Jälkiviilto, osa 3: "Meidän pitää olla terävämpiä pallonmenetysten jälkeen"

Otteluita analysoivassa juttusarjassa käydään läpi KTP:n ylemmän loppusarjan ottelut yhdessä päävalmentaja Jussi Leppälahden kanssa. Kolmannessa osassa analysoidaan kotiottelu KPV:tä, joka päättyi voittoon selvin numeroin 6–2. Jälkiviillossa analyysit tehdään aina nojautuen samoihin elementteihin.

Lähtökohdat

Edellisellä kierroksella kärsitty tappio Jarolle ei vaikuttanut valmistautumiseemme. Tiesimme, että perustekemisellä periaatteisiimme nojaten pystymme voittamaan. Sitä painotimme joukkueelle, että Jaroa vastaan lähdimme liikaa yksin ratkomaan peliä. Nyt pitää pelata joukkueena.

Kokoonpano

Kokoonpanon rakentaminen on haasteellista, sillä tällä hetkellä terveenä on kaksi täyttä kentällistä huippujätkiä. Ehkä sellainen 5–7 paikkaa on aika lailla selvillä avauksesta, mutta lopuista paikoista käydään kovaa kilpailua joukkueen sisällä. Saimme mielestäni laadittua hyvän avauskokoonpanon.

Otteluun lähtö

Aloitimme ottelun vahvasti. Meillä oli hyvää pallonhallintaa, jonka turvin pystyimme etenemään laadukkaasti. Loimme riittävästi paikkoja, kun koko ottelussa meillä oli peräti 15 laukausta maalia kohti, kaikkiaan 25 vetoa. Maaliodottamakin oli 3,5 maalia.

Ensimmäinen puoliaika

Emme olleet siihen valmistautuneet, että vastustaja asettaa keskustaan niin paljon pelaajia. Yläkolmikkomme yhdessä keskikentän Matias Lindforsin ja Johannes Laaksosen kera tekivät erinomaisen työn. Koimme, että KPV:n kavennusmaali oli meiltä vain hetkellinen nukahdus.

Toinen puoliaika

Tauolla siirryttäessä ei meillä ollut hädän päivää, jos jatkamme pelaamista samalla tavalla. Korostimme prässin tehokkkutta ja KPV:n hyökkäysmuotoa. Toisen puoliajan ensimmäinen viisi minuuttia oli meille hieman vaikeat ja näytti hieman jo siltä, että kokkolalaiset olisivat tulossa mukaan peliin. Saimme 3–1-maalimme hyvään saumaan ja maalit yleensä muuttavat peliä. KPV:n 3–2 kavennus ei muuttanut isoa kuvaa.

Erikoistilanteet

KPV sai kulmapotkuja, mutta en koe niitä samanlaisina uhkina kuin mitä ne olivat esimerkiksi Jaroa vastaan tai mitä ne tulevat olemaan seuraavassa EIF-ottelussa. Eiköhän erikoistilannekamppailu tässä ottelussa mennyt aika lailla tasan.

Yleiset huomiot/parannettavaa

Olemme hienossa tilanteessa, että pääsemme pelaamaan suorasta noususta. Nyt toivoisin kaikkien KTP-mielisten tulevan taaksemme ja kutsunkin seuraaviin kahteen otteluun koko yhteisön tueksemme. Kaikissa tämän kauden kotiotteluissa on ollut vahva tukeminen läsnä ja sitä tarvitsemme nyt lisää.

Meidän pitää parantaa puolustuslinjamme pumppaamista, sillä Jaro teki meitä vastaan neljä ja KPV kaksi maalia. Muistetaan myös se fakta, että EIF voitti meidät viimeksi. Yksi iso asia on myös se, että meidän pitää olla terävämpiä pallonmenetysten jälkeen.

KTP:n seuraava ottelu on EIF–KTP ja se pelataan tulevana sunnuntaina 2.10. kello 17 Tammisaaren keskuskentällä. KTP:n sarjakauden viimeinen kotiottelu pelataan lauantaina 8.10., kun TPS saapuu Arto Tolsa -areenalle kello 16 alkavaan otteluun.

Myös Arto Tolsa Areenalla pelataan viikonloppuna, kun naisten edustusjoukkue kohtaa sunnuntaina 2.10. kello 16 alkavassa nousutaiston ottelussa HJK/2:n.