FC KTP Kotka ry

Kiinteistömaailma -kotiotteluennakko: Taistelu runkosarjan voitosta huipentuu

KTP on vain pisteen päässä runkosarjaa johtavasta TPS:sta, kun Ykkösen perussarjaa on jäljellä kaksi kierrosta. TPS pelaa oman viimeistä edeltävän ottelunsa jo torstaina KPV:n vieraana, kun taas KTP pelaa sarjan kärkipään taiston perjantaina 26.8. FF Jaroa vastaan Arto Tolsa -areenalla.

KTP on voittanut kolme otteluaan edellisestä neljästä. Viimeisin voitto tuli Kaakon derbystä, kun PEPO kaatui Aleksi Tarvosen osumilla 2–0. 10 pelatun kotiottelun jälkeen KTP on ylivoimaisesti sarjan paras kotijoukkue, sillä ottelukohtainen pistekeskiarvo on huikea 2,6 pistettä. Toiseksi parhaalla kotijoukkueella, TPS:lla, on keskiarvo 2,0.

– Syy hyviin otteisiin selittyy sillä, että treenaamme samalla kentällä kuin missä pelaamme. Yleisötuella on ollut myös suuri merkitys, sillä heiltä saatu tuki on siivittänyt meidät hyvään kotivireeseen. Se on ollut hienoa, että paikalla päällä on ollut myös paljon lapsia, KTP:n kapteeni David Ramadingaye iloitsee.

Perjantainen vastustaja Jaro on sarjataulukossa kolmantena kahdeksan pisteen päässä kotkalaisista. Se tarkoittaa sitä, että KTP lähtee ylempään loppusarjaan joko piikkipaikalta tai toiselta sijalta. Pietarsaarelaiset ovat olleet hyvässä lyönnissä, sillä runsaan kahden kuukauden aikana joukkue ei ole hävinnyt vain yhden ottelun. Tämän ajanjakson aikana Jaro on 12 ottelusta voittanut seitsemän ja pelannut neljästä tasan.

– Jaro on tämän sarjan pahin vastustaja ja he pelaavat hyvää futista. Pietarsaarelaiset ovat saaneet vaikean alkukauden jälkeen pelinsä rullaamaan. Meidän pitää luottaa omaan tekemiseemme. Haluamme olla aggressiivisia ja voittaa kaksinkamppailuja. Meillä on ollut paikoitellen hyvää pallollista ja pallotonta tekemistä ja sitä haluamme kehittää jatkuvasti, Ramadingaye toteaa.

Sarjapisteillä on merkitystä, sillä ne jäävät voimaan runkosarjan jälkeen pelattavassa ylemmässä loppusarjassa, jossa kuusi parasta joukkuetta pelaavat yksinkertaisen sarjan. Runkosarjan voitto takaisi sen, että päätöskierroksella ykkönen saa pelata kotiottelun runkosarjan kakkosta vastaan.

– Teemme kaikkemme, jotta voisimme runkosarjan voittaa. Se olisi iso etu meille ja runkosarjan voitto olisi hieno välietappi tälle kaudelle, Ramadingaye tuumaa.

Jännitysnäytelmään KTP:n ja Jaron välillä tarvitsee kotiyleisöstä jälleen kuuluisan 12. pelaajan. Tervetuloa Arto Tolsa -areenalle kannustamaan KTP voittoon!

KTP–FF Jaro. Miesten Ykköstä perjantaina 26.8. kello 18.30 Arto Tolsa -areenalla. Tolsal tavataa!

kiinteistomaailma_kuva_pieni.jpg