti vasempaan alanurkkaan.

Ilves oli siirtyä 10 minuuttia myöhemmin jo 2-0-johtoon, mutta maalin yli laukonut Djair Partiff-Williams ei onnistunut avopaikassaan saatuaan Leislahden eteensä torjuman pallon jalkoihinsa.

KTP:n ainoa edes jonkinlainen maalintekotilanne nähtiin vasta 42. minuutilla, kun vieraat saivat ensimmäisen kulmapotkunsa.

Joni Mäkelän antama kulmuri leijaili Lassi Nurmoksen päähän, mutta hän ei ahdistettuna huonossa tasapainossa saanut puskuaan maaliin päin.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä hyökkäyssuuntaan vaisu. Sitten päästimme hölmön maalin tilanteesta, joka olisi pitänyt hoitaa sata kertaa sadasta, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti kommentoi.

Vaihdot piristivät

Reilun tunnin pelin jälkeen KTP teki triplavaihdon, kun kentälle astelivat Anttoni Huttunen (Juho Lehtiranta), Damiano Pecile (Gabriel Sandberg) ja Simo Roiha (Willian Pozo).

Viimeisen vartin pelasi myös David Ramadingaye, joka tuli Matias Lindforsin tilalle keskikentälle.

KTP pystyikin toisella puoliajalla saamaan paremmin otetta pelistä, vaikka ensimmäistä ja ainoaa Ilveksen maalivahti Otso Virtasen torjumaa kotkalaislaukausta (Willis Furtado) saatiinkin odotella 73. minuutille saakka.

Jack de Vries oli nousta viime hetkillä KTP:n sankariksi.

Yhdysvaltalaispelaaja otti Valtteri Vesiahon keskityksen nätisti rinnallaan alas, harhautti itsensä hyvään laukaisupaikkaan, mutta ylihän se kuti sitten suuntautui.

- Toinen jakso oli parempi. Vain pieni laatu jäi puuttumaan viimeisellä sektorilla, niin silloin saumat olisi ollut pisteeseen, Leppälahti jutteli.

KTP:n pelaajista varoitettiin Sandbergia, Nurmosta ja de Vriesiä.

Hakaa vastaan seuraavaksi

- Ei lähtenyt ottelu käyntiin, niinkuin piti. En tiedä, oliko se hermostuneisuutta, vai lähdimmekö väärällä tyylillä, kun ei uskallettu pelata. Hyvä, että lopussa saatiin painetta, mutta tulos jäi saamatta.

- Sen taakse, että tämä oli ensimmäinen pelimme luonnonnurmella, olisi helppo mennä, muttei mennä, KTP:n miehistössä koko pelin raatanut Joni Mäkelä sanoi.

KTP:n seuraava ottelu Veikkausliigassa on ensi perjantaina 5.5. Valkeakoskella. Tuolloin kotkalaiset kohtaavat Hakan.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA