KTP:n putki poikki

Mikään puu ei kasva taivaaseen asti, eikä KTP:n tappiottomien pelien putkikaan Ykkösessä enää saanut jatkoa Helsingissä sunnuntaina. Yhdeksän edellistä peliä ilman häviötä selvittänyt KTP joutui nielemään kitkerän tappion, kun kuukausi sitten Kotkassa neljän maalin marginaalilla taipunut IF Gnistan oli nyt parempi maalein 2-1 (2-1).

KTP aloitti vahvasti ja vihreävalkoiset saivat tuulettaa johtomaalia jo 12 peliminuutin jälkeen. Matias Paavolan syöttö kimposi Gnistan-puolustuksesta juuri sopivasti Antti Mäkijärvelle, joka jatkoi pallon Santeri Steniukselle. Kakkosen viime kauden maalitykki otti pelivälineen vasemmalla jalallaan haltuunsa ja laukoi tyylikkäästi samalla jalalla hieman rangaistusalueen ulkopuolelta. Tarkka veto upposi aivan maalin vasempaan alanurkkaan.

Sama parivaljakko Mäkijärvi-Stenius oli lähellä juonia KTP:n jo kahden maalin johtoon hetkeä myöhemmin, mutta tolppa esti Steniuksen kauden viidennen maalin synnyn. Jossittelu on tunnetusti turhaa, mutta mikäli KTP olisi päässyt varttitunnissa 2-0-johtoon, ei kotkalaisten putki mitä ilmeisimmin olisi katkennut.

Tämän jälkeen pelin luonne muuttui kuin taikasauvan sivalluksesta. Gnistan otti pallonhallinnan ja rankaisi KTP:tä komeilla kaukolaukauksilla. Sekä 1-1- että 2-1-maalit saivat alkunsa pallonmenetyksistä. Ensin iski Maximo Tolonen, kun 20 minuuttia oli pelattu ja 10 minuuttia myöhemmin Yoshiaki Kikuchi ampui vastustamattoman kierrevedon KTP:n maalivahti Anton Lepolan ulottumattomiin.

- Alku oli hyvähkö ja meiltä ihan ookoo pelaamista. Sitten Gnistan sai vähitellen otetta ja teki pallonmenetyksistämme hienot maalit, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti tiivisti ensimmäisen puoliajan tapahtumat.

KTP teki tauolla kaksi vaihtoa, kun Aleksi Tarvonen ja Juho Lehtiranta tulivat Anttoni Huttusen ja Matias Paavolan tilalle. Toisella puoliajalla myös David Ramadingaye (Matias Lindfors) ja Thomas Agyiri (Rico Finnäs) vaihdettiin kentälle, mutta tällä kertaa vaihtomiehet eivät nousseet ratkaisevaan rooliin kuten muutamassa aiemmassa pelissä.

Lopulta kävi niin, että matalalla prässillään kotkalaisten maalintekoyritykset minimoinut Gnistan oli lähempänä kolmatta maalia kuin KTP tasoitusta. Erityisesti Tolonen, Luca Weckström ja Fabrice Gatambiye työllistivät KTP-puolustusta.

- Toisella jaksolla emme pystyneet murtamaan Gnistanin puolustusta ja olimme hieman sormi suussa, Leppälahti myönsi.

Kun KTP:ltä puuttui hyökkäyskalustostaan seitsemän maalia tehnyt Mika loukkaantumisen takia ja neljä häkkiä iskenyt Joni Mäkelä, joka puuttui kokoonpanosta onnellisen perheenlisäyksen vuoksi, oli maalinteko vaikeaa.

- Mikalla on lihasvamma ja hän on joitakin viikkoja pois, KTP-luotsi sanoi.

Positiivisinta KTP-leirissä oli Valtteri Vesiahon paluu kentille. Edellisen kerran kolmisen kuukautta sitten Espanjassa pelannut 23-vuotias Vesiaho on jatkossa tuikitarpeellinen apu KTP:n puolustukselle.

- Gnistan tarjosi hyvän vastuksen ja tämä oli tiukka, yhden maalin peli. Tasokas Ykkösen ottelu. On kiva olla taas Suomessa takaisin pelaamassa näitä otteluja.

- Eihän minulla hirveän hyvää pelituntumaa ollut ja olen harjoitellutkin vasta 10 päivää joukkueen mukana. Nyt oli hyvä saada 90 minuuttia alle. Tästähän se sitten taas lähtee pikku hiljaa, Vesiaho jutteli Ruudun haastattelussa.

KTP pelaa seuraavan ottelunsa tulevana perjantaina 22.7. Arto Tolsa -areenalla, kun Järvenpään Palloseura, joka aiheutti KTP.lle kauden avaustappion kuhmuraisella kotikentällään, tulee testaamaan kotkalaisten nykykunnon.

- Siitä ottelusta tulee ihan erilainen. Koetetaan palautua tästä ja valmistautua siihen peliin mahdollisimman hyvin. Kaikki likoon, Leppälahti päätti.

Teksti: Timo Kopakkala
Kuva: Kalevi Hämäläinen