FC KTP Kotka ry

KTP onnittelee legendojaan

On aika onnitella KTP:n legendoja Jukka Piispaa ja Petri Vainiota, joille tuli täyteen pyöreitä vuosia joulukuun puolella. Piispa täytti 60 ja Vainio 50 vuotta.

Jukka Piispa pelasi ensimmäisen kerran KTP:n miesten edustusjoukkueessa vuonna 1984 edustettuaan sitä ennen kolme kautta FC Kotkaa. Kaudesta 1984 alkoi putki, jonka aikana Piispa edusti KTP:tä niin Ykkösessä kuin Kakkosessa aina vuoteen 1998 saakka. Viimeinen kausi päättyi liiganousuun. Piispa muistetaan myös alemmilta sarjatasoilta, mutta vielä vuonna 2001 hän oli nostamassa silloista kotkalaista lippulaivaa FC KooTeePeetä Ykköseen.

– Kyllähän liiganousu kauden 1998 päätteeksi on oman peliuran kovin saavutus. KTP oli taapertanut Ykkösessä ja Kakkosessa peräti 15 vuotta. Nousu perustui mielestäni siihen, että joukkue oli todella kotkalaispitoinen. Treenasimme Olli-Pekka Smalin johdolla todella paljon ja monet ottelut olivat tasaisia, mutta tunnin pelaamisen jälkeen pystyimme vielä juoksemaan monelta joukkueelta jalat alta, Piispa muistelee.

Petri Vainio nousi miesten edustusjoukkueeseen vuonna 1989. Peliuraan mahtuu nousu Ykköseen kauden 1993 päätteeksi, liiganousu 1998 sekä samojen temppujen uusiminen FC KooTeePeen riveissä peräkkäisinä vuosina 2001 ja 2002. Vainio pelasi Veikkausliigaa kahdessa ottelussa vuonna 1999.

– Liigaan nousu vuonna 1998 on urani paras saavutus. Toki haluan nostaa esiin myös Pasi Rautiaisen vuoden Kotkassa, sillä se päättyi Ykköseen nousuun vuonna 2001, Vainio sanoo.

Molemmat kertovat olevansa kausikortin omistajia ja seuraavansa hyvin tiiviisti nykyisen KTP:n otteita ja ovat kotiotteluissa mahdollisuuksien mukaan aina paikan päällä.

– Kaikki kotipelit tulee katsottua paikan päällä. Nykyisin on helppoa, kun vieraspelit voi katsoa helposti Ruudusta, mutta ensi kaudella varmasti muutaman vieraspelinkin käyn paikan päällä katsomassa, aikoinaan lempinimen Pomo saanut Piispa sanoo.

KTP-legendoilla on selkeä näkemys siitä, miten KTP:n miesten edustusjoukkue alkavalla kaudella pärjää Veikkausliigassa.

– Uskon, että vähintään sarjapaikan säilyttävät. Viime kausi oli erinomainen, mutta nyt valmentajalla on edessään toinen vuosi ja hänen oppinsa näkyvät varmasti entistä paremmin kentällä. Toivottavasti joukkue saa vielä pari hyvää vahvistusta, ”Niitti” Vainio sanoo.

– Tietenkin toivon, että joukkue pärjää, mutta nyt mielestäni nyt tärkeää, että kotkalaiset löytävät takaisin katsomoon. Jalkapallo on sataprosenttisesti parasta paikan päällä ja ainahan siellä myös näkee tuttuja ja vanhoja pelikavereita, Piispa toteaa.

KTP onnittelee molempia seuralegendojaan.