FC KTP Kotka ry

Tasapelissä lievä voitonmaku - "Piste tyydyttää"

KTP pystyi avaamaan pistetilinsä Veikkausliigassa kauden toisessa ottelussaan Arto Tolsa -areenalla perjantaina. Raitapaitojen vieraaksi saapunut Kuopion Palloseura oli pelillisesti hieman hallitsevampi osapuoli, joten maaliton 0-0-tasapeli maistuu ainakin lievästi voitolta. Kannattaa muistaa, että KuPS ei ole mikä tahansa vastus, vaan se on yltänyt liigassa kuudesti peräkkäin mitaleille. Liigan kestomenestyjä on hallitseva Suomen cupin voittaja ja päätyi viime kaudella SM-hopealle. Joka tapauksessa KTP osoitti 2118 katsojalle sen, että Kotkassa on taas täysin liigakelpoinen joukkue.

Vierasjoukkueella oli enemmän laukauksia maalia kohti, mutta KTP:lläkin oli omat hetkensä.

- Lähdimme voittoa hakemaan, mutta piste tyydyttää. Teimme vähän paremmin asioita kuin edellisessä pelissä. Emme päästäneet kaveria niin paljon suoriin vastahyökkäyksiin kuin Oulua vastaan. Jokainen peli on oma tarinansa ja tänään oli tosi erilainen peli, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi.

Leppälahti oli tehnyt kolme muutosta edellisen pelin avauskokoonpanoonsa.

Lassi Nurmos, Johannes Laaksonen ja Jack de Vries olivat ottaneet Valtteri Vesiahon, Damiano Pecilen ja Willian Pozon paikat raitapaitojen miehistössä.

Nurmos toi puolustukseen ryhtiä ja Laaksonenkin näytti taas tärkeytensä keskikentän ytimessä.

Laidalla pelanneen De Vriesin taituruutta ei kiistä kukaan, mutta parempaa on varmasti tiedossa, kunhan kausi etenee.

KuPSilla paremmat paikat

Kuopiolaisten pelätyllä Jasse Tuomisella oli avausjakson parhaat maalintekopaikat, mutta molemmat hänen puskunsa menivät hieman ohi KTP-maalin.

- Eka jaksolla emme saaneet KuPSin korkeampaa prässiä auki, mutta ehkä jakson puolen välin jälkeen vähän paremmin. Muutaman kerran, kun yritimme prässätä, niin KuPS halkaisi sen ja olimme kaksi askelta jäljessä. KuPSin kärjet tuottivat ensimmäisellä jaksolla ongelmia, Leppälahti jutteli.

Toisellakin puoliajalla vieraiden johtomaali oli lähempänä kuin kotiosuma, vaikka tilanteenpoikasia oli KTP:lläkin.

KTP-vahti Rasmus Leislahti selvitti muutamat lähentelyt tyylikkäästi ja topparina luutinut Daan Klinkenberg oli parikin kertaa oikeaan aikaan oikeassa paikassa estämässä vierasjohdon.

Giorgios Manthatis oli kumpaankin suuntaan hyvä ja kuului Laaksosen ja Matias Lindforsin ohella kotkalaisten parhaimmistoon.

KTP teki toisella puoliajalla kolme vaihtoa, kun Pecile tuli David Ramadingayen, Gabriel Sandberg Lindforsin ja Willian Pozo de Vriesin paikalle.

- Toisella jaksolla paransimme. Pääsimme muutamia kertoja sinne viimeiselle sektorille, mutta emme saaneet oikein jalkaa auki. Pitää nyt sitten videolta katsoa, että oliko KuPSilla niin paljon pelaajia siellä vai emmekö me vain muuten menneet sinne.

- Keskitettiin takatolpalle silloin kun piti haastaa, ja silloin kun piti mennä maalin eteen, niin silloin vedettiin. Ei oikein löydetty sitä juttua siellä vastustajan boxissa. Katsotaan niitä tilanteita videolta ja analysoidaan, Leppälahti kommentoi.

Oliko KuPS sellainen kuin odotitkin?

- Suurinpiirtein. KuPS on erinomaisen hyvä joukkue. Tiesimme, mitä on tulossa ja muutama pelaaja aiheutti meille harmaita hiuksia.

IFK Mariehamn seuraavaksi

KTP pelaa seuraavan ottelunsa ensi viikon lauantaina 22.4. jälleen kotikentällään, kun IFK Mariehamn seilaa kotisaareltaan Kotkansaarelle.

- On opittu ainakin se, että me pystymme haastamaan Veikkausliigassa kaikki joukkueet. Otetaan tästä ottelusta itseluottamus mukaan ja yritetään olla IFK Mariehamnia vastaan vähän parempia erityisesti ensimmäisellä jaksolla. Tarkoituksena on olla intensiivisempi esimerkiksi prässihetkissä ja pelata muutenkin paremmin, Leppälahti päätti.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA