KTP voitti tutuin numeroin

Viiden kotiottelun jälkeen KTP matkasi pääkaupungin sydämeen Töölön Pallokentälle, jossa se kohtasi HJK/2 joukkueen. Ottelu päättyi kotkalaisittain mukavasti, sillä KTP voitti ottelun maalein 4–0 (0–2). Ottelu oli joukkueiden ensimmäinen virallinen kohtaaminen tällä kilpailukaudella.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta hiukan hermostunutta. Pallo ”poltteli” jaloissa eikä kumpikaan saanut selkeää otetta pelaamiseensa. Pallon hallinta vaihtui tiuhaan ja se teki pelistä sekavaa. Joukkueet eivät pystyneet luomaan kovinkaan vaarallisia tilanteista hyökkäyspäässä ja peliä pelattiin lähinnä keskialueella.

KTP aloitti maalinteon ottelun 13. minuutilla. Hyvää paluuta kentille loukkaantumisensa jäljiltä tekevä Anna Karvonen pääsi maalin makuun. Henni Hyyrysen keskityksestä Rosa Rantanen laukoi pallon kohti maalia. Väliin ennätti kuitenkin HJK puolustus blokkaamaan laukauksen. Blokki putosi hyvin sijoittuneen Karvosen eteen ja hänellä oli helppo työ siirtää pallo maaliin.
0–2 maalin viimeisteli Janette Hanski ajassa 31 minuuttia. Rosa Rantanen lähetti hänet läpiajoon laidalta. Janette otti pallon tyylikkäästi haltuunsa ja eteni boxiin. Kylmäpäinen viimeistely ohi HJK:n maalia vartioineen Pihla-Kukka Niinistön siirsi KTP:n kahden maalin johtoon.

Toinen puoliaika oli ehkä aavistuksen enemmän KTP:n hallussa. Syöttövälejä alkoi löytyä aiempaa enemmän myös muodon sisältä ja kun HJK yritti tukkia keskustaa, käänsi KTP pelin laidoille. HJK joutui juoksemaan pallon perässä ja se ei koskaan ole kivaa, saati helppoa.

0–3 maalin kapellimestarina toimi Iida Eriksson. Maalia edelsi laadukas seinäsyöttöpeli; Byrne – Karvonen yhdistelmä vapautti Erikssonin nokikkain Niinistön kanssa. Eriksson harhautti Niinistön ja siirsi KTP:n ratkaisevan tuntuiseen kolmen maalin johtoon.

Maalin jälkeen ottelun kenttätapahtumat tasoittuivat hiukan. HJK pääsi muutamaan otteeseen kokeilemaan, onko Ruth Aturo hereillä KTP:n maalilla. Laukaukset suuntautuivat kuitenkin pääsääntöisesti kohti Aturoa. Kerran joutui KTP:n toppari Anni Posti blokkaamaan vedon, josta oli seurauksena kulmapotku.

Viimeisen niitin ottelun lopputulokseen löi Katy Byrne. Ottelua oli tuolloin pelattu 80 minuuttia. KTP sai vapaapotkun HJK:n kenttäpuoliskon puolesta välistä. Rosa Rantanen lähetti pallon boxiin. HJK-vahti Niinistö yritti hyökätä palloon, mutta Byrne pääsi siihen kuitenkin ensimmäisenä ja puski pallon maaliin.

Ottelun kummallisin tapahtuma koettiin jo ennen ottelun alkua. Jostain käsittämättömästä syystä pelejä oli buukattu Töölön jokaiselle kentällä niin paljon, etteivät joukkueet päässeet lämmittelemään kentälle juuri ollenkaan ennen pelin alkua. Noin vartti ennen ottelun alkua KTP ja HJK pääsivät verryttelemään pallojen kanssa kentällä. Toivottavasti se taho, joka näistä asioista päättää (tai vähintäänkin Palloliitto) reagoi tähän ja korjaa asian, siten ettei se enää toistu.

Seuraavaksi KTP kohtaa sarjassa toisena olevan Puotinkylän Valtin. Ottelu pelataan Valtin kotikentällä Herttoniemenrannan tekonurmella jo tulevana sunnuntaina.