Jälkipuinti osa 8: Riemukas voitto ja kirvelevä tappio

Jälkipuinnin kahdeksannessa osassa käydään läpi KTP:n Ykkösen KPV- ja Gnistan-ottelut. KPV kaatui kotiyleisön edessä maalein 3–0, kun taas Gnistan oli kotona parempi maalein 2–1. Haastattelussa on Lassi Nurmos ja Matias Paavola.

Millainen fiilis jäi neljännestä peräkkäisestä voitollisesta ottelusta KPV:tä vastaan?

Lassi: Ottelusta jäi hyvät fiillikset. Pelillisesti alku oli meiltä hankalahko, sillä KPV oli niskan päällä. Näin ei saisi olla ikinä kotiotteluissa. Alun jälkeen saimme kontrollin peliin, kun löysimme keinot vastustajan prässin murtamiseen. Viimeistään toisen jakson alussa tapoimme ottelun maaleillamme. Vaikka vastustaja piti määrällisesti palloa enemmän, olivat he pääasiassa muodon ulkopuolella.

Matias: Pakko olla tyytyväinen. Tulokset kotona ovat olleet viime aikoina enemmän tai vähemmän murskavoittoja. Mennyt aika lailla nappiin, vaikka kaikissa peleissä ei pelaaminen ole ollut dominointia. Viimeistely paikkoihin nähden on ollut todella hyvää. Tulokset voivat hieman jopa mairitella. Olemme olleet se joukkue, joka on laittanut pallon paikoista sisään.

Millaiset asiat eritoten onnistuivat puolustussuuntaan KPV:tä vastaan?

Matias: Nollapeli ilahduttaa aina sekä kollektiivinen linjatyöskentely. Kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Teemme kollektiivisesti töitä, esimerkiksi kulmissa olemme nostaneet linjaa ja olemme onnistuneet jättämään vastustajan paitsioon.

Lassi: Miehiä on vaihtunut aloituskokoonpanossa ja siitä huolimatta pelitapamme ei ole isosti heilahdellut. Kaikki tietävät rooliinsa kentälle päästyään.

Gnistan-ottelun ensimmäinen vartti oli KTP:n hallintaa, mitä sitten tapahtui?

Lassi: Katsoin ensimmäisen puoliajan juuri uudestaan. Välillä pelissä hallinnat menevät näin. Kaveri sai pakettinsa kasaan alun jälkeen. Nyt taisivat he viedä meitä taktisesti, kun me heitä viimeksi. Ei heilläkään liikaa maalipaikkoja ollut. Kaksi hienoa laukausta ja sitten olimmekin jo tappiolla.

Matias: Puoliajan alut ovat olleet meiltä monesti hyviä. Maali ja maalikehikkoon laukaus, mutta sen 15 minuutin jälkeen he saivat ensimmäisen pidemmän pallonhallintajaksonsa. Eihän kumpikaan maaleista ollut vaarallinen paikka, mutta nyt menivät sisään. Emme saaneet omaa prässiä käyntiin heitä vastaan, ja tekeminen oli hieman puolittaista.

Gnistanin matalaa blokkipuolustusta vastaan ei löydetty lääkkeitä, miksi ei?

Matias: He puolustivat 5–3–2-muodossa ja tiesivät mitä tekivät. Toinen puoliaika oli meidän hallintaamme, mutta ehkä loppua kohden meidän olisi pitänyt olla suoraviivaisempia. Ehkä keskityksiä taka-alueelle ja palloa boksiin. Murtautuminen jäi nyt piippuun.

Lassi: Peli jäi hieman staattiseksi. Muodon sisälle olisi pitänyt päästä ja riskilläkin pysyä siellä. Ehkä laitoihin olisi pitänyt luoda enemmän ylivoimia. Nyt jäi tosiaan piippuun.

Seuraava ottelu tulee jo perjantaina, kun vastaan tulee JäPS. Ottelussa lienee mukavasti revanssihenkeä?

Lassi: Totta kai. Kaksikierroksisen runkosarjan suola on siinä, että jokainen saa toisen mahdollisuuden. JäPS on meidän toisen kierroksen iso target. Nyt. On hyvä paikka tasata puntit.

Matias: Ottelussa on jopa tuplarevanssia, sillä JäPS- ja nyt Gnistan-häviön jälkeen tulemme varmasti isommalla vaihteella ja intensiteetillä peliin.

Seuraava jälkipuinti on luvassa tiistaina 2.8. Siinä käsitellään läpi ottelut KTP–JäPS ja EIF–KTP.

KTP:n seuraava kotiottelu on perjantaina 22.7. kello 18.30 Arto Tolsa -areenalla, vastaan asettuu JäPS.