Kiinteistömaailma -kotiotteluennakko: Perinnepäivää vietetään SJK Akatemiaa vastaan

KTP järjestää tulevan perjantain 12.8. kotiottelun yhteydessä perinnepäivän, joka sai alkunsa kaksi vuotta sitten. Nyt kotiyleisöä hemmotellaan oheistapahtumilla, vaikka luonnollisesti päähuomio keskittyy itse otteluun, jossa panoksena on jälleen sarjapisteitä.

KTP on ollut kuluvalla Ykkösen kaudella sarjan paras kotijoukkue. Veikkausliigakin huomioiden on joukkue jaetulla ykköstilalla parhaan kotijoukkueen titteliä jaettaessa. Niin KTP kuin liigassa pelaava KuPS ovat molemmat pelanneet yhdeksän kotiottelua, joista voittaneet seitsemän ja pelanneet kahdesti tasan. Jos maalisuhdetta ja -eroa katsotaan, on KTP parempi. Vihreävalkoisten suhde on 23–4, kun taas kuopiolaisjoukkueella se on 21–6.

KTP kohtaa perjantaina SJK Akatemian, jonka kanssa pisteet tasattiin kesäkuisessa kamppailussa Seinäjoella. Sarjataulukon kahdeksannelta sijalta löytyvällä seinäjokilaisjoukkueella on viime aikoina ollut vaikeuksia voittamisen kanssa. Mustakultaisiin paitoihin sonnustautuva SJK Akatemia on pelannut viisi edellistä otteluaan ilman voittoa. Näistä otteluista kolme päättyi tasatulokseen ja kaksi tappioon.

– Se miten olemme valmistautuneet otteluun, ei hirveästi ole poikennut edellisistä viikoista. Olemme miettineet keinoja, miten saamme omaa pelaamistamme ja omia periaatteitamme paremmiksi. SJK:lla on nopeutta ja osaamista tilanteenvaihdoissa ja olemme miettineet niitä paikkoja, joissa on meille edullista menettää palloja ja miten kenttätasapaino silloin säilyy, KTP:n valmentaja Mikko Viitsalo sanoo.

Tarkkasilmäisimmät ennakkojen lukijat ovat varmasti huomanneet KTP:n väen viljelleen kuluvalla kaudella paljon ilmaisua: joukkueen periaatteet. Viitsalo avaa hieman tätä käsitettä.

– Koska jalkapallossa on paljon käsitteitä ja niissäkin paljon tulkinnanvaraa, on tärkeää että puhutaan sellaista kieltä, jota kaikki ymmärtävät. Meillä on periaatteet pelin jokaiseen vaiheeseen, on puolustamiseen, pallolliseen tekemiseen ja tilanteenvaihtoihin. Jokainen termi on lyhyt, yksinkertainen ja ne voivat olla numeroita, Viitsalo kertoo.

SJK Akatemiaa vastaan käytävässä ottelussa KTP on miettinyt oman pelaamisensa kautta.

– Olemme miettineet niitä kohtia, mistä löydämme tiloja SJK:n puolustuksesta. Meidän pitää olla kärsivällisiä pallon kanssa, sillä liika suoraviivaisuus tarkoittaisi sitä, että tilanteenvaihtoja tulisi tosi paljon ja se on jalkapalloa, mitä SJK haluaa. Pallon kanssa pitää olla huolellinen ja siitä on pidettävä huolta, Viitsalo alleviivaa.

Tule viettämään perinnepäivää – Pukeudu vihreävalkoiseen

KTP:n ottelussa vietetään samalla perinnepäivää, jossa tapahtumaa riittää heti siitä alkaen, kun portit avataan kello 17.30. Ensimmäiselle sadalle katsojalla tarjotaan KTP:n 95-vuotiskakkukahvit ja musisoinnin aloittaa Pilkkuband. Kello 17.50 Jari Korkki haastattelee vihreävalkoisten seuralegendoja Ari Alilaa ja Jussi Kinnaslampea. Haastattelujen jälkeen Pilkkuband jatkaa vielä soittoaan, kunnes 10 minuuttia ennen ottelun alkua suoritetaan muun muassa Kuukauden pelaajan ja KTP:n vapaaehtoisten palkitsemisia.

Ottelun jälkeen on luvassa Afterparty, jonne ovat tervetulleita kaikki myös ne, jotka eivät ole olleet itse ottelua seuraamassa. Pilkkuband jatkaa soittoaan heti päätösvihellyksen jälkeen. Yleisöä kehoitetaan pukeutumaan vihreävalkoiseen.

Perinnepäivää vietetään myös tulevan sunnuntain naisten kotiottelussa 14.8. FCFJ:ta vastaan. Portit avautuvat tuntia ennen ottelun alkua kello 14.30 ja 40:lle ensimmäiselle luvassa 95-vuotiskakkukahvit ja musisoinnista vastaa Teemu Seppälä. Kello 14.50 kuullaan KTP:n vuoden 1981 naisten SM-pronssijoukkueen pelaajien kuulumisia.

KTP–SJK Akatemia. Miesten Ykköstä perjantaina 12.8. kello 18.30 ja KTP–FCFJ. Naisten Kakkosta sunnuntaina 14.8. kello 15.30 Arto Tolsa -areenalla.

kiinteistomaailma_kuva_pieni.jpg