Tutut joukkueet kohtasivat toisensa – KTP oli parempi

KTP palasi takaisin voittojen tielle maanantai-illan ottelussa FC Lahtea vastaan. Ottelun sankarittareksi nousi Henni Hyyrynen kolmella maalillaan. FC Lahti joutui poistumaan Arto Tolsa areenalta 5–0 (1–0) tappio niskassaan.

Ottelu alkoi ja eteni kohtuullisen tasaisissa merkeissä aina puolen tunnin kohdalle. Kotijoukkue oli vain lievästi niskan päällä. Avauspuolikkaan viimeisen vartin aikana FC Lahti oli todella isoissa vaikeuksissa. KTP piti palloa tuolloin noin 70 % ja loi puolenkymmentä hyvää paikkaa laukoa pallo maaliin. Ensimmäisen maalinsa KTP viimeisteli jo ottelun 11. minuutilla. Henni Hyyrynen karkasi lahtelaisilta ja ujutti pallon etukulmasta sisään.

KTP hyökkäsi rohkeasti ja välillä jopa liiankin usean pelaajan voimin. Lahti pääsi pariin otteeseen yllättämään KTP:n keskikentän, riistämällä pallon ja pelaamalla sen nopeasti kohti KTP-päätyä. Tuolloin kenttätasapainossa oli toivomisen varaa. KTP:n puolustuslinja Anni Postin johdolla kuitenkin hoiti tilanteet tyylikkäästi ja todellisilta vaaratilanteilta vältyttiin. Ensimmäisellä puoliskolla ei lisämaaleja nähty, vaikka paikkoja oli. Tauolle lähdettiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Toiselle puoliajalle KTP teki yhden vaihdon. Kentälle tuli Janette Hanski. Hän olikin heti kentälle tultuaan paha pideltävä lahtelaisten puolustukselle. Hanskin kovasta prässistä hämääntyneenä FC Lahden maalia vartioineelle Lotta Niemiselle sattui syöttöhassi, joka suuntautui suoraan Jonna Paajasen jalkoihin. Jonna nosti pallo tyylikkäästi yli Niemisen ja siirsi tilanteeksi 2–0.

KTP viimeisteli seuraavat kolme maalia kymmenen minuutin sisällä. Hyyrynen teki maalit 57. ja 67. minuutilla ja Iida Eriksson siinä välissä 66. minuutilla. Ottelu oli taputeltu voittajan suhteen siis noin tunnin pelin kohdalla.

KTP oli ottelussa kaikilla mittareilla mitattuna niskan päällä. Laukaukset kotijoukkue voitti 17–11 ja pallonhallinnan 61 % - 39 %. Myös kaksinkamppailuissa KTP oli hiukan parempi, voittaen useamman kuin joka toisen tilanteen. KTP liikutti palloa paljon, pakottaen FC Lahden juoksemaan pallon perässä. Tämä perässä juokseminen ilman palloa väsyttää herkemmin, kuin jos sinulla olisi pallo omalla joukkueella.

Reilulle 200 päiselle yleisölle tarjottiin kotijoukkueen toimesta erittäin tasapainoinen ja viihdyttävä jalkapalloelämys. Yleisö eli ottelussa hyvin mukana ja pelaajat nauttivat pelaamisesta isohkon yleisön edessä. Myös otteluisäntänä toiminut Hartwall Oy lienee tyytyväinen, sillä yrityksen kummipelaaja Iida Eriksson oli pirteällä pelipäällä ja viimeisteli kotijoukkueen neljännen maalin.

Seuraavaksi FC KTP kohtaa paikallisvastustajiin luettavan FC Futuran. Ottelu alkaa klo 15.00 ja portit aukeavat klo 14.30. Yleisön kannattaa tulla paikalle ajoissa, sillä luvassa on yllätysohjelmistoa ennen varsinaista iltapäivän päätapahtumaa, jalkapallo-ottelua. Kannattaa seurata seuran tiedotteitta tulevien päivien aikana!

14.8.2022 klo 15.00 FC KTP – FC Futura Arto Tolsa areenalla. Tervetuloa!