Nousu sarjakärkeen jäi KTP:ltä haaveeksi

Innokkaimmat KTP:n kannattajat hieroivat käsiään toiveikkaina ennen tiistaina Mikkelin Urheilupuistossa pelattua Ykkösen ottelua. Jos KTP pystyisi kukistamaan MP:n, kuten aiemmin tällä kaudella Kotkassa, siirtyisi se sarjajohtoon.

Näin ei kuitenkaan käynyt. Joukkueiden väliset voimasuhteet olivat kääntyneet puolessatoista kuukaudessa päälaelleen, sillä kolmen maalin kotivoitto (4-1) vaihtui yhtä monen maalin suuruiseksi vierastappioksi Mikkelin Palloilijoiden voittaessa 3-0 (1-0).

KTP on nyt kerännyt yhdeksästä vieraspelistään vain 11 pistettä, kun kotona on tullut 10 kamppailusta komeat 26 pinnaa.

MP oli yllättävän hyvä. Sen sijoitusta sarjataulukon häntäpäässä ei voi kuin ihmetellä tämän pelin perusteella.

Sinipaidat siirtyivät 1-0-johtoon 25. peliminuutilla. Nuutti Laaksosen pitkä rajaheitto tavoitti Samuli Höltän pään, eivätkä tilanteeseen tulleet KTP:n Rico Finnäs ja David Ramadingaye pystyneet estämään mikkeliläisen jatkoa Joslyn Luyeye-Lutumballe, joka viimeisteli Samuli Mahlamäen katkoyrityksestä huolimatta.

KTP:n parhaat tasoitusmahdollisuudet ennen taukovihellystä osuivat Antti Mäkijärvelle ja Ramadingayelle, mutta MP:n maalivahti Otto Huuhtanen torjui molempien yritykset.

MP:n puoliaikajohto oli ansaittu, sillä joukkueella oli maalinsa lisäksi pari muutakin (Kevin Beugre ja Luyeye-Lutumba) hyvää tekopaikkaa.

- Oltiin tauolla ansaitusti häviöllä, kun hyökättiin ja puolustettiin huonosti. Miksi näin tapahtui, se täytyy katsoa videolta, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi.

Toiselle puoliajalle vihreävalkoiset tulivat sähäkästi. Mäkijärvi oli tasoittaa lähes heti puoltenvaihtojen jälkeen, mutta näppärä ohjaus Benny Ashley-Sealin tilalle vaihdetun Aleksi Tarvosen syötöstä lipui kuitenkin niukasti ohi.

Sitten kävi kuten usein käy; kun et itse tee, vastustaja tekee.

Arjan Goljahanpoor syötti ja Jonathan Dunyinillä oli runsaasti tilaa viimeistellä 2-0.

Sama mies ampui rankkarista loppuluvut lisäajan neljännellä minuutilla.

KTP:lläkin oli omat mahdollisuutensa.

Lähimmäksi pääsi Niklas Leinosen paikalle vaihdettu Johannes Laaksonen ottelun viimeisellä laukauksella, joka kolahti tolppaan.

Joni Mäkelällä oli 2-0-tilanteessa puolityhjä maali edessään, mutta kun ei niin ei.

- Toinen jakso oli tosi tasainen. Loppulukemat mairittelevat MP:tä. Nostettiin tasoa ensimmäisestä jaksosta ja meillä oli paikat tehdä, Leppälahti jutteli taiston päätyttyä.

Ykkösen runkosarjaa on jäljellä enää kolme kierrosta. TPS johtaa totutusti sarjaa ja KTP on yhtä sitkeästi kolme pinnaa perässä.

Kaksinkertaisen runkosarjan jälkeen syyskuun 3. päivänä joukkueet jaetaan ylempään (sijat 1-6) ja alempaan jatkosarjaan (sijat 7-12). Runkosarjan pisteet säilyvät jatkosarjoissakin.

Jatkosarjoissa jokainen joukkue kohtaa toisensa kerran.

Ylemmän jatkosarjan voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan.

Toiseksi sijoittunut joukkue kohtaa voittajan otteluparista kolmonen-nelonen.

Tuon kamppailun voittaja pelaa sitten karsintapelit Veikkausliigan toiseksi viimeiseksi sijoittuneen joukkueen kanssa.

KTP:n seuraava ottelu on ensi lauantaina 20. elokuuta. Tuolloin raitapaidat matkaavat Lappeenrantaan PEPOn vieraaksi.

- Tämä ottelu on tietysti analysoitava sitä ennen. Tavoitteemme on tällä kaudella se, että pelaamme koko ajan paremmin ja paremmin, Leppälahti päätti.