FC KTP Kotka ry

KTP sai kylmää vettä niskaan Herttoniemenrannassa

KTP:n naisjoukkue kärsi kauden toisen tappionsa Valtin vieraana sunnuntai illan ottelussa. Kirjaimellisesti kylmää vettä niskaan tuli myös taivaalta, sillä ottelun aikana luonto näytti voimiaan ja kasteli koko tienoon sekä pudotteli vielä rakeita vakuudeksi veden mukana. Itse ottelussa Valtti oli lukemin 1–0 parempi ja pisteet jäivät Helsinkiin.

Kotijoukkue Valtti aloitti ottelun todella kovalla intensiteetillä. Nuoret Valtti-pelaajat juoksivat alussa todella paljon ja osoittivat olevansa hyvässä kunnossa. KTP ei pystynyt alussa vastaamaan Valtin vauhtiin millään lailla ja osana oli vain ottaa vastaan. Ottelun ratkaisseeksi maaliksi jäänyt osuma syntyi vain kun 17 minuuttia oli peliä ehditty pelata. Iiris Holmström sai pallon aivan KTP:n rangaistusalueen rajan tuntumassa. Hän kuljetti palloa kentän poikittaissunnassa ja sai pelattua jalkansa vapaaksi. Upea laukaus suuntautui KTP maalin vasempaan yläkulmaan, jättäen KTP:n maalia vartioineen Sonja Leinon voimattomaksi.

Ottelun ensimmäisellä puolikkaalla Valtti jatkoi dominointia ja oli selkeästi parempi. KTP ei löytänyt keinoja Valtin pelinavaamisen estämiseksi eikä toisaalta itse saanut omaa syöttöpeliään kulkemaan Valtin prässin alla. Toisaalta KTP pystyi pitämään Valtin pois aivan huippuhyviltä maalipaikoilta.

Toisella puolikkaalla KTP pystyi selkeästi parantamaan omaa peliään. Tauolla joukkueen peliä viilattiin ja muutamilla taktisilla muutoksilla otteita kentällä saatiin tasattua. Lisäksi Valtin koneesta alkoi olla paras puhti poissa, sillä sen verran paljon pelaajat ensimmäisellä puolikkaalla juoksivat.

KTP pystyi luomaan useita erikoistilanteita, etenkin kulmien muodossa. Nämä eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Valtti puolusti kaikki tilanteet hyvin ja oli etenkin kakkospalloissa kotkalaisia terävämmin hereillä. KTP sai luotua muutaman puolittaisen läpiajon, mutta laukaisukulma jäi todella pieneksi. Myös Valtin maalivahti Siiri Forsström pelasi hyvän ottelun ja oli viimeisenä lukkona KTP:n yrityksiä vastaan.

KTP:n ongelmana oli Valtin hyvän puolustuksen lisäksi epätarkkuus laukauksissa. Liian useasti vedot suuntautuivat joko ohi tai yli maalin. Tämän on parannuttava ensi torstaina (1.9.22), kun KTP kohtaa kotikentällään Kymenlaakson derbyssä PEPO:n. Valtti otti KTP:tä kiinni sarjataulukossa ja kuroi eron vain yhteen pisteeseen. Edessä on jännittävä kamppailu siitä, kumpi joukkue pääsee karsimaan paikasta Ykköseen.