FC KTP Kotka ry

KTP ja Venezia FC paiskivat kättä yhteistyölle

KTP ja Italian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Serie B:ssä pelaava Venezia FC ovat sopineet tekevänsä monivuotista ja monipuolista yhteistyötä. KTP:n puheenjohtaja Jukka Mustonen ja urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko vierailivat Venetsiassa muutaman päivän ajan joulukuun lopulla, ja seurat löivät kättä päälle yhteistyön alkamiseksi.

– Yhteistyön kautta meillä on mahdollisuus saada pelaajia riveihimme. Tarkoituksena on, että pelaajat tulisivat pelaamaan koko kaudeksi, eivätkä vain muutaman ottelun ajaksi, Ikävalko kertoo.

– Yhteistyö mahdollistaa myös sen, että KTP:n pelaajilla on mahdollisuus päästä näyttämään osaamistaan Venezia FC:n riveihin kontaktiemme kautta, hän jatkaa.

Yhteistyö käsittää sekä miesten että naisten joukkueet. Lisäksi tarkoituksena on pohtia monenlaisia keinoja, miten seurat voisivat tehdä yhteistyötä. Venezia FC valitsi yhteistyöseurakseen KTP:n, sillä venetsialaisseuran johdossa toimiva Alexander Menta tuntee Suomen työskenneltyään täällä kahden vuoden ajan. Veneziassa mielletään Suomi sopivan kokoisena maana yhteistyölle.

– Yhteistyössä on monenlaisia mahdollisuuksia. Kysymykseen voisi tulla leirityksiä ja harjoitusotteluita. Osviittaa seuran koosta antaa pelkästään jo se, että seura myy vuosittain pelipaitojaan useilla miljoonilla, Mustonen kertoo.

img.jpg

(Niko Ikävalko, Jukka Mustonen sekä Alexander Menta)

Mustonen antaa yhteistyön rakentumisesta suuret kehut Ikävalkolle, jonka kontaktien kautta yhteys Veneziaan syntyi.

– Tämä yhteistyö on täysin ”Nitin” ansiota. Panostuksemme urheilujohtamiseen kantaa nyt hedelmää ja se mahdollisti tämän yhteistyön syntymisen, Mustonen sanoo. Venezian riveissä pelaa kuluvalla kaudella kolme suomalaista. Hyökkääjä Joel Pohjanpalon lisäksi mukana joukkueessa ovat maalivahdit Niki Mäenpää ja Jesse Joronen. Venezia FC:n kotistadion on nimeltään Stadio Pier Luigi Penzo, joka vetää 11 150 katsojaa ja on Italian toiseksi vanhin jalkapallopyhättö.

– Ylen hiljattain tekemässä jutussa Venezia FC:tä tituleerattiin maailman muodikkaimmaksi jalkapalloseuraksi. Heidän kotistadionillaan käynti oli elämys sinänsä, sillä sinne pitää mennä
vesiteitse, Mustonen kertoo.