FC KTP Kotka ry

Katy Byrne tarttui KTP:n haaviin

KTP:n naisten edustusjoukkue vahvistuu pohjoisamerikkalaispelaajalla Katy Byrnellä. Keskikenttäpelaaja solmi kotkalaisjoukkueen kanssa loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen. Byrne tietää joukkueen tavoitteet ja haluaa tuoda vihreävalkoisiin voittamisen kulttuuria.

– Haluan ehdottomasti tehdä suuren vaikutuksen ja auttaa joukkuetta voittamaan. Nouseminen on perimmäinen tavoitteemme. Henkilökohtaisesti haluan toki kehittyä pelaajana ja olla johtaja joukkueessa, Byrne sanoo.

Byrne kertoo vahvuuksikseen pelinäkemyksen, taklauspelaamisen ja tykkäävänsä prässätä palloa ylhäältä.

– Uskon tuovani joukkueeseen kokemusta ja haluan antaa muille sitä oppia, mitä itsekin olen oppinut. Mielestäni minulla pelaamisessani voittamisen mielenlaatua, Byrne tuumaa.

Aiemmin kertaalleen Euroopan puolella, Unkarissa pelannut Byrne oli mukana viimeksi Portlandin joukkueessa, jossa pelaa Suomen naisten maajoukkueen avainpelaajiin lukeutuva Natalia Kuikka.

– Päätös Suomeen tulosta ei ollut helppo, mutta minulla on paljon kavereita, jotka ovat pelanneet urallaan Suomessa ja he kehuivat maata, Byrne sanoo.

KTP:n naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jari-Pekka Gummerrus odottaa lokakuun lopulla 26 vuotta täyttävästä keskikenttäpelaajasta pelillistä johtajaa.

– Katy on keskikentän työmyyrä, joka pystyy tekemään ratkaisuja kauempaakin maalista. Hän on hyväkuntoinen, hyvä kestävyys ja tiukoissa peleissä pystymme prässäämään laajemmalla materiaalilla. Hieman kokeneempana pelaajana toivon hänen tuovan kentälle pelillistä johtajuutta, puhetta ja hyvää esimerkkiä nuoremmille pelaajillemme, Gummerus sanoo.

KTP:n naisten edustusjoukkueen seuraava ottelu pelataan tänään maanantaina 8.8. Arto Tolsa -areenalla, kun kello 19.30 alkavassa ottelussa vihreävalkoiset kohtaavat FC Lahden. Tervetuloa kannustamaan KTP voittoon!