FC KTP Kotka ry

Terveystalon terveyskatsaus: Kuulumisia sairastuvalta

KTP:n sairastuvalla on tällä hetkellä neljä pelaajaa. Kuumin puheenaihe kahvilakeskusteluissa on se, milloin espanjalaishyökkääjä Mika palaa kokoonpanoon. Entä miten etenee Michael Ogungbaron kuntoutuminen tositoimiin?

Pelaajien kuntoutuksesta tietävät parhaiten KTP:n fysioterapeutti Vesa Helenius ja fysiikkavalmentaja Teemu Valtonen, joten otamme yhteyttä heihin. Mikan osalta kuntoutus on auttanut vammasta toipumisessa.

– Kuntoutus on sujunut Mikalta hyvin ja olemme menneet aikataulun mukaisesti. Jokainen pelaaja on kuitenkin omanlaisensa yksilö ja jokainen vamma vaatii oman kuntoutusaikansa. Nyt olemme fysiologisesti parantaneet vamma-alueen liikkuvuutta ja kestävyyttä, Helenius kertoo.

– Paluu tositoimiin on sitten valmentajan ja pelaajan välinen asia, sillä siinä pitää tehdä myös riskien hallintaa, eikä tule unohtaa myöskään psykologista puolta, hän jatkaa.

Ogungbaron kohdalla kyse pidempiaikaisesta loukkaantumisesta kuin Mikalla. Hänenkin kohdallaan kuntoutustoimenpiteet ovat lähteneet hyvin liikkeelle.

– ”Miken” kohdalla on kuntoutuksen suhteen hieman erilainen aikataulu kuin Mikalla. Kuormitusta lisätään pienin askelin ja kuormitus kertoo lopulta sen, missä mennään, Helenius toteaa.

Valtonen peräänkuuluttaa sitä, että tässä vaiheessa kuntoutusta ei haluta tehdä mitään turhia riskejä, sillä aina on olemassa se vaara vamman uusiutumiseen.

– Ymmärrämme toki sen, että pelaajilla on aina hirveä hinku ja kiire takaisin tositoimiin, mutta haluamme kuntouttaa vamman ja sitten vasta on mahdollista puhua paluusta, kun tiedämme miten pelaaja on kestänyt harjoittelua, Valtonen sanoo.

Mikan ja Ogungbaron lisäksi sairastuvalla ovat vielä vammoistaan toipuvat Anttoni Huttunen ja Juho Lehtiranta.