FC KTP Kotka ry

Valmistautuminen uudelle sarjatasolle täydessä käynnissä

KTP:n naisten edustusjoukkue nousi viime kauden päätteeksi sarjaporrasta ylöspäin Naisten Ykköseen. Joukkueen päävalmentajana jatkava Jari-Pekka Gummerus kertoo, että joulupyhien jälkeen alkanut preseason on pääsemässä kunnolla vauhtiin.

KTP pelasi jo marraskuun lopulla yhden harjoitusottelun, jossa se pääsi testaamaan uusia pelaajia, mutta ottelu toimi myös edellisen kauden päättäjäisinä. Varsinainen sarjakauteen valmistava harjoituskausi alkoi 27. joulukuuta.

– Harjoituskausi on lähtenyt liikkeelle mukavissa merkeissä. Olemme aloittaneet kohtuullisen kevyesti, sillä tiedämme, että tässä on vielä paljon aikaa ennen sarjakauden alkamista, Gummerus toteaa.

KTP ei ole päässyt harjoittelemaan vielä täydellä kokoonpanollaan parin ensimmäisen harjoitusviikon aikana.

– Olemme harjoitelleet päiväsaikaan vähentääkseen harjoitusruuhkaa Ruonalan hallissa ja toisaalta kaikki pelaajamme eivät ole olleet vielä paikkakunnalla ja osaa on vaivannut flunssa, Gummerus sanoo.

Vihreävalkoiset pelaa perjantaina, loppiaispäivänä 6.1. kello 12 harjoitusottelun FC Futuraa vastaan Ruonalan hallissa. Joukkueen riveissä nähdään jälleen testipelaajia.

– Nyt mukana on yksi täysin uusi pelaaja ja sitten näytille tullee pelaajia myös yhteistyöseurastamme FC Loviisasta. Ottelun tarkoituksena on saada koneet käyntiin kunnolla, sillä ensi viikosta alkaen pääsemme aloittamaan harjoittelun normivuoroillamme, Gummerus kertoo.

KTP:n valmennus vahvistuu ensi kaudeksi. Jo viime kaudesta tutut päävalmentaja Gummerus ja fysiikkavalmentaja Noora Leino saavat valmennustiimiin kakkosvalmentajaksi Mari Kokkosen, joka liittyy seuraan Mikkelin Palloilijoista. Maalivahtivalmentajaksi tulee Tommi Ropa, joka on Kotkan omia poikia.

– Pakko antaa Nooralle kehuja viime vuodesta, sillä hänen panoksellaan oli iso merkitys sille, että joukkueemme pelaajat pysyivät niin hyvin kunnossa, Gummerus kehuu.

Valmistautuminen uudelle sarjatasolle tuo jo entisestään laadukkaaseen harjoittelukulttuuriin pieniä täsmennyksiä ja terävöittämisiä. Gummerus uskoo, että jo viime vuonna joukkueen harjoitteleminen kesti vertailun Ykkösen joukkueisiin.

– Tavoitteena on kuitenkin oppia mahdollisimman nopeasti Ykkösen vaatimuksiin. Emme saa olla liian naiiveja asian suhteen, mutta toisaalta pitää uskoa itseensä, Gummerus sanoo.