Jälkipuinti osa 10: Kolme voittoa neljästä

Jälkipuinnin 10. osassa käydään läpi KTP:n Ykkösen ottelut PIF:ia, SJK Akatemiaa, MP:ia ja PEPOa vastaan. PIF kaatui maalein 4–1, SJK Akatemia 1–0 ja PEPO 2–0, mutta MP oli parempi maalein 3–0. Haastattelussa on Rico Finnäs ja Aleksi Tarvonen.

PIF-ottelun molempien puoliaikojen ensimmäiset varttitunnit olivat vaikeita, miksi?

Rico: En osaa löytää yksittäistä syytä, miksi ne puoliaikojen alut olivat niin vaikeita. Ehkäpä emme saaneet peliämme kulkemaan PIF:n prässin alta, vaikka ei heidän prässipelaamisensa minään yllätyksenä tullut.

Aleksi: Jostain syystä vieraspeleissä otteluiden alut ovat olleet meille hankalia. Yksi syy voi olla se, että Paraisilla pelattiin pitkällä luonnonnurmella, jota ei oltu edes kasteltu.

SJK-akatemia tuotti niin ikään vaikeuksia, tuliko jotain yllätyksenä?

Aleksi: SJK:n vaarallisuus tiedettiin ja he ovat sarjan parhaita tilanteenvaihtojoukkueita. Meidän piti välttää turhia menetyksiä, mutta niitä tuli ihan liikaakin ottelun alkuun. Peli sitten tasaantui ja maalin jälkeen ottelu kääntyi meille.

Rico: Puolustimme kuitenkin alussa hyvin ja oli ehkä hieman tuuriakin, etteivät he tehneet maalia. Maali tuli meidän kannaltamme hyvään saumaan ja sen jälkeen peli oli näpeissämme.

Mitkä seikat vaikuttivat, ettei KTP päässyt Mikkelissä kunnolla pelin syrjästä kiinni?

Rico: Emme olleet tarpeeksi hyviä, emmekä olleet hereillä. Tulos kertoo paljon.

Aleksi: MP-peli toimii meille hyvänä herätyksenä, että aina pitää pystyä laittamaan parasta pöytään. Nyt meiltä puuttui intensiteettiä pelistämme, eikä aktiivisuuden tasokaan ollut riittävä.

PEPOa vastaan KTP paransi otteitaan varsinkin toiselle puoliajalle siirryttäessä. Mitä tauolla puhuttiin?

Aleksi: Ei ensimmäisen ja toisen puoliajan välillä niin suurta eroa ollut. Ensimmäisellä jaksolla meiltä puuttui vain se viimeinen silaus viimeisissä syötöissä, jotta olisimme saaneet maalipaikkoja paremmin aikaan. Tauolla meille muistutettiin sovituista asioista.

Rico: Saimme paremman alun peliin kuin MP-pelissä. Toisella puoliajalla PEPO oli lopulta täysin armoillamme ja olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja.

Tulokset ovat olleet viime aikoina parempia kuin paikoitellen peliotteet. Mistä joukkue löytää tasaisuutta pelaamiseensa?

Rico: Kyllä kaikki lähtee treenikentältä. Meidän pitää pystyä aina parantamaan tekemistämme edellisestä ottelusta.

Aleksi: Tason ailahtelu on ollut vain vieraspeleissä ongelma. Meidän pitää nostaa intensiteetin tasoa samalle tasolle kuin mitä se on ollut kotipeleissä.

Perjantaina ohjelmassa kärkipään taisto Jaroa vastaan. Millaisiin asioihin pitää kiinnittää huomiota, jotta voitto on mahdollista ottaa?

Aleksi: Emme ole vielä analysoineet Jaroa joukkueen kesken, mutta emmeköhän me pärjää, kun laitamme omat pelin lainalaisuudet kuntoon.

Rico: Haluamme jatkaa hyvää kotipeliputkea, mutta meidän pitää tarkkana heidän vaarallisten pelaajien, kuten Jami Kyöstilän, kanssa.

Seuraava jälkipuinti on luvassa tiistaina 6.9. Siinä käsitellään läpi Ykkösen runkosarjan viimeistä edeltävä ottelu KTP–Jaro ja runkosarjan päättävä kamppailu PK-35–KTP.

KTP:n seuraava kotiottelu on FF Jaroa vastaan perjantaina 26.8. kello 18.30 Arto Tolsa -areenalla. Tolsal tavataa!