KTP ryösti pisteet Raumalta Ykkösen avauksessa

KTP:n naisjoukkueen taival Ykkösessä alkoi suotuisissa merkeissä. Rauman Pallo-Iirot taipui joukkueiden kauden sarja-avauksessa maalein 0–2 (0–0). KTP käänsi ottelun itselleen vahvan toisen jakson esityksellä. Ottelun tähti oli Roosa Päivähonka kahdella maalillaan.

Ottelun alku oli heikko molemmilta joukkueilta. Pallo poltteli jaloissa, eikä kunnon syöttöpelistä ollut puhettakaan. Pallonhallinta vaihteli useasti ja pikaisesti joukkueelta toiselle. Kotijoukkue sai luotua hiukan enemmän painetta KTP päätyyn kuin KTP vastaavasti Pallo-Iirojen päätyyn. Mitään huippuvaarallisia paikkoja ei kumpikaan joukkue saanut aikaiseksi. Eniten maaliuhkaa joukkueet saivat luotua muutamista kulmapotkuista ensimmäisellä jaksolla.

Ensimmäisen puoliskon ainoat tilastomerkinnät tulivat KTP:n McNallyn varoituksesta sekä vaihtotapahtumasta. McNally taklasi reippaasti Iirojen hyökkääjää, joka oli aikeissa karata maalintekoon. Tästä ottelun erotuomari Miikka Lähdesmäki tarjoili keltaista korttia hänelle. Aivan jakson lopulla KTP joutui vaihtamaan loukkaantuneen Riina Turpeisen tilalle Annika Pasin. Tauolle mentiin siis tasalukemissa, joka lienee tyydyttänyt molempia joukkueita.

KTP tuli väkevästi toiselle puolikkaalle

Tauolla KTP:n leirissä käytiin asioita läpi ja tehtiin tarvittavat muutokset, jotta pelaaminen järkevöityisi ja helpottuisi. Pelinavaamisen kanssa oli lieviä ongelmia avauspuolikkaalla. Nyt sitä säädettiin, jotta se toimisi paremmin. Lisäksi murtautumisvaiheen toiminta kaipasi terävöittämistä. KTP piti kovaa tempoa yllä ensimmäisen puoliskon malliin. Kentälle alkoikin tulla yhä enemmän tilaa, sillä kotijoukkueen kenkä alkoi painaa todella paljon. KTP sai pidettyä pidempiä jaksoja palloa itsellään ja juoksutti kotijoukkuetta ilman palloa pitkät ajat.

Ensimmäinen maali näki päivänvalon ottelun 68. minuutilla. Väkevästi KTP:n keskikentällä puurtanut Katy Byrne kuljetti palloa ja oli murtautumassa laukaisupaikkaan, kun hänet taklattiin kumoon. Tilanteesta varoitus Iirojen Elina Saariselle ja vapaapotku vieraille. Pallon taakse asettui Roosa Päivähonka. Matkaa maaliin oli noin 25 metriä ja Roosa päätti kokeilla, josko suora laukaus toisi tulosta. Kova kuti kentältä katsottuna maalin oikeaan laitaan yllätti Iirojen maalia vartioineen Loviisa Helmisen. Pallo painui verkkoon ja KTP siirtyi johtoon.

Toista maalia saatiin sitten odotella vain 11 minuuttia edellisestä. Ja jälleen asialla oli Päivähonka. Hän sai pallon keskialueella. Syötön sijasta hän päätti kuljettaa ja vastustaja auttoi tekemällä ”kunniakujan”. Kuljetuksensa päätteeksi Roosa sijoitti pallon rangaistusalueen rajan tuntumasta samaan tuttuun kulmaan kuin aiemminkin, muuttaen tilanteeksi 0–2.

Väsyneet kotijoukkueen pelaajat yrittivät vielä kaikin voimin antaa painetta vieraille. Tämä ei kuitenkaan onnistunut, sillä kotkalaisista löytyi vielä puhtia hoitaa puolustuspelaaminen kunnolla. Pallon kanssa ei myöskään tarvinnut hätäillä, eikä hyökkäyksiin tarvinnut lähteä riskillä. Riitti, kun osasi pitää pallon varmasti omalla joukkueella ja kuluttaa minuutit pois kellosta.

KTP ansaitsi avausvoittonsa. Se oli monella osa-alueella vastustajaansa parempi. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa Ykkösen koitosta, jossa vastaan asettuu viime vuoden päätteeksi Kansallisesta Liigasta pudonnut Nurmijärven Jalkapalloseura (NJS). Tämä ottelu pelataankin kotistadionilla Arto Tolsa areenalla. Toivottavasti kelit hellivät ja yleisö löytää tiensä runsain joukoin paikalle.