KSOY-vierasotteluennakko: Kaakon derby sytyttää vihreävalkoiset

KTP:n miesten edustusjoukkueen kuluvan viikon toinen ottelu pelataan lauantaina 20.8., kun edessä on Kaakon derby lappeenrantalaista PEPOa vastaan. Joukkueet kohtasivat sarja-avauksessa Kotkassa, kun KTP oli maalin verran parempi.

KTP:n ja PEPOn välinen sarja-avaus päättyi 1–0-tulokseen. Ottelu oli värikäs ja myös sarjanousijana kauteen lähteneellä PEPOlla oli omat hetkensä maalintekoon. Tasaista on taatusti luvassa myös lauantaisesta ottelusta, kun joukkueet iskevät yhteen Kimpisen urheilukentällä.

KTP saa otteluunsa kaivattua taustatukea, kun paikan päälle matkustaa KTP-kannattajia auttamaan saalistamaan pisteet kotimatkalle. Ottelusta ei ole tulossa missään nimessä helppoa, sillä lappeenrantalaiset pelaavat nyt pisteistä säilyttääkseen sarjapaikkansa ensi kaudeksi.

PEPOlla on kasassa 19 pelaamansa ottelun jälkeen 18 pistettä eli käytännössä joukkue on napannut keskimäärin pisteen per ottelu. Pistetahti on kuitenkin viime aikoina hieman kohentunut, sillä neljästä edellisestä ottelustaan joukkue on voittanut kaksi.

Kotiotteluistaan PEPO on voittanut vain kaksi, mutta toisaalta vastustajakaan ei ole vienyt täysiä pisteitä mukaan kuin vain kolme kertaa. Kuudesta edellisestä kotikoitoksestaan PEPO on hävinnyt vain yhden.

PEPOn paras maalintekijä on Irfan Sadik, joka on koko Ykkösen maalipörssin kolmantena yhdeksällä täysosumallaan. Sadik katkaisi juuri edellisellä kierroksella neljän ottelun maalittoman putkensa iskemällä ottelun ainoan maalin Järvenpään Palloseuraa vastaan.

KTP:n ja PEPOn kohtaamisilla ei ole pitkää yhteistä historiaa, sillä lauantainen ottelu on vasta toinen kerta, kun joukkueet kohtaavat toisensa Ykkösessä. Jos Ykköscupin ja harjoitusottelut lasketaan yhteen, ovat joukkueet pelanneet toisiaan vastaan yhteensä viisi kertaa. KTP on voittanut kaikki kohtaamiset yhteismaalein 10–3.

PEPO–KTP. Miesten Ykköstä lauantaina 20.8. kello 17 Kimpisen urheilukentällä.